Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkacağını duyurdu. 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacak sıcak hava dalgasının, İstanbul'da 32-35, Edirne'de 38-41 gibi yüksek sıcaklıklara ulaşacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlara, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.
17 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Artvin, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yağış bekleniyor. Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, önümüzdeki hafta Cezayir'den gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle İstanbul'da sıcaklıkların 40, Ege Bölgesi'nde ise 45 dereceye çıkacağını belirtti.
7 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların bir hafta boyunca yüksek seyredeceği, İstanbul'da 35 dereceye, Ege'nin iç kesimlerinde 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca düşük nem oranı nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangını riskinin arttığı belirtiliyor.
12 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını açıkladı. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de hafif toz taşınımı beklenirken, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar görülecek. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bu bölgelerde hava kalitesinde azalma ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
20 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının çarşambaya kadar kademeli olarak azalacağını, ancak çarşamba gününden itibaren yeniden artacağını duyurdu. Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, sıcaklıkların özellikle kuzey ve iç bölgelerde bir miktar artış göstereceğini, ancak geçtiğimiz haftalardaki gibi ekstrem değerlere ulaşmayacağını belirtti. Ayrıca, yağışların pazar günü Ege ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde görüleceğini, pazartesi ve salı günleri ise diğer bölgelere yayılacağını aktardı.
26 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların 37 ila 45 derece arasında olması bekleniyor. Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Antalya'da hafta sonu sıcaklık 45 dereceyi bulacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonunun ardından yeni bir yağışlı hava sistemine girileceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirtti.
11 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji uzmanları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'de yarın ve cumartesi günü pik yapacağını ve sıcaklıkların İstanbul'da 37-38, Ankara'da 39-40, İzmir'de 42, Aydın, Şanlıurfa ve Mardin'de ise 45 derecelere çıkacağını belirtiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, sera gazları ve fosil atıkların kullanımının gelecekte sıcaklıkların artmasına yol açacağını ifade ediyor. Ayrıca, sıcak hava dalgalarının orman yangınları riskini artırdığı ve aşırı sıcakların 10 gün süreceği vurgulanıyor.
13 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. Hakkari, Van ve Çorum çevresinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Mayıs ayının ilk iki günü hariç, 29 gün boyunca rekor sıcaklıklar kaydedildi. Yeni haftada sıcaklıkların 45 dereceye kadar çıkabileceği belirtildi.
12 Haziran 2024

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının artacağı ve 'eyyam-ı bahur' etkisinin başlayacağı uyarısında bulundu. Bu hafta ortasından itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece artması bekleniyor. Valilik, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarılarda bulundu. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli yağış beklenirken, Antalya'nın doğusu ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde altı ila on derece arasında düşmesi tahmin ediliyor.
13 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu haftaki sıcaklık verilerini paylaştı. Özhaseki, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını belirtti ve kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin havayla birlikte azalacağını tahmin ediyor. Pazar gününden itibaren iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Serin hava, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde 15 Eylül Cuma gününe kadar etkili olması öngörülüyor.
8 Eylül 2023
İşaretlediklerim