İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

Borsa İstanbul'da ACSEL, BFREN, ERBOS ve INTEM hisseleri 17 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. IHYAY hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulanacak. AYCES ve SNKRN hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor.
18 Ekim 2023

Zafer Bayramı’nın hafta sonuyla birleşmesi nedeniyle oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında 30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında ek seferler düzenlenecek. Ek seferler, belirli gün ve saatlerde yapılacak. Bu düzenleme, tatilcilerin adalara ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor.
23 Ağustos 2024

Borsa İstanbul'da PATEK ve VESTL hisseleri 21 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. EUKYO hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, GARFA hisselerine ise brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından yönetilmesi amacıyla alınmıştır.
22 Şubat 2024

Borsa İstanbul, 22 Mart 2024 tarihinde yedi hisse senedine yeni tedbirler uygulayarak güne başladı. AKENR, AZTEK, PKART ve YAPRK hisseleri 19 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. ARTMS hisselerine brüt takas tedbiri uygulanırken, BURVA ve DGATE hisseleri emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alındı.
22 Mart 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören Bizim Toptan Satış Mağazaları ve Platform Turizm Taşımacılık, bu hafta yatırımcılarına temettü dağıtacak. Bizim Toptan Satış Mağazaları bugün hisse başına 0,75 lira, Platform Turizm Taşımacılık ise 10 Ekim'de hisse başına 0,064719 lira kar payı ödeyecek.
9 Ekim 2023

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) üyesi 15 dernek yanıt verdi ve yıl sonuna kadar mobilya perakende fiyatlarına zam yapmayacaklarını duyurdu. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, bu kararın enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele politikalarına destek olacağını ve evlilik hazırlığında olan ya da evini yenilemeyi düşünen insanların yükünü azaltacağına inandıklarını belirtti. Daha önce de zincir market A 101, Bakan Bolat'ın indirim çağrısına yanıt vermiş ve 1000 üründe yüzde 50'ye varan indirim yapacağını açıklamıştı.
12 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 11 Eylül Pazartesi günü 06:00-14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, İETT'nin her gün 1636 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un 375 ilave sefer planladığı ve Şehir Hatları'nın da ek vapur seferleri düzenleyeceği belirtildi. İBB ve ilgili eğitim kurumları, pazartesi günü Afet Koordinasyon Merkezi ve Ulaşım Yönetim Merkezinde toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak ve İstanbul trafiği anlık takip edilecek.
9 Eylül 2023

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatının 5 TL'ye çıktığını açıkladı. Bu fiyat artışı, 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve yüzde 25'lik bir zammı ifade ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu fiyatın Türkiye'nin birçok ilinde zaten uygulandığını ve üç ay sonra Ankara'da da başlayacağını belirtti.
2 Ocak 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Karaağız Yardımlaşma Derneği, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini 'dinen uygun değil' gerekçesiyle yasaklayan bir karar aldı. Muhtar Arif Yılmaz, düğünlerde ve kınalarda kadınların rahatsız olmalarını önlemek amacıyla böyle bir karar alındığını belirtti. Ayrıca, düğünlerde sadece kadınların eğlenmesi için iki saatlik bir süre ayrılacağını ifade etti.
2 Temmuz 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında yaşanan ölüm ve yıkımların ardından Borsa İstanbul, geçen hafta pazartesi ve salı günü yaşanan sert düşüşlere rağmen açık tutuldu. Çarşamba günü iki kez devre kesici devreye girdikten sonra borsa 15 Şubat'a kadar kapatıldı ve o gün yapılan tüm işlemler iptal edildi. Bloomberg'e göre Türk yetkililer, borsanın açılışını ertelemeyi düşünüyorlar ve piyasa, ilk iki günkü işlemlerin iptal edilmesi ve 15 Şubat'taki açılışın durumunu tartışıyor.
13 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile depremden etkilenen ve OHAL ilan edilen 10 kentte işten çıkarmalar yasaklandı. Ağır ya da orta hasarlı işyerleri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma kolaylaştırıldı. İşten çıkarma yasağı, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak ve işyerinin kapanması gibi sebepler hariç uygulanacak. İşsiz kalanlar için İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133,44 TL destek ödemesi yapılacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında olacaklar.
22 Şubat 2023

Borsa İstanbul, pay piyasasında ve VİOP'ta açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararlar aldı. Pay piyasasında, açılış seansının emir toplama aşamasının son beş dakikası hariç emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Aynı kararlar pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında da uygulanabilecek. Bu değişiklikler 25 Eylül 2023'ten itibaren geçerli olacak.
18 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak amacıyla vergi muafiyeti getirmeyi planlıyor. Bakan Nureddin Nebati'nin ilgili kurum yetkilileriyle yaptığı toplantıda, şirketlerin yüzde 15 stopaj vergisi ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Borsa İstanbul'un beş iş günü süreyle kapatılmasının ardından alındı.
14 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı, Ocak-Haziran 2024 ihracat verilerini açıkladı. İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de ihracatın azaldığı belirtildi. İstanbul'da ihracat yüzde 17,7, Kocaeli'de yüzde 8,8 ve İzmir'de yüzde 19 oranında düştü. İstanbul en çok Almanya'ya, Kocaeli İngiltere'ye ve İzmir ABD'ye ihracat yaptı.
5 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 28-29 Ekim tarihlerinde İstanbul'da kişiselleştirilmiş kartlara ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. İmamoğlu, bu bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Ücretsiz geçiş için vatandaşların kartlarını kişiselleştirmeleri gerektiğini belirtti.
27 Ekim 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında esnafın dükkanlarına düşük fiyat teklif etti. Esnaf, piyasa değerinin çok altında bir bedelle dükkanlarının ellerinden alınacağını ve bu durumun kendilerini mağdur edeceğini belirtti. Belediye yetkilileri, anlaşmaya yanaşmayan esnafa, geçmişte benzer durumda kalanların şimdi ayakkabı boyadığını söyleyerek tehdit etti. Esnaf, mahkemeye başvurdu ve bilirkişi raporu lehlerine çıkınca belediye geri adım attı. Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı daha önce risksiz olduğunu belirttiği bölgeyi riskli ilan etti ve belediye dükkanları yıkmak için harekete geçti.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim