Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirdi. Türkiye, 9 milyonu aşkın oyuncusuyla Roblox'un en çok oynandığı dördüncü ülkeydi. Erişim engelinin gerekçesi olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocuk istismarını öne sürdü. Roblox'ta 'Vergiden Kaçış (RTE)' adlı oyunda, oyuncuların 'Reis-i Cumhur'un vergilerinden kaçmaya çalıştığı bir evren bulunuyordu.
8 Ağustos 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Fox News'e verdiği röportajda, ülkedeki suç oranlarını azaltmak için ölüm cezası dahil sert uygulamaların gerekli olduğunu belirtti. Trump, uyuşturucu ticaretinden hüküm giyenlerin ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini savundu. Program sunucusunun, Trump'ın daha önce af ettiği Alice Johnson örneğini gündeme getirmesi üzerine, Trump böyle bir cezanın yürürlükte olması durumunda Johnson'ın suç işlemekten kaçınacağını iddia etti.
21 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023

ABD'de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump'ın özel kalem müdürü Mark Meadows ve diğer bazı yardımcılarının, 2020 seçim sonuçlarını geçersiz sayma çabalarına yönelik cezai soruşturma kapsamında jüri önünde ifade vermelerini istedi. İfadeye çağrılanlar arasında Ken Cuccinelli, John Ratcliffe, Robert O’Brien ve John McEntee gibi isimler bulunuyor. Trump'ın hukuk ekibinin bu karara itiraz etmesi bekleniyor.
25 Mart 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Philadelphia'da düzenlenen 'Sneaker Con' kongresinde kendi markalı spor ayakkabı modelini tanıttı. Ayakkabılar, internet üzerinden 399 dolara satışa sunuldu. Tanıtım sırasında Trump, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerle karşılaştı. Bu girişim, Trump'ın New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanıp büyük bir para cezasına çarptırıldığı döneme denk gelirken, aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması bekleniyor.
18 Şubat 2024

ABD'de 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınında yasama binasına izinsiz giren ilk kişi olan Sparks, 53 ay hapis ve 2 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Video kayıtları, Sparks'ın binaya pencereden girdiğini ve içeride 'Bu bizim Amerikamız' diye slogan attığını gösteriyordu. Aynı gün sosyal medya üzerinden 'İç savaş istiyoruz' paylaşımı yaptığı da ortaya çıktı. Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında ise 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını değiştirme girişimi iddiasıyla yeni bir federal iddianame hazırlandı.
28 Ağustos 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında açılan davalarda suçlu bulunsa bile başkan adaylığından vazgeçmeyeceğini ifade etti. ABD Anayasası'na göre Trump hapse girse bile adaylığını sürdürebilir ve hatta başkan seçilirse ülkeyi hapisten yönetebilir. Trump hakkında devlete ait gizli belgeleri saklamak, seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek için baskı yapmak ve ticari kayıtlarda sahtecilik yapmak gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.
30 Temmuz 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla yeni suçlamalar yöneltiliyor. 98 sayfalık iddianamede, Trump'a ve 18 kişiye daha, aralarında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltiliyor. Trump'ın ekibi, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i hedef alan bir açıklama yayımladı ve Willis'i 'kudurmuş bir partizan' olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2023

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk istismarı gerekçesiyle Roblox platformunu yasakladıktan sonra, platformda bulunan 'Erdoğan oyunu' kaldırıldı ve oyunun yaratıcısının hesabı askıya alındı. 'Vergiden Kaçış (RTE)' adlı oyun, politikacılar hakkında içerik bulundurması ve vergi kaçakçılığına teşvik etmesi nedeniyle Roblox tarafından kaldırıldı. Türkiye, Roblox'u en çok oynayan dördüncü ülke konumundaydı ve yasak sonrası oyuncular sosyal medyada oyunun tekrar erişime açılması için çağrıda bulundu.
19 Ağustos 2024

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı davada suçlu bulundu. FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasının kaybolduğu ve Bankman-Fried'ın bunu örtbas ettiği iddia ediliyordu. Bankman-Fried'ın cezası ileri bir tarihte belirlenecek. FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş ve Bankman-Fried istifa etmişti. Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalarda gözaltına alınmıştı.
3 Kasım 2023

Trabzon şehrinde, bazı kişilerin kışkırtmasıyla, Fenerbahçeli futbolculara yönelik planlı bir saldırı gerçekleşti. Maç öncesi sosyal medya paylaşımlarından anlaşıldığı üzere, maskeli ve elinde bıçakla sahaya atlayan bir kişi, bu saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırganların, futbolcuları öldürmeye teşebbüs ettiği ve bu durumun cehaletin bir göstergesi olduğu belirtiliyor. Olay, bazı futbolcuların saldırganlara karşılık vermesiyle daha da büyüdü.
18 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisi sırasında deep fake teknolojisi kullanılarak ses ve görüntülerinin değiştirilerek olumsuz propaganda yapılacağı konusunda bilgi aldığını ve bu bilgiyi doğrulattığını belirtti. Kılıçdaroğlu, bu manipülasyon girişimlerinin uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşen kişiler tarafından yapıldığını ve Bitcoin üzerinden ödeme yapıldığını iddia etti. Ayrıca, seçim gecesi galip gelmeleri durumunda herkesin evinde kalması gerektiğini, sokağa çıkılması halinde taşkınlık yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.
4 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ticari kayıtlarla oynamak dahil olmak üzere 34 farklı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkacak. Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında Stormy Daniels'a ödenen 'sus payı' ile ilgili soruşturma kapsamında suçlanıyor. Suçlamaların detayları henüz gizli tutulduğu için bilinmiyor. Trump, suçlamaları reddederek 2024 başkanlık yarışından çekilmeyeceğini ve suçlamaların siyasi bir zulüm olduğunu iddia ediyor.
31 Mart 2023

Donald Trump, 34 suçlamadan dolayı mahkemede ifade verdi ve suçlamaları reddetti. Suçlamalar arasında 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödenmesi de bulunuyor. Trump, ceza davasında hakim karşısına çıkan ilk ABD başkanı oldu. Manhattan Bölge Savcısı Alain Bragg tarafından okunan iddianame sonrası Trump serbest bırakıldı ve bir sonraki duruşma 4 Aralık 2023'te yapılacak.
4 Nisan 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey, Breaking Points programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden Twitter'a baskı yapıldığını ve tehditler alındığını belirtti. Hindistan hükümetinin çiftçi protestoları sırasında bazı hesapların kapatılmasını talep ettiğini ve Twitter çalışanlarının evlerinin basılmasıyla tehdit edildiğini ifade etti. Türkiye'den de benzer talepler aldıklarını ve mahkemelerde genellikle kazandıklarını ancak sürekli kapatma tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Twitter'ın yeni yönetimi, Türkiye'de seçim sürecinde açık kalmak için dört hesabı ve 409 tweet'i erişime engellediğini açıklamıştı.
13 Haziran 2023

Afyonkarahisar'da 'Richie Rich' lakaplı 22 yaşındaki hacker Ramazan Ç., HYDRA adlı bir program kullanarak 14 bin 200 kişiyi dolandırdı ve toplam 60 milyon TL çaldı. Beş ilde gerçekleştirilen operasyonda Ramazan Ç. ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılar, sahte TOKİ ve banka mesajları ile PUBG oyunu üzerinden kurbanlarını tuzağa düşürdü. Ramazan Ç.'nin yurtdışındaki kripto para hesaplarına aktardığı paraları işlettikten sonra Türkiye'ye getirip yatırım yaptığı belirlendi.
29 Ocak 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim