Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus ordusu son 24 saat içinde Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere çeşitli bölgelere toplam 31 füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda 'S-300' ve 'Kalibr' tipi füzelerin yanı sıra altı 'Kinjal' hipersonik füzesi kullanıldı. Bu füzelerden ikisi havada patlarken, 25'i Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.
17 Mayıs 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı ülkesinin verdiği yanıtları değerlendirdi. Zelenski, Rusya'nın Herson bölgesindeki köylerine ve Mıkolayiv, Zaporijya, Donbas ve Harkiv bölgelerine saldırılar düzenlediğini belirtti. Ukrayna ordusunun bu saldırılara yanıt verdiğini vurgulayan Zelenski, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırıların Rusya'nın işlediği suçlara yanıt olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ukrayna ordusunun Kupyansk yönündeki çatışmalarda başarı elde ettiğini ve tüm yönlerde Ukraynalı askerlerin savaştığını belirtti.
14 Ağustos 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Donetsk bölgesindeki Konstantinivka şehrine düzenlediği füze saldırılarında üç sivilin öldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırıların S-300 füzeleriyle yapıldığını belirten Zelenski, benzer saldırıları önlemek ve Rus ordusunun saldırı kapasitesini kısıtlamak için Ukrayna'nın özellikle uzun menzilli füzelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
29 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi sonucu başlayan savaşın iki yılını doldurması üzerine, bu süre zarfında 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski, ölü ve yaralı sayıları hakkında bilgi verirken, yaralı sayısını 'Rusya'nın askeri planlamasına yardım edeceği' gerekçesiyle paylaşmadı. Ayrıca, on binlerce sivilin de öldüğünü belirtti ancak kesin bir sayı vermedi. ABD'li yetkililerin tahminlerine göre öldürülen Ukraynalı asker sayısı 70 bin, yaralı sayısı ise 120 bindir. Zelenski, öldürülen Rus askeri sayısının ise 180 bin olduğunu iddia etti.
26 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Rosemary DiCarlo, Ukrayna-Rusya savaşında bugüne kadar 10 bin 382 sivilin öldüğünü, 19 bin 659 kişinin yaralandığını açıkladı. DiCarlo, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, özellikle son haftalarda Ukrayna kontrolündeki bölgelerde Rus saldırılarının arttığını ve 570'den fazla yerleşim yerinin hedef alındığını belirtti. Ayrıca, savaşın başlangıcından bu yana 579'u çocuk olmak üzere toplamda 10 bin 382 kişinin hayatını kaybettiği, 1285'i çocuk 19 bin 659 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.
7 Şubat 2024

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'ya insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. Rusya Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetimini suçlayarak saldırıları 'terör eylemi' olarak tanımladı. ABD, Rusya topraklarına saldırı düzenlenmesini desteklemediğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, sekiz İHA'nın gönderildiğini ve bunlardan beşinin düşürüldüğünü, üçünün ise güzergahlarının değiştirildiğini bildirdi. Moskova Belediye Başkanı, saldırılarda iki kişinin hafif yaralandığını açıkladı. Ukrayna cumhurbaşkanının danışmanı ise Kiev'in saldırılarla ilgisi olmadığını söyledi, ancak olayları görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 22 Mart 2024 akşamı Crocus City Hall konser salonunda düzenlenen silahlı ve patlayıcı madde kullanılan terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyla ilgili olarak teröristleri ve destekçilerini tespit edip cezalandıracaklarını belirtti ve saldırıdan Ukrayna'nın da sorumlu tutulabileceğine dair ifadeler kullandı. Putin, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurdu ve 24 Mart günü için ülke genelinde yas ilan etti.
23 Mart 2024

Reuters, Ukrayna'daki ekibinde güvenlik danışmanı olarak görev yapan Ryan Evans'ın, Kramatorsk kentinde konakladığı otelde füze saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda iki Reuters gazetecisi yaralandı ve birinin durumu ağır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve otelin Rusya'ya ait bir İskender füzesiyle yok edildiğini belirtti.
26 Ağustos 2024

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın son 24 saatte Ukrayna'ya 20 füze saldırısı düzenlediğini ve 12 Kalibr tipi füzenin düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, Rus güçlerin Ukrayna'ya 62 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve dört Şahed tipi insansız hava aracı kullandığı, bunların hepsinin imha edildiği belirtildi. Son 24 saatte cephe hattında Rus ve Ukrayna birlikleri arasında 30'dan fazla çatışma meydana geldiği bildirildi.
6 Ağustos 2023

22 Mart akşamı Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Müdürü Aleksandr Bortnikov, saldırının Ukrayna askeri istihbaratıyla bağlantılı olduğunu belirtti. Saldırıyla ilgili 20'den fazla kişi yakalandı ve saldırganların dördünün Tacikistan vatandaşı olduğu tespit edildi.
24 Mayıs 2024

Rusya, başkent Moskova'ya Ukrayna tarafından gerçekleştirilen drone saldırılarının engellendiğini açıkladı. Saldırının Rusya Savunma Bakanlığı yakınlarında gerçekleştiği belirtildi. Rusya, daha önce Ukrayna'nın limanlarına saldırılar düzenlemişti. Rus Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin Moskova'ya terörist saldırı girişiminde bulunduğunu ifade etti.
24 Temmuz 2023

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine 31 füze ve 12 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıların Kiev, Çernigiv, Sumi, Hmelnitski, Donetsk, Zaporijya, Mıkolayiv ve Herson bölgelerine yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Rusya'nın 13 İran yapımı Şahid-136 İHA ile saldırı düzenlediği ve bunların Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından imha edildiği ifade edildi. Rus kuvvetlerinin ayrıca topçu ve diğer ağır silah sistemleriyle de saldırılar yaptığı aktarıldı.
1 Ocak 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Ukrayna'nın başkenti Kiev, Rus ordusu tarafından füze ve insansız hava araçlarıyla sekizinci kez hedef alındı. Kiev askeri idaresinin açıklamasına göre, hava sahasındaki düşman hedeflerinin büyük çoğunluğu imha edildi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko'nun belirttiğine göre, saldırılar sonucu patlamalar meydana geldi ve Solomyansk'te üç kişi yaralandı, Darnytskyi'de iki sivil araç yandı. Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde hava saldırısı alarmı devam ediyor.
16 Mayıs 2023

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası yeni saldırılarına karşı hazırlık yaptıklarını ve bu bağlamda uluslararası destek arayışında olduklarını belirtti. Zelenski, Kanada, Britanya, Hollanda ve Norveç başbakanları ile telefon görüşmeleri yaparak durumu ele aldı. Ayrıca, Rusya'nın sivil altyapıya saldırılar düzenlediğini ve Donetsk bölgesindeki bir buz arenasının Rus füze saldırısı sonucu yıkıldığını ifade etti.
4 Ocak 2023

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gece saatlerinde füze saldırısı gerçekleştirdi. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko'nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Hazar Deniz bölgesinden fırlatılan X-101/555 tipi seyir füzeleri Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından havada imha edildi. İmha edilen füze parçaları Kiev'in Desnyan semtinde bazı hasarlara yol açtı, ancak ölü veya yaralı olup olmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.
6 Haziran 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın doğusunda Rus ordusunun saldırılarının yoğunlaştığını belirtti. Yaklaşık bir yıl önce başlayan savaşta Ukrayna ordusunun ülkeyi korumaya devam ettiğini ifade eden Zelenski, durumun zorlaştığını ve halkı birlik içinde devletin çıkarlarını korumaya çağırdı. Ayrıca, ABD ve Avrupa'dan aldıkları tank yardımına işaret ederek, artan Rus saldırılarına karşı bu tanklara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
2 Şubat 2023

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlama sesleri duyulduğunu ve hava savunma sisteminin çalıştığını bildirdi. Kiev'in Holosiyiv ve Shevchenkiv semtlerinde patlamalar meydana geldi ve bir füzenin parçaları park halindeki bir araca düştü. Kliçko, olayda yaralanan olmadığını belirtti. Bu olay, Rus ordusunun Kiev'e düzenlediği ve bir kişinin ölümüne, 20 sivilin yaralanmasına neden olan füze saldırılarının ardından geldi.
1 Ocak 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Holl alışveriş ve eğlence merkezinde en az üç kamuflajlı kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının Crocus City Holl içerisindeki bir konser salonunda gerçekleştiği kaydedildi.
22 Mart 2024
İşaretlediklerim