OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, Titanik faciasında hayatını kaybeden Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük-büyük torunu olduğu ortaya çıktı. Isidor Straus, Macy's mağazasının sahibi olarak biliniyor ve eşi ile birlikte Titanik'te vefat etmişti. Çiftin, James Cameron'un Titanic filminden çıkarılan bir sahnede de yer aldığı bilgisi verildi. Wendy Rush, son iki yılda kocasının şirketiyle birlikte Titanik enkazını üç kez ziyaret etmiş.
22 Haziran 2023

İstanbul Modern, dijital kültüre odaklanan ve deneysel bakış açılarıyla yenilikçi üretimler sergileyen sanatçıları bir araya getiren 'Zamansız Meraklar' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek ve küratörlüğünü Ümit Mesci ile Nilay Dursun yapıyor. Sergide, 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin ödüllü projeleri yer alıyor. Ayrıca, sergi Nescafé sponsorluğunda genç sanatçılara destek olmayı amaçlıyor ve yedi sanatçıya ait sekiz yeni çalışma ilk kez izleyiciyle buluşuyor.
15 Şubat 2024

Hollywood yıldızı Brad Pitt, Los Angeles'taki malikanesini genişletirken, aralarında 90'lı yaşlarının başındaki bir adamın evinin de bulunduğu arsaları satın aldı. Pitt, adamın eşini kaybettikten sonra yıllarca milyon dolarlık malikanesinde kira ödemeden kalmasına izin verdi. Komşusu ve meslektaşı Cassandra Peterson, Pitt'in bu cömert davranışını ve kendisine karşı da her zaman nazik olduğunu People dergisine anlattı.
7 Nisan 2023

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Çin'de bir mucit, uzun mesafe ilişkilerde çiftlerin birbirleriyle fiziksel olarak yakınlaşmalarını sağlamak amacıyla basınç sensörleri ve sıcak silikon dudaklarla donatılmış bir öpüşme cihazı yaptı. Cihaz, kullanıcının dudaklarının basıncını, hareketini ve sıcaklığını taklit ederek gerçek bir öpüşme hissi yaratıyor ve sesi de iletebiliyor. Cihaz, Çin'in sosyal medya ağı Weibo'da tartışma konusu oldu ve Taobao'da 41 dolara satışa sunuldu. Mucit Jiang Zhongli, bu fikri üniversitede kız arkadaşıyla ayrı şehirlerde yaşadığı dönemde geliştirdiğini belirtiyor.
26 Şubat 2023

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023

Yapay zeka araçları kullanılarak üretilen ve sosyal medyada dolaşıma giren sahte görsellerin gerçeklerinden nasıl ayırt edileceği konusunda yapay zeka uzmanı Henry Ajder bilgi verdi. Ajder, sahte görsellerde parmak sayısı gibi tutarsızlıkların, doğal olmayan cilt tonlarının ve bulanık yüzlerin görülebileceğini, özellikle ellerin ve gözlerin doğru tasvirinde yapay zekanın hala zorlandığını belirtti. Ayrıca, Donald Trump'ın gözaltına alındığını gösteren sahte görsellerin de bu duruma örnek teşkil ettiğini ve insanların siyasi görüşleri nedeniyle bu tür görselleri sorgulamadan paylaşabildiğini ifade etti.
26 Mart 2023

Uzun süredir kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'in 'Miss Leiser'ın portresi' adlı eseri, Viyana yakınlarında bir villada bulunduktan sonra Im Kinsky müzayede evinde 32 milyon dolara satıldı. Eserin değeri 30 ile 50 milyon avro arasında tahmin edilmişti. İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybolan tablo, Lieser ailesinin Nazi zulmü sırasında yaşadıkları trajedilerle bağlantılı. Müzayede evi, Lieser ailesinin yasal varisleriyle 2023'te adil bir çözüm üzerinde anlaşmaya vardığını ve tarafların tüm taleplerinin karşılandığını belirtti.
29 Nisan 2024

Titanik filminde Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan tahta parçası, 718 bin 750 dolara satıldı. Bu parça, Planet Hollywood'un sahne eşyaları ve kostümlerinin açık arttırmasında alıcı buldu. Satılan parça, 1912'deki Titanik faciasından kurtarılan bir enkaz parçasından esinlenerek yapılmış ve aslında bir kapı çerçevesinin parçasıydı. Filmde, bu parça Rose'un hayatta kalmasına yardımcı olurken, Jack karakteri ise donarak hayatını kaybediyor.
27 Mart 2024

Antalya'da tatil yapan Belçikalı Kim ve Warre adlı çift, topladıkları üç taş parçası nedeniyle yurt dışına çıkış yasağına tabi tutuldu. Çiftin valizinde bulunan taşlar, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle polise bildirildi. Taşların Antalya Müzesi uzmanları tarafından incelenmesi bekleniyor. Çift, taşların tarihi eser niteliği taşımadığını ve evlerindeki akvaryuma koymak için topladıklarını belirtti.
18 Eylül 2023

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenler için düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' yardım programına Savaş Ateş adında bir kişi kızları adına 50 milyon liralık bağış yapınca, sosyal medyada bu kişinin suç örgütü lideri Sedat Peker olduğu iddia edildi. Sedat Peker'in eşi Özge Peker, Instagram üzerinden bu iddiaları yalanlayarak, eşinin yardım faaliyetlerine ismini kullanmadan devam ettiğini ve Birleşik Arap Emirlikleri makamlarından video çekme izni beklediğini belirtti. Ayrıca, bu tür yanlış haberlerin yardım organizasyonlarına zarar verebileceğini ifade etti.
23 Şubat 2023

Facebook, Instagram, Threads ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın geliri, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 34,1 milyar dolara, bilişim teknolojisi şirketi IBM'nin geliri ise 14,8 milyar dolara çıktı. Meta'nın net karı bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 164 artışla 11,6 milyar dolara yükseldi. IBM'nin üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,6 artışla 14,8 milyar dolara yükseldi ve şirketin net karı yılın üçüncü çeyreğinde 1,7 milyar dolara çıktı.
26 Ekim 2023

İspanya'nın İbiza adasında çevreci grup Futuro Vegetal'ın iki üyesi, Wal-Mart varisi Nancy Walton Laurie'ye ait 300 milyon dolarlık 'Kaos' isimli yatı kırmızı ve siyah boyayla doldurulmuş yangın söndürücüler kullanarak tahrip etti. Eylemciler, zenginlerin lüks yaşamının eko-sosyal çöküşe yol açtığını iddia ederek bir pankartla fotoğraf çektirdi. Lüks yatın özellikleri arasında havuz, akvaryum, helikopter pisti, sinema, spa, spor salonu ve hastane bulunuyor. İki eylemci tutuklandı ve grup, İbiza'daki kampanyaya katılmaktan gurur duyduğunu belirtti.
17 Temmuz 2023

New York'taki bir barınağa getirilen ve bel altı konuşmalarıyla ünlü olan Pepper adlı papağan, yüzlerce kişi tarafından sahiplenilmek istendi. Eski sahibi tarafından barınağa bırakılan Pepper, 30-40 civarında sesi taklit edebiliyor ve ruh haline göre küfür edebiliyor. Barınak yöneticisi Amy Lewis'in Facebook paylaşımı büyük ilgi gördü ve 400'den fazla kişi Pepper'ı sahiplenmek için başvurdu. Sonunda, Pepper'ın yeni sahibi Tiffany Turner oldu ve papağan yeni evine taşındı.
18 Temmuz 2024

Fuat Seçkin Apartmanı'nın yıkılması sonucu eşi ve oğlunu kaybeden Gökhan Hezan, apartmanı inşa eden müteahhit Selahattin Yüksel'in hala kamu binaları inşa etmesine tepki gösteriyor. Yüksel, depremde yıkılan bina nedeniyle soruşturma altında olmasına rağmen Antakya'da önemli kamu projelerine imza atmaya devam ediyor. Bu durum, kamu ihale süreçlerindeki denetim ve adalet mekanizmalarının işleyişi hakkında soru işaretleri yaratıyor.
25 Mart 2024

Fransız sanatçı Louise Bourgeois'nın 'Örümcek' adlı heykeli, Sotheby’s New York'ta 32,8 milyon dolara satılarak bir kadın sanatçıya ait eserler arasında en yüksek müzayede satış rakamına ulaştı. Bu satış, Bourgeois'nın eserleri arasında da rekor kırmış oldu. Sanatçı, 80 yaşından sonra başladığı ve en bilinen eserleri arasında yer alan dev örümcek heykellerini, annesini ve kendisini simgeleyecek şekilde yaratmıştır. Bu heykeller dünyanın en önemli müzelerinde sergilenmiştir.
20 Mayıs 2023

Sotheby's müzayede evinde, 1700'lerin ortalarında Çin'de imparatorluk fırınlarında üretilmiş ve Yasak Şehir'de boyanmış 11,5 cm çapındaki 'falancai' türü nadir bir porselen kase, 25,3 milyon dolara satıldı. Kase üzerinde iki kırlangıç, çiçek açan bir kayısı ve bir söğüt ağacı tasviri bulunuyor. Bu kase, çift olarak üretilmiş olup, eşinin Londra'daki British Museum'da sergilendiği belirtiliyor.
11 Nisan 2023

Elon Musk'ın kurucusu olduğu nöroteknoloji firması Neuralink, ilk kez bir insanın kafatasına yerleştirdikleri çipin beyinden ayrılmaya başladığını duyurdu. Nolan Arbaugh adlı kullanıcının beyin dokusuna yerleştirilen çipin bağlantı kabloları geri çekilmiş, bu da işlemci ve pilin sinirlerden aldığı veri miktarını azaltmış. Şirket, bu durumun Arbaugh'un sağlığı için tehlike oluşturmadığını ve çipin işlevselliğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Arbaugh, çip sayesinde felçli elleri ve ayaklarına rağmen düşünerek satranç oynayabilmişti.
10 Mayıs 2024

Glasgow Müzesi, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’e ait 3 milyon sterlin değerindeki bir heykelin kaybolduğunu duyurdu. Heykel, Rodin’in ünlü ‘Les Bourgeois de Calais’ grubunun bir parçasıydı ve şu anda Glasgow’un sanat koleksiyonlarında bulunmuyor. 1901 yılında Rodin’den satın alınan alçı heykel, 1949 yılında Kelvingrove Park’ta sergilendi. Şu anda kayıp veya çalıntı olarak listelenen yaklaşık bin 750 parça arasında yer alıyor.
19 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının seçimleri satın almaya çalışmasından bıktığını belirtti. Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından X hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı görüşü taşıyanları kampanyasına bağış yapmaya çağırdı. Wall Street Journal, Elon Musk’ın Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını yazmıştı.
18 Temmuz 2024
İşaretlediklerim