Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, Mehmet Ali Topcu isimli 19 yaşındaki genç, evinin balkonunda otururken başına isabet eden av tüfeğinden çıkan saçma sonucu yaşamını yitirdi. Olayı fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Topcu'nun öldüğünü tespit etti. Jandarma ekipleri olay yerinde ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Topcu'nun cesedi, daha fazla inceleme için Kastamonu Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
5 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma çalışmalarının onuncu gününde, Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcuları Gözde Öztürk, Dilek Mucuk ve Ahsen Baş'ın depremde vefat ettikleri Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından duyuruldu. Daha önce de Ceren Akman ve Elçin Çınar'ın hayatını kaybettiği bildirilmişti. TVF, sporcular için başsağlığı mesajı yayımladı.
15 Şubat 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, Sur ilçesine bağlı Çarıklı mahallesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Güler yara almadı. Olayın ardından saldırganların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Saldırı, akşam saatlerinde Dr. Güler'in Diyarbakır'a döndüğü sırada gerçekleşti.
5 Temmuz 2024

Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor'la yaptığı maçta sakatlanan Cengiz Ünder'in sol arka adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Cengiz Ünder'in Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde MR görüntülenmesi gerçekleştirildiği ve tedavisine hemen başlandığı belirtildi.
18 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren Türkiye genelinde 17 bin 774 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, kazaların bir kısmının ölümle sonuçlandığı belirtilerek, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları istendi. Bakan Koca, olası sağlık hizmeti ihtiyacı için helikopter ve kara ambulanslarının hazır olduğunu belirtti.
2 Temmuz 2023

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Fransa'da dün öğleden sonra başlayan fırtınalı hava koşulları sırasında 24 saat içinde 25 binden fazla yıldırım düşmesi kaydedildi. Fransız Kasırga ve Fırtına Gözlemevi Keraunos, bu veriyi Twitter hesabından duyurdu. Fırtına nedeniyle ülkenin doğusunda yoğun dolu yağışı yaşandı ve sosyal medyada yıldırım düşme anlarına ait görseller paylaşıldı. Fransız basını, kötü hava koşulları sebebiyle 69 bölgede turuncu alarm düzeyine geçildiğini bildirdi.
7 Mayıs 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu ameliyat edildi. Beştaş'ın bel kemiğinde bir kırık tespit edildi ve şu anda yoğun bakımda gözlem altında tutuluyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Beştaş'ın durumunun iyi olduğunu ve omurilikte bir sorun olmadığını belirtti.
14 Nisan 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, 2022 ve 2023 yıllarında ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 84'üne erkek sürücüler neden oldu. Ayrıca, alkollü araç kullanımı sonucu meydana gelen kazaların yüzde 93'ünde de erkek sürücüler yer aldı. Kurbanlar ve Vatandaşlar Derneği, bu veriler ışığında yol güvenliğini artırmak amacıyla 'Kadın Gibi Sür' kampanyasını başlattı. Kampanya, sürücülere daha dikkatli ve sorumlu olmaları çağrısında bulunuyor.
14 Mayıs 2024

111’inci Fransa Bisiklet Turu’nun 11’inci etabını, Visma-Lease a Bike takımının Danimarkalı sporcusu Jonas Vingegaard kazandı. Evaux-les-Bains ile Le Lioran arasındaki 211 kilometrelik etapta, Vingegaard, Tadej Pogacar’ın bir saniye önünde birinci oldu. Pogacar, genel klasmandaki liderliğini sürdürerek en yakın rakibiyle arasındaki farkı 1 dakika 6 saniyeye çıkardı. 2024 Tour de France, 21 Temmuz’da Nice kentindeki 21’inci etapla sona erecek.
10 Temmuz 2024

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, Yıldıztabya Mahallesi'nde 19 Nisan 2024 tarihinde bir toprak kayması meydana geldi. Olay sonucunda 14 gecekondu etkilendi ve bunlardan üçü kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Ölü veya yaralı olmadığı rapor edildi.
19 Nisan 2024

Antalya'dan havalanan ve Rusya'nın Perm Havalimanı'na iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait AnadoluJet uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Kazada yolcuların herhangi biri yara almadı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattığını bildirdi.
22 Eylül 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim