İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayan vatandaşlara üç ay boyunca günde dört kez ücretsiz toplu ulaşım hakkı tanıyacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu uygulamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Bu destek, iş arayanların ulaşım masraflarını azaltarak iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
17 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

İstanbul'da önemli toplu taşıma güzergahlarından biri olan Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Çapa ve Akşemsettin-Bağcılar istasyonları arasında gerçekleştiriliyor. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada durum bildirildi ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilgilendirme yapıldı.
3 Ocak 2023

İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıldığını ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyon sağlanacağını açıkladı. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini birbirine bağlayarak 11 istasyona ulaştı.
30 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, yol çalışması nedeniyle 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak. Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, tünelin İstanbul yönünde tüpün uzatılması için çalışma yapılacağını açıkladı. Geçen yıl da heyelan riski nedeniyle tünelin Ankara yönündeki tüp uzatılmıştı. Çalışmaların temmuz sonu veya ağustos başında başlaması planlanıyor.
23 Temmuz 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı hizmete girdi. Bu hat, sekiz istasyondan oluşuyor ve tek yönlü sefer süresi 20 dakika olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında, 7,3 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu ile 6 bin metrekarelik kapalı sosyal kültürel alan yer almakta. Ayrıca, projede 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanı ile 74 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.
26 Şubat 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

Metro İstanbul, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sefer saatlerinde düzenlemelere giderek, belirli hatlarda seferlerin 01:00'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu düzenleme M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro hatları ile T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatlarını kapsıyor. Ayrıca, hafta sonları gece metrosu uygulaması ve İETT'nin 11 gece hattı Ramazan boyunca hizmet vermeye devam edecek.
10 Mart 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı üzerine, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri sebebiyle İstanbul'da M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, bugün saat 10:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı bırakıldı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada, bu istasyonlarda trenlerin durmayacağı ifade edildi.
18 Haziran 2023

Metro İstanbul, T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Karaköy-Tophane arasındaki seferlerinin, bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından durdurulduğunu duyurdu. Bu duraklar arasında sefer yapılamazken, hattın Bağcılar-Karaköy arası hizmet vermeye devam etmektedir. Duyuru, Metro İstanbul'un Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
6 Nisan 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

Yenikapı-Kirazlı metro hattında ray bakım çalışmaları yapılacağı duyuruldu. Bu çalışmalar nedeniyle 5 Ağustos’a kadar her gün 22.00-00.00 saatleri arasında Otogar-Kirazlı arasındaki seferler gecikmeli yapılacak. Seferler saat 06.00 itibarıyla normale dönecek. Duyuru, Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapıldı.
20 Temmuz 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim