‘Squid Game’ dizisindeki performansıyla 2022'de Altın Küre ödülü kazanan Oh Yeong-su, bir kadın oyuncu tarafından 2017'de tacizle suçlanmıştı. Güney Kore'de yürütülen soruşturma sonucunda Oh, sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı ve 40 saat cinsel şiddet derslerine katılma zorunluluğu getirildi, ancak hapis cezası askıya alındı. Suçlamalar, uygunsuz saldırı olarak tanımlanıyor ve 10 yıla kadar hapis veya yaklaşık 308 bin TL para cezası öngörüyor.
15 Mart 2024

Moda ikonu Paris Hilton, 16 yaşındayken kaldığı yatılı tedavi merkezinde zorla ilaç verildiğini ve personel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Hilton, Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen 'Çocuk Refahının Güçlendirilmesi ve Amerika'nın Çocuklarının Korunması' konulu oturumda yaşadıklarını anlattı. Hilton, çocukların güvenli aile merkezlerinde büyümeyi hak ettiğini belirterek, şu anda sesi olmayan çocukların sesi olmak için mücadele ettiğini söyledi.
27 Haziran 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024
İşaretlediklerim