Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gazeteci Fatih Altaylı'nın Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından önerildiği iddiasını yalanladı. TFF, bu projenin ve yetkinin kendilerine ait olduğunu ve Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararından vazgeçmemişti.
29 Kasım 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'nin eski asbaşkanlarından Mehmet Şekip Mosturoğlu, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasını eleştirdi. Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Çocukluk hayalimdi cumhuriyetin 100'üncü yılında süper kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynaması. Bu rüyamın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım' ifadelerini kullandı. Bu karara çok sayıda tepki geldi.
21 Ekim 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

İskoçya'nın Celtic Kulübü, Filistin'e destek veren 'Yeşil Tugay' adlı taraftar grubunun iç saha maçlarına katılımını yasakladı. Bu karar, Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta taraftarların tribünlerde Filistin bayrakları açmasının ardından geldi. Kulübün, 'Yeşil Tugay' üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası aldığı ve UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekindiği belirtildi.
1 Kasım 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı, sonrasında istifa etti. Ayrıca 'cinsel taciz ve zorlama' suçlamaları dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Rubiales, Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.
16 Eylül 2023

Real Madrid'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmayan Zinedine Zidane, Suudi Arabistan milli takımının teknik direktörlüğü için yapılan 150 milyon avroluk (yaklaşık 3 milyar 216 milyon TL) iki yıllık teklifi reddetti. Zidane, kulüplerden gelen diğer teklifleri de geri çevirerek, asıl hedefinin Fransa milli takımını çalıştırmak olduğunu belirtti. Didier Deschamps'ın Dünya Kupası sonrası Fransa milli takımından ayrılacağı yönünde iddialar bulunuyor.
26 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle toplam beş ay 12 gün hak mahrumiyeti ve 1 milyon 78 bin lira para cezası verdi. Cezalar, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, soyunma odası koridorlarında hakeme yapılan eylemler, medyaya yapılan açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunma gibi farklı gerekçelerle uygulandı.
16 Şubat 2024

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Çen Şuyuan, rüşvet almaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şuyuan, sözleşmeler, yatırımlar ve spor etkinliklerinin düzenlenmesine yardım karşılığında toplam 11 milyon dolar değerinde para ve değerli eşya aldığı tespit edildi. Tüm kişisel mal varlığına el konulan ve elde ettiği yasadışı kazançların hazineye devredilmesine karar verilen Şuyuan, 2019'da federasyon başkanlığı görevine getirilmiş ve Şubat 2023'te tutuklanmıştı.
26 Mart 2024

Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için teklif vereceğini duyurdu. Suudi Futbol Federasyonu, bu teklifin ülkenin devam eden sosyal ve ekonomik dönüşümüyle ve köklü futbol tutkusundan ilham alacağını belirtti. FIFA, 2034 Dünya Kupası'nın Asya veya Okyanusya bölgesinde düzenleneceğini açıklamıştı. Son zamanlarda birçok üst düzey futbolcu, Suudi Arabistan takımlarına transfer oldu.
5 Ekim 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Premier Lig ekiplerinden Everton, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği için 10 puanının silinmesine karar verildi. Bu ceza, 2021-22 sezonundaki kural ihlalleri nedeniyle uygulandı. Everton, izin verilen 105 milyon sterlinlik zarar limitini aşarak 125,4 milyon sterlin zarar etti. Bu durum, Everton'ın lig sıralamasında 14'üncü sıradan 19'uncu sıraya düşmesine ve küme düşme hattına gerilemesine neden oldu. Kulüp, cezaya itiraz edeceğini açıkladı.
17 Kasım 2023

İspanya'da Madrid İl Mahkemesi Savcılığı, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'yi 2014-2015 yıllarında 1 milyon 62 bin 79 avro vergi kaçırmakla suçladı. Ancelotti, imaj haklarını devrettiği kuruluşlar aracılığıyla elde ettiği gelirleri beyan etmemekle itham ediliyor. İtalyan teknik direktör, iki ayrı suçtan yargılanma riski taşıyor ancak maliyeyle anlaşma sağlanması durumunda sorunun yargıya taşınmadan çözülebileceği belirtiliyor. İspanya'da futbol dünyasında vergi kaçırma suçlamaları son dönemlerde sıkça gündeme gelmekte.
6 Mart 2024

İtalyan futbol kulübü Juventus, 'Prisma' adlı soruşturma kapsamında futbolcu transferleri ve maaşları üzerinden haksız kazanç elde ettiği şüphesiyle 15 puan silme cezası aldı. Bu gelişme üzerine Juventus'un yönetim kurulu istifa etti. Cezanın ardından kulübün hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 10,3 oranında değer kaybetti ve şu anda yüzde 4,3 kayıpla işlem görmeye devam ediyor.
23 Ocak 2023

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa maçı, 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Maç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta saat 20:00'de başlayacak. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiası tartışma konusu olmuştu.
21 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023
İşaretlediklerim