Şeref Oğuz, iktidarın muhalefet belediyelerini zor durumda bırakmak için çeşitli stratejiler uyguladığını iddia ediyor. Bu stratejiler arasında borç yükü oluşturma, belediye kasalarını boşaltma, projeleri onaylamama ve SGK borçlarını tahsil etme gibi yöntemler bulunuyor. Oğuz, bu durumun halkın gözünde iktidarın itibarını zedelediğini belirtiyor. Ayrıca, iktidarın bu tür 'şeytani inovasyonlar' yerine daha yapıcı çözümler üretmesi gerektiğini savunuyor.
26 Temmuz 2024

Orhan Bursalı, Mehmet Şimşek'in IMF programını uygularken sermayenin önünü açmaya çalıştığını ve halkın ekonomik durumunu iyileştirmediğini eleştiriyor. Bursalı, AKP'nin popülizme izin vermediğini ve halkın beklentilerini karşılamadığını belirtiyor. Ayrıca, CHP'nin taleplerinin de Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmediğini vurguluyor. Yazıda, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılması da değiniliyor.
13 Haziran 2024

Osman Ulagay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ekonomi politikalarını eleştirdi. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sonrası, AKP'nin 'biz ve onlar' anlayışıyla hareket ettiğini ve ekonomide yandaş firmalara öncelik verdiğini belirtti. Devlet ihaleleri ve kur garantili projelerin bu firmalara verildiğini, devlet kaynaklarının bu firmaların büyümesi için seferber edildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz politikalarının enflasyonu artırdığını ve devlet bankalarının düşük faizle yandaş firmaları desteklediğini vurguladı.
20 Mart 2024

CHP'li Tuzla Belediyesi, AKP döneminde İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen iki binanın tahliyesini talep etti. Evliya Çelebi ve Aydıntepe mahallelerindeki binalar, 2014 yılında AKP yönetimindeyken vakfa tahsis edilmişti. Belediye, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini ve binaların 10 Kasım itibarıyla tahliye edilerek eksiksiz teslim edilmesini istedi. Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, bu adımın kaynak yönetimi ve şeffaflık hedeflerinin bir parçası olduğunu belirtti.
28 Ağustos 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, muhalefetin depremzedelerin çadırlarını söktüğüne dair iddiaları yalanladı. Öztunç, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Öksüzlü köyünde çadırların CHP'li belediye tarafından toplandığına dair iddiaları reddetti ve çadırları söken belediyenin AK Partili olduğunu ifade etti. Ayrıca, köydeki oyların büyük çoğunluğunun CHP'ye gittiğini belirterek iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başladığını duyuran Mansur Yavaş ve bu çalışmayı destekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi. Oktay, devletin yapamadığını bir belediyenin yapamayacağını belirterek, CHP'li belediyelerin çalışmalarını ve açıklamalarını 'seviyesiz' ve 'çirkin' olarak nitelendirdi ve devletin zaten havalimanındaki çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.
8 Şubat 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla borcu olan beş belediyeyi açıkladı. Bu belediyeler sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli'dir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına zam isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını ve bu borçların yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu ifade etti.
25 Temmuz 2024

İsmail Saymaz, Türkiye'de yaşanan çeşitli felaketler ve kazalar sonrasında AK Parti'li yetkililerin genellikle soruşturulmadığını veya tutuksuz yargılandığını belirtiyor. Buna karşın, CHP'li belediye başkanlarının benzer durumlar için haksız yere cezalandırıldığını öne sürüyor. Saymaz, bu durumun çifte standart ve siyasi kararların bir göstergesi olduğunu iddia ederek, adaletin sağlanmadığını ve intikam amaçlı hareket edildiğini vurguluyor.
16 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

İbrahim Kahveci, yerel seçimlerde belediyelerin fazla personelle doldurulduğunu ve bütçelerinin büyük kısmının personel giderlerine harcandığını belirtti. Üsküdar örneği üzerinden, belediyelerdeki personel sayısının olması gerekenin iki katı olduğunu vurguladı. Ayrıca, merkezi yönetimin de benzer sorunlar yaşadığını ve kamu yönetim zihniyetinin değişmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ittifakın yönetim anlayışını eleştirdi.
1 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddiaların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir öneri sundu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamu bankalarının AKP tarafından nasıl yönetildiğini eleştirdi ve ekonomik duruma dair olumsuz göstergeleri dile getirdi. Ancak, CHP'nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
6 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın deprem yardımlarını yeterince halka ulaştıramadığını eleştirerek, 'not ediyoruz' şeklindeki ifadelerle tehdit savuran yetkililere tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in eleştirilere sert yanıtlar verdiği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir tutum sergilediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, iktidara şov yapmayı bırakıp yardımları halka ulaştırma çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Rahmi Turan, halkın iktidarın şatafatlı yaşamına ve kaynakların yandaşlara aktarılmasına karşı harekete geçtiğini belirtiyor. AKP'nin oylarının eridiğini ve halkın bilinçlenerek iktidarı hizaya getirmek için adımlar attığını vurguluyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin, iktidarı erken seçim için zorlaması ve ülkenin kaynaklarını vatandaşlar için kullanması gerektiğini ifade ediyor.
14 Temmuz 2024

CHP, AKP'nin uzun yıllardır yönetiminde olan Kütahya, Adıyaman, Amasya, Kastamonu, Artvin, Giresun, Kilis, Denizli, Uşak gibi illeri kazandı. Toplamda 30 büyükşehirden 14'ünü, 51 il belediyesinden 21'ini ve 337 ilçe belediyesi ile 54 belde belediyesini kazanarak Türkiye nüfusunun %64'ünü ve ekonomik büyüklüğünün %80'ini temsil eden kentleri yönetecek. AKP 12 büyükşehir, 12 il, 356 ilçe, 125 belde belediyesi kazanırken, MHP 8 il belediyesi, DEM Parti 3 büyükşehir, 7 il, 65 ilçe, 7 belde belediyesi, Yeniden Refah Partisi 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe belediyesi ve İYİ Parti 1 il, 24 ilçe, 4 belde belediyesi kazandı.
2 Nisan 2024

CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da partisinin belediye başkan tanıtım toplantısında yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamalarının arkasında durduğunu belirtti. Erdoğan, hükümetin yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifadeleri üzerine gelen tepkilere Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törende yanıt verdi. Erdoğan, hükümet olarak tüm belediyelere bütçeden gereken payı gönderdiklerini ve muhalefetin elindeki şehirlerde bakanlıklar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerini basiretsizlikle suçladı.
6 Şubat 2024

CHP, yerel seçimlerde AKP'yi geride bırakarak büyük bir başarı elde etti. MHP ise baraj altında kaldı. Genel seçimlerde yaşanan hayal kırıklığının ardından CHP'de liderlik değişikliği yaşandı ve bu değişim, partinin seçim performansını olumlu yönde etkiledi. AKP, beklediği başarıyı elde edemedi ve İstanbul ile Ankara başta olmak üzere önemli şehirlerde kayıplar yaşadı. Yeniden Refah Partisi ise sürpriz bir şekilde üçüncü en yüksek oyu alarak dikkat çekti.
1 Nisan 2024
İşaretlediklerim