İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

Moda ikonu, iş kadını, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Iris Apfel, 102 yaşında Florida Palm Beach'teki evinde hayatını kaybetti. 1921'de doğan Apfel, parlak renkler ve zarif desenler kullanması, siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla tanınıyordu. Kendisini 'Tesadüfi İkon' olarak adlandıran sanatçı, bir kitap yayınladı ve bir belgesele konu oldu. Türkiye'de de Şişecam'ın global tasarım markası Nude ve H&M ile işbirlikleri yapmıştı. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Apfel, son günlerine kadar aktif bir yaşam sürdürdü.
2 Mart 2024

ABD'de huzurevinde kalan 74 yaşındaki Constance Glantz'ın öldüğü bildirildi ancak cenaze işlemleri sırasında hala yaşadığı fark edildi. Lancaster Bölge Şerif Ofisi'nden Ben Houchin, cenaze işlerini yürüten şirket çalışanlarının nakil işlemleri sırasında kadının nefes aldığını fark ettiğini ve derhal yetkililerle irtibata geçtiğini belirtti. Glantz hastaneye götürüldü ve olayın oldukça alışılmadık olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Japonya'nın Kobe kentindeki Oji Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan ve ülkenin en yaşlı pandası olan Tan Tan, 28 yaşında kalp durması nedeniyle öldü. 1995 yılında Çin'in Şiçuan bölgesinde doğan Tan Tan, insan yaşına göre 80-100 yaş aralığına denk geliyordu. 1995'teki Büyük Hanşin Depremi'nin ardından Kobe'ye getirilen Tan Tan, depremzede kent sakinlerini teselli etmek amacıyla kira kontratıyla Japonya'ya taşınmıştı. 2020'de kira kontratının sona ermesi ve Covid-19 salgını nedeniyle Çin'e dönüşü ertelenen Tan Tan, 2021'de kalp hastalığı teşhisi almış ve sağlık durumu giderek kötüleşmişti.
4 Nisan 2024

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

Britanya'nın en yaşlı ikizleri olduğu düşünülen 104 yaşındaki Elma Harris ve Thelma Barratt, genç kalmanın sırrını ara sıra içtikleri brendiye ve kendilerini genç hissetmeye bağlıyor. 1919'da doğan ve İkinci Dünya Savaşı'nda fabrikada çalışan ikizler, yaşlarına rağmen hayattan keyif almaya devam ediyorlar. Ağustos ayında 105 yaşına girecek olan ikizler, birbirlerine destek olarak bu yaşa ulaştıklarını belirtiyor.
7 Şubat 2024

Wisdom, dünyanın bilinen en yaşlı yabani kuşu olarak, 72 yaşında ve Kuzey Pasifik Okyanusu'ndaki Midway Atoll Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda yaşıyor. Uzun süreli eşi Akeakamai'yi kaybettikten sonra, Wisdom yuvalama mevsimi boyunca diğer erkek kuşlarla sosyalleşmeye ve flört etmeye devam ediyor. Biyologlar, Wisdom'ın yaşamı boyunca 50 ile 60 yumurta ve yaklaşık 30 civciv ürettiğini tahmin ediyorlar. Wisdom ilk kez 1956'da yumurta bırakırken tanımlandı ve beş yaşından önce üremeyen büyük deniz kuşları arasında yer alıyor.
7 Mayıs 2024

2024 Miss Japan güzellik yarışmasında birinci olan Ukrayna doğumlu Karolina Shiino, evli bir kişiyle ilişkisi olduğunun ortaya çıkması üzerine tacını geri verdi. Shiino'nun Japonya güzeli olarak seçilmesi, Japonya vatandaşlığına kabul edilmiş olmasına rağmen, kamuoyunda kimlik ve geleneksel Japon güzellik anlayışı üzerine tartışmalara yol açmıştı. Bu tartışmalar sürerken, Shukan Bunshun dergisi Shiino'nun evli bir adamla ilişki yaşadığını açığa çıkardı, ve bu gelişme üzerine Shiino tacını geri verme kararı aldı.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim