Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki tarihi Kaleiçi'ndeki bir butik otelde çıkan yangında Lübnanlı turistler Dory Mhomma ve Viviane Saad hayatını kaybetti. Yangında ayrıca Norveç, Danimarka ve Hollandalı turistlerle gurbetçilerden oluşan 10 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
22 Temmuz 2023

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde toplam 1838 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bu süre zarfında 360 bin 495 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 57 bin 972 araca işlem yapıldı.
9 Nisan 2024

Bayram tatilinin ilk iki gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 716 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 726 trafik kazasının meydana geldiğini, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1295 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, 289 bin 700 aracın denetlendiği ve hız ile radar işlemleri dahil olmak üzere toplamda 36 bin 116 araca işlem yapıldığı açıklandı.
17 Haziran 2024

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, telekomünikasyon şirketlerinin bir aylık süre için görüşmeleri ücretsiz sağlayacağını duyurdu. AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini ve 147 bin 934 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhitleri, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Hatay Havalimanı'nın onarımı tamamlandı ve uçuşlar yeniden başladı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, yedi aylık Hamza bebek enkaz altından kurtarıldı.
12 Şubat 2023

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ölü sayısı 9 bin 57'ye, yaralı sayısı 52 bin 979'a yükseldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Hükümetin Twitter'a getirdiği erişim kısıtlaması, bir toplantı sonrası kaldırıldı. Elektrik kesintileri ve altyapı sorunları devam ediyor. Adli tıp hekimleri tükenme noktasına gelirken, Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktı ve kanlı biçimde bastırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya kısıtlamalarını eleştirdi. Türkiye Güreş Federasyonu, enkaz altında kalan sporculardan dördünün hayatını kaybettiğini duyurdu. Deprem bölgesinde koordinasyon eksikliği ve yardım dağıtımındaki aksaklıklar eleştiriliyor.
8 Şubat 2023

Esenyurt'ta D-100 karayolu Topkapı istikametinin Haramidere mevkisinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yedi kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanırken, araç yoğunluğu yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
24 Temmuz 2024

Kocaeli'nin Kartepe mevkisindeki Anadolu Otoyolu'nda 26 araçlık bir trafik kazası meydana geldi. Kazada 13 kişi yaralandı, yaralıların ikisinin durumu ağır. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatıldı, ancak araçların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
17 Ekim 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 38 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. Kazada yolcu treninin bazı vagonları raydan çıktı ve ön vagonlar yandı. Kazayla ilgili gözaltına alınan nöbetçi istasyon şefi hatasıyla ilgili itirafta bulundu. Yunanistan hükümeti, ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından üç günlük ulusal yas ilan etti.
1 Mart 2023

İstanbul Pendik'te seyir halindeki bir İETT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı dört katlı bir binanın girişindeki berber dükkanına çarptı. Kazada altı yolcu yaralandı ve bina tedbiren boşaltıldı. Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Polis, güvenlik şeridi çekerek caddeyi trafiğe kapattı.
7 Ağustos 2024

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

Bayram tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde 22 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 4 bin 43 kişi yaralandı. Son 24 saatte 824 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 6 kişi yaşamını yitirdi ve 1327 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın üçüncü günündeki kaza ve denetleme verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.
18 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonucunda Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 olmak üzere toplamda 23 kişinin düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını açıkladı. Depremden etkilenen bölgeye Malatya'dan 14 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman'dan ise 3 UMKE Timi sevk edildi.
10 Ağustos 2023

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim