Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 ile yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın zaferini 'Pirus zaferi' olarak adlandırdı. Özdağ, Türkiye'nin zorlu bir sürece girdiğini belirterek, partilileri ve halkı mücadeleye devam etmeye çağırdı. Ayrıca, Zafer Partisi'nin seçim sürecinde üzerine düşeni yaptığını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Zafer Partisi yöneticileri, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı basın açıklamasını takip etmek isteyen Kurdistan24 ekibine izin vermedi. Özdağ, geçmişte de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli basın kuruluşlarına mesafeli bir tutum sergilemiş ve Rudaw TV'nin Türkiye sınırları içerisine giremeyeceğini belirtmişti. Bu olay, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı basın toplantısında tekrarlandı ve Kurdistan24 ekibi engellendi.
24 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir video mesaj yayınlayarak Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ve ülkücülere, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a imza vermeleri için çağrıda bulundu. Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı sorununa ve Türk milliyetçilerinin siyasi istismara uğramasına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan'ın şu ana kadar topladığı imza sayısı 25 bin 925 olarak açıklandı ve imza verme işlemi 27 Mart'ta sona erecek.
24 Mart 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine ittifak teklifi yapmadığını, yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile adayların kesinleşmesine 24 saat kala görüştüğünü, ancak ittifak önerisi almadığını ifade etti. CHP heyetinin son gün İnce'yle görüştüğü ve bir teklif sunduğu, ancak İnce'nin bunu reddettiği bilgisi Diken tarafından edinildi. İnce, kişisel çıkar peşinde olmadığını, memleket meselesine odaklandığını ve gerçek bir ittifak istenilseydi bunun adayların kesinleşmesinden çok önce yapılması gerektiğini vurguladı.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter üzerinden 'tek parti faşizmi' konusunda tartıştı. Bekaroğlu, AKP ve MHP'nin otoriter yönetimine karşı çıkarken, bir önceki paylaşımında 'tek parti faşizmi' ifadesini kullanmış ve bu mesajını daha sonra silmişti. İnce, Bekaroğlu'nun bu ifadesini eleştirerek, CHP'nin geçmişine yönelik bu tür bir suçlamada bulunulmasını kabul etmediğini belirtti. Bekaroğlu ise İnce'yi algı operasyonları yapmakla suçladı.
29 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, CHP heyetiyle yaptığı görüşmede cumhurbaşkanı adaylığından çekilme karşılığında TBMM başkanlığı görevini talep ettiği öne sürüldü. CHP'nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, bu bilgiyi güvenilir bir kaynaktan aldığını ve İnce'nin diğer talepleri olduğu için görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Seçimlerin ilk turda sonuçlanması için İnce ve diğer aday Sinan Oğan'ın oylarının %5'in altına düşmesi gerektiği ifade edildi.
4 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ayrı ayrı görüştü. Yapıcıoğlu'nun ilk görüşmesi Saadet Partisi'nin genel merkezinde Karamollaoğlu ile oldu. İki genel başkan, Filistin'le ilgili ayrı ayrı miting düzenleme planlarını birleştirme konusunda anlaştı. Daha sonra Yapıcıoğlu, Meclis'te Davutoğlu'nu ziyaret etti ve Filistin meselesini konuştu.
10 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini bugün saat 17:00'de açıklayacak. İttifakın büyük ortağı Zafer Partisi'nin kararı ise yarın saat 11:00'de açıklanacak. İttifak içinde farklı görüşler olabileceğini belirten Oğan, Ümit Özdağ ile aynı kararı vermek zorunda olmadıklarını ifade etmiş. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini iddia etmişti.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim