İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

İstanbul'da, Fatih Camisi'nin bahçesinden kedileri kaçıran ve iş yerinde ölü kediler bulunan Mehmet Fatih Öztürk, 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Öztürk duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iş yerinde dokuz ölü kedi bulunduğunu ve kamera kayıtlarında kedileri çantasına koyduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılma talebini reddetti.
13 Mayıs 2024

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

İstanbul Şişli'deki Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapan dört kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada mezarlıkta yaklaşık 6 metre derinliğinde bir kazı tespit etti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda definecilikle ilgili dokümanlar ve ekipmanlar bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
26 Ağustos 2024

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

Kars'ın Selim ilçesinde, bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis memuru gözaltına alındı ve tutuklandı. İddia, ilçede görevli bir öğretmen tarafından jandarmaya bildirildi. Kız öğrencinin de şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan polis memuru, gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
18 Ekim 2023

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 30'u hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. İddianamede, şüphelilerin 'görevi yaptırmamak için direnme', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet', 'kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından yargılanmaları talep edilmiştir. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe ile oynanan maç sırasında uğradığı saldırı nedeniyle saldırgan ve ihmali olan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay, maçın devre arasında taraftarların yaşadığı mağduriyetin çözümü için yetkililerle görüşme sırasında gerçekleşti. Saldırganın, Göztepe akreditasyon kartına sahip olduğu ve maçın geri kalanını izlemeye devam ettiği belirtildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, saldırgan Fatih Özkan'ı gözaltına aldı ve işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.
18 Ağustos 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Batman'da yapılan bir sokak röportajında muhalefet liderlerini 'kafa kesmekle' tehdit eden ve kendini Hizbullahçı olarak tanımlayan İ.C.K., gözaltına alındı. İ.C.K., cemaat ve tarikatların kapatılmasını isteyen muhalefet liderlerine yönelik ölüm tehdidinde bulunmuştu. Batman başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
31 Mart 2023

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u iterek düşüren Fatih Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Koç, olayın ardından kendisini iten kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Özkan’ı gözaltına alarak adliyeye sevk etti ve ev hapsi cezası verildi.
18 Ağustos 2024
İşaretlediklerim