CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için beş milletvekili teklif ettiği ancak İnce'nin daha fazla talepte bulunması üzerine anlaşma sağlanamadığı belirtildi. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın aracılığıyla yapılan teklif, İnce'nin daha önceki taleplerinin fazla bulunması sonucu gelmiş. İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıkların kesinleşmesine kısa bir süre kala kendisiyle görüştüğünü ve bir ittifak önerisinin gelmediğini ifade etmiş. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce'nin önerileri kabul etmediğini duyurdu.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'bukalemun siyaseti' eleştirisine, Soylu'nun geçmişte Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz'e övgülerde bulunduğu bir videoyu paylaşarak yanıt verdi. Soylu, bir televizyon programında Kaftancıoğlu'nu hedef alırken, Kaftancıoğlu ise Soylu'nun geçmişteki ifadelerini gündeme getirerek CHP'nin tutarlı politikasını ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirtti. Soylu'nun programda cemaat hakkında kullandığı ifadeler de makalede yer aldı.
19 Mayıs 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

Kastamonu'da toplanan CHP'li dokuz il başkanı, partinin yenilenmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, aday listelerinin örgüt vicdanını zedelediği, parti ideolojisinin bulanıklaştığı ve sağdan oy alma kaygısıyla rotasını kaybettiği eleştirildi. Yeni bir liderlik anlayışı ve vizyon çağrısı yapıldı. Bu çağrı, CHP'de yaşanan kurultay süreci ve liderlik tartışmaları bağlamında değerlendiriliyor.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da seçime girerek milletvekili olmayı garantiledi. 2018 seçimlerinde AKP'nin yüzde 44,71 oy alarak iki milletvekilliği kazandığı Erzincan'da, bu seçimde CHP yüzde 36,28 oy oranıyla sandıkların yüzde 100'ü açıldığında Sarıgül'ün seçilmesini sağladı. Sarıgül, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı.
14 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim