Bayram tatilinde Rodos’a gitmek isteyen Türk turistler, kapıda vize kotası nedeniyle sorun yaşadı. Yunanistan, Türkiye'deki acentaların fazla kişi götürmeye çalıştığını öne sürerken, Türkiye tarafı Rodoslu yetkililerin hazırlıksız olduğunu belirtti. Diğer Yunan adalarında benzer yığılmalar olmasına rağmen vize sıkıntısı yaşanmadı.
18 Haziran 2024

ABD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinde ABD yaptırımlarının sorumlu olduğu suçlamasını reddetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Reisi’nin ölümünden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti ve İran halkına taziye dileklerini iletti. Kirby, eski İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in ABD yaptırımlarını suçlayan açıklamalarını temelsiz bulduğunu ifade etti. Reisi, İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılışına katılmak üzereyken helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.
20 Mayıs 2024

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Nisan 2023'te çocuk istismarından hüküm giymiş bir kişiyi affettiği için toplumun çeşitli kesimlerinden ve muhalefetten gelen tepkiler sonucu istifa etti. Katar'da resmi temaslarda bulunan Novak, ülkeye dönüşünde bir video mesajla hata yaptığını kabul ederek görevinden ayrıldığını açıkladı. Başbakan Viktor Orban, bu tür affı engelleyecek anayasal düzenleme önerisinde bulunacağını belirtti.
10 Şubat 2024

Netflix'te yayınlanan 'Alexander: The Making of a God' isimli dizi/belgesel, Büyük İskender'in hayatını ve onun general Hephaestion ile olan ilişkisini konu alıyor. Yunanistan'da bazı siyasetçiler, özellikle aşırı sağcı Niki partisinin başkanı Dimitris Natsiou, yapımdaki eşcinsel ilişki tasvirini 'tarih dışı' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendirerek eleştirdi. Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni ise dizinin tarihsel yanlışlıklarla dolu olduğunu belirtti, ancak kültür bakanlığının sansür uygulamayacağını vurguladı. Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Lloyd Llewellyn-Jones, antik Yunan dünyasında eşcinsel ilişkilerin normal olduğunu belirtti.
20 Şubat 2024

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, halefi belirlendikten sonra başbakanlık ve partideki genel başkanlık görevlerinden ayrılacağını açıkladı. Yusuf, hafta sonunu İskoçya Ulusal Partisi, hükümet ve ülke için en iyisinin ne olduğunu değerlendirerek geçirmiş ve bu süreç sonunda istifa kararı almıştır. İstifa, İskoç Parlamentosu'nda kendisine yönelik güvensizlik oylamaları ve İskoçya Ulusal Partisi ile Yeşiller arasındaki koalisyonun çökmesi sonrası gerçekleşmiştir.
29 Nisan 2024

Haiti'de çetelerin şiddet eylemleri ve protestoların artması üzerine Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Guyana Devlet Başkanı ve CARICOM Dönem Başkanı Irfaan Ali, geçici bir başkanlık konseyi ve başbakanın atanması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Çete lideri 'Barbecue' lakaplı Jimmy Cherizier, Henry'nin istifa etmemesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceği tehdidinde bulunmuştu. Çetelerin saldırıları sonucu hapishanelerden kaçan binlerce mahkum ve şiddet olayları, Henry'nin istifasına yol açtı.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim