İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan yat limanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, başladıktan sonra yanındaki beş tekneye daha sıçradı. Olay yerine sevk edilen emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Meydana gelen yangında toplam altı tekne kullanılamaz hale geldi.
2 Ocak 2023

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yedi katlı bir binanın ilk üç katının çökmesi üzerine Bakırköy başsavcılığı soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde kolonlardan gelen sesleri duyan bina sakinleri binayı boşaltmış, bu sayede ölen veya yaralanan olmamıştı. Binaya 1994'te kaçak üç kat eklendiği ortaya çıkmıştı. Çevredeki dört apartman boşaltılırken, bina sakinleri otellere yerleştirildi ve boşaltılan binalardan karot örneği alınarak inceleme yapılacağı duyuruldu.
27 Haziran 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası oluşan enkazın bertarafı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları, atıl durumdaki açık maden sahalarını inceledi. Bölgedeki 20 bin maden sahasının kapasitesi değerlendirildi ve uygun sahaların listesi hazırlandı. 4T Platformu Başkanı Ali Rıza Öner, enkazın maden sahalarına dökülmesinin devletin işini kolaylaştıracağını ifade etti.
18 Şubat 2023

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesini etkileyen şiddetli depremler sonrasında bölgeye yardım için gitti. Maçoğlu, bölgede enkaz altında kalanlar hakkında yeterli bilgi olmadığını ve planlamanın eksik olduğunu ifade etti. 7 Şubat itibariyle depremler sonucu 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin 426 kişinin yaralandığı ve 5 bin 775 binanın yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.
7 Şubat 2023

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, Malatya'da meydana gelen deprem sonucu yıkılan binaların enkazı dronla çekildi. Görüntülerde, enkaz altında kalan kişilerin olup olmadığını kontrol etmek için bir vatandaşın enkazda seslenerek arama yaptığı görülüyor. Kurtarma çalışmalarına vatandaşların da katıldığı anlaşılıyor.
6 Şubat 2023

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın verilerine göre, deprem etkilenen 11 şehirde 387 bin 410 binada hasar tespit çalışması yapılmış ve 50 bin 576 bina ağır hasarlı veya yıkık durumda tespit edilmiştir. İnşaat Mühendisleri Odası hasar seviyelerini ağır, orta ve az hasarlı olarak sınıflandırmıştır. Sektör uzmanları, yıkım ve enkaz kaldırma maliyetinin 12,6 milyar TL'yi bulabileceğini ve enkazın geri dönüşümünden 5 milyar liralık bir değer yaratılabileceğini belirtmiştir. Yıkım Uzmanı Mehmet Ali Bulut, enkaz kaldırma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara ve asbest uzmanlarının görevlendirilmesinin önemine dikkat çekmiştir.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı'nın enkazından 146 saat sonra Eylül Kılıç isimli bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin devam eden kurtarma çalışmaları sırasında, çocuğun sesi duyuldu ve yaklaşık dokuz saatlik bir çalışma sonucunda enkazdan çıkarıldı. Kurtarılan kız çocuğu, deprem gecesi teyzesinin evinde misafir olduğu ve ailesine kar tatili nedeniyle orada kalmak istediğini söylediği belirtildi.
12 Şubat 2023

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen bir kafeyi yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımı Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce İBB'nin yıkım çalışmaları, Üsküdar kaymakamlığı tarafından polis engeliyle karşılaşmıştı. Yıkım sırasında bir kişi silahla çatıya çıkarak müdahalede bulunmuş, bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.
19 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesindeki İlke Apartmanı'nda 25 kişi kayboldu. Hande Kılıç, iki aydır abisini, yengesini ve yeğenini arıyor ancak resmi bir arama çalışması yok. Enkazda sadece 10 kişi hayatta kalmış. Arama kurtarma çalışmaları ilkel yöntemlerle ve sınırlı imkanlarla yapılmış, çoğu zaman kepçe operatörlerinin insiyatifine bırakılmış. Kayıp yakınları, yetkililere ulaşamıyor ve ne yapacaklarını Whatsapp gruplarında tartışıyorlar. Resmi sayılara göre depremde 50 bin 399 kişi hayatını kaybetti, ancak kayıplar hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.
13 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

İstanbul Beşiktaş'ta, 'Masquerade' adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapılırken çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Sayıştay'ın 2022 Beşiktaş raporuna göre, ilçedeki işletmelerin %85,56'sı kaçak faaliyet gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangınla ilgili net bilgi vermekten kaçınırken, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.
4 Nisan 2024
İşaretlediklerim