CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya il başkanlığı kongresi öncesi partisinin ilçe başkanlarından bazılarıyla görüştü. Toplantının gündeminde il başkan adayı arayışı olduğu öğrenildi. Ziyarete mevcut il başkanı Nuri Cengiz katılırken, toplantıda Cengiz'in adaylığı ve kongre sürecinin konuşulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP'nin güçlü olduğu ve en yüksek sayıda delegeye sahip olan ilçelerin önde gelen partilileriyle görüşmesi bekleniyor.
29 Eylül 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracağını duyurduktan sonra, eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ile adaylık konusunda görüşme yaptı. Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde yapılan görüşmede hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını ifade etti ve partinin seçim çalışmalarını destekleyeceğini belirtti. HDP yönetimi de Demirtaş'ın bu yaklaşımına teşekkür ederek, ortak çalışmanın önemini vurguladı.
27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, seçmenlere zafer sarhoşluğuna kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin henüz bitmemiş bir seçimin sonuçları üzerinden tehdit ve hakaret diliyle davrandığını eleştirdi. Ayrıca, seçmenlerden ikinci turda da desteklerini sürdürmelerini ve rehavete kapılmamalarını istedi.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda farklı ittifakların adayları olan Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce yarıştı. İkinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kaldı. Zafer Partisi'nin adayı Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı destekledi, ancak partinin diğer bileşenleri buna karşı çıktı ve Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekledi. Özdağ, seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, yaklaşan yerel seçimler ve Türkiye ile dünya gündemini değerlendirdi.
19 Haziran 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasının seçim sürecini etkilememesi için kararın seçim sonrasına bırakılması talebiyle yeniden başvuracaklarını duyurdu. Sancar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'den henüz randevu talep etmediğini ve bir randevu olması durumunda somut yol haritası üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'ye yönelik bakanlık beklentileri olmadığını ve bu tür tartışmaları geçersiz manevra olarak gördüklerini belirtti.
10 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ortak adayı olmasını hedeflediklerini ifade etti. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun değişim konusunda samimi ve cesur olduğuna inanarak, HDP'nin desteğiyle Türkiye'nin büyük bir değişim gerçekleştirebileceğini söyledi. Ayrıca, ortak adayın yüzde 50+1 değil, yüzde 80+1 hedeflemesi gerektiğini ve toplumsal meşruiyetle geçiş sürecini yönetmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini de belirtti.
9 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da düzenlediği mitingde binlerce kişi tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, mitingde barış ve kardeşlik mesajları verdi ve kayyum uygulamalarını sonlandırma sözü verdi. HDP'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleme kararı aldığı belirtildi. 2019 yerel seçimlerinde Van'da HDP yüzde 53 oy alırken CHP yüzde 1,90 oy almıştı.
2 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayıyla gireceğini açıklamasının ardından, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oruç, muhalefetle müzakere edilmesi durumunda ortak adayda buluşabileceklerini, aksi takdirde kendi adaylarını belirleyeceklerini ifade etti. Buldan'ın bu açıklaması siyasi gündemi hareketlendirdi ve HDP'nin seçim stratejisi konusunda yeni bir açıklama yapılmasına neden oldu.
8 Ocak 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de bir miting gerçekleştirdi. Mitinge, Kılıçdaroğlu'nun askerlik arkadaşı da dahil olmak üzere çok sayıda destekçi katıldı. Mersin'de 111 bin yeni genç seçmenin oy kullanacağı ve CHP Mersin milletvekili adayı Emre Yılmaz'ın bu genç seçmenlerin en az yüzde 70'ine talip olduklarını belirtti. Ayrıca, depremde yedi yakınını kaybeden bir yurttaşın yaşadıklarını anlatarak Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun askerlik arkadaşının onun hakkında olumlu düşüncelerini paylaştığı belirtildi.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden bir video yayınlayarak Türkiye'nin dış politikasının ve savunma sanayii politikasının devlet politikaları olduğunu ve partilerden bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin parti ile devleti birleştirdiğini ve dış politikayı kişiselleştirdiğini eleştirdi. Ayrıca, kendi yönetiminde devletin ciddiyetini koruyacağını ve Türkiye'nin artık 'kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke' olmayacağını belirtti.
15 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yarın gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bir açıklama yaparak, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesini istedi. Demirtaş, seçimin demokrasi ve ekonomi için son şans olabileceğini belirterek, Türkiye'ye barış ve refah sözü verdi ve seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek olmaları çağrısında bulundu.
27 Mayıs 2023
İşaretlediklerim