Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Erkek Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan ve Letonya ile oynayacağı iç saha maçlarının yapılacağı statları açıkladı. 8 Eylül'de Ermenistan ile yapılacak maç Eskişehir Yeni Stadı'nda, 15 Ekim'de Letonya ile yapılacak maç ise Yeni Adana Stadı'nda oynanacak. Eskişehir'de dört yıl sonra beşinci, Yeni Adana Stadı'nda ise ilk kez milli maç gerçekleştirilecek.
12 Haziran 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 25'inci hafta maçlarının programı ve görev yapacak hakemler açıklandı. Haftanın açılış maçı Adana Demirspor ile Kasımpaşa arasında 20:00'de oynanacak. Maçların programı ve atanan hakemlerle ilgili detaylar paylaşıldı.
9 Şubat 2024

Ercan Taner, Beşiktaş'ın savunma performansını ve takımın genel durumunu eleştiren bir yazı kaleme aldı. Antalyaspor maçında Beşiktaş'ın orta saha üstünlüğünü kaybettiğini ve kırılgan savunması nedeniyle kolay gol yediğini belirtti. Ayrıca, takımın kadro yapısının ve bazı oyuncuların performansının yetersiz olduğunu vurgulayarak, yönetimin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Taner, Beşiktaş'ın rakip savunmaları tarafından en az çekinilen takım olduğunu da iddia etti.
9 Şubat 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Beşiktaş, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermemesini Twitter üzerinden eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) etiketlendiği mesajda 'dünyanın en güzel stadı' olarak nitelendirilen Beşiktaş Park'ın fotoğrafları paylaşıldı. TFF'nin UEFA'ya sunduğu aday statlar listesinde Beşiktaş Park'ın yer almaması tepki çekti.
10 Ekim 2023

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin Mehmet Büyükekşi liderliğindeki mevcut durumundan memnun olmadıkları için yönetimin değişmesi talebiyle imza toplamaya başladı. Kulüpler, TFF'nin kriz yönetiminde yetersiz kaldığını ve çözüm üretemediğini iddia ediyor. Buna karşılık, TFF bir açıklama yaparak olağan genel kurul toplantısının 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılacağını duyurdu. Bu, kulüplerin olağanüstü seçim talebine karşılık verilmeyeceğini gösteriyor.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası finalinin 23 Mayıs'ta oynanacağını duyurdu. Ayrıca, Trendyol Süper Lig'in 38. hafta maçları 26 Mayıs'ta, Trendyol 1. Lig Play-Off ikinci tur maçları 20 ve 24 Mayıs'ta, TFF 2. Lig Play-Off üçüncü tur maçları 22 ve 27 Mayıs'ta, TFF 3. Lig Play-Off üçüncü tur rövanş maçları ise 20 Mayıs'ta yapılacak.
20 Mayıs 2024

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da yapılacak Mali Genel Kurul'un Seçimli Genel Kurul olarak yapılacağını açıklamasının ardından, seçimin daha erken bir tarihte gerçekleşmesi gerektiğini savunarak imza toplamaya başladı. Kulüpler, Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde ve çeşitli kentlerden noter onaylı imzalarını veriyor. Delegelerin yüzde 40'ının imzası toplandığında, TFF Yönetim Kurulu'nun bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Ayrıca, TFF'nin seçime gitmemesi durumunda delegelerin FIFA'ya başvurma hakları bulunuyor.
8 Nisan 2024

Çağdaş Atan'ın yönetimindeki takım, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerle oynadıkları maçlarda, geriden pasla oyun kurma stratejisi nedeniyle zorluklar yaşadı. Her iki takım da Başakşehir'e karşı hücum presiyle önemli avantajlar elde etti. Uğur Meleke, Atan'ın büyük hayallerinin olduğunu ve bu hayallerden büyük maçlarda vazgeçmek istemediğini belirtiyor, ancak Galatasaray maçında sahadaki gerçeklerin bu hayalleri zorladığını ifade ediyor.
11 Şubat 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim