Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

BluTV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin ikinci sezon çekimleri Cuma günü başlayacak. Dizinin yapımcılığını Ortaks Yapım üstleniyor ve ilk sezonun başarısının ardından yeni sezonda da Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu gibi isimler yer alacak. Yeni sezonda Özge Yağız ve Selen Öztürk konuk oyuncu olarak devam ederken, Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi yeni isimler kadroya katılıyor. Dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın yaparken, senaryosunu Ercan Uğur yazıyor.
30 Mayıs 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Blu TV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’ sekizinci bölümüyle sezon finaline yaklaşırken, dizinin ikinci sezon onayı aldığı duyuruldu. Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal'ın başrollerini paylaştığı dizi, izleyiciler tarafından beğenilerek takip ediliyor. Blu TV, dizinin devam edeceğini sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hayranlarına müjdeledi.
24 Ocak 2023

Bethesda'nın popüler oyun serisi Fallout'un dizi uyarlaması hakkında yeni fotoğraflar ve bilgiler paylaşıldı. Dizinin çekimleri devam ederken, setten sızan fotoğraflar ve bilgiler dizinin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ipuçları veriyor. Dizinin başrolünde Walton Goggins, Moises Arias, Ella Purnell, Kyle MacLachlan ve Johnny Pemberton gibi isimler yer alacak. Dizinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak 2024'ün ilk yarısı öne çıkıyor.
1 Ağustos 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta altı yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cannes Film Festivali'nde gösterilen 'Jeanne du Barry' ve John Woo'nun yönettiği 'Sessiz Gece' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Murat Göğebakan'ın hayatını anlatan 'Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı' gibi yerli filmler de bulunuyor. Ayrıca, Viyana Devlet Operası'nın perde arkasını konu alan bir belgesel ve Alper Mestçi'nin yeni korku filmi 'Haile 2: Var mı, Yok mu?!' da izleyiciyle buluşacak.
8 Aralık 2023

Ünlü senarist ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, kendi yazdığı 'İnci Taneleri' adlı dizi ile ekranlara geri dönüyor. İki yıl süren hazırlık aşamasının ardından, insanların birbirleriyle olan bağlarını konu alan dizi, Kanal D'de yayınlanacak. Dizide Yılmaz Erdoğan, yıllar sonra cezaevinden çıkan Azem Yücedağ karakterini canlandıracak ve Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç, Yasemin Baştan gibi isimlerle birlikte rol alacak.
21 Kasım 2023

Tom Clancy'nin ajan karakteri 'Jack Ryan'ın hikayesini anlatan dizi, dördüncü ve final sezonuyla sona erdi. Dizi, 16 farklı ülkede çekildi ve her sezonu, Tom Clancy'nin farklı romanlarından ilham alarak oluşturuldu. Oyuncular, diziye daha gerçekçi bir his vermek için o sezon kullanılan farklı dilleri öğrendi. Dizinin final sezonunda, Jack Ryan, hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya gelirken, bir komployu açığa çıkarmakla görevlendirilir.
20 Temmuz 2023

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

BBC'nin kültür-sanat editörleri, 'The Last of Us', 'Succession', 'Fellow Travelers', 'The Bear' gibi çeşitli yapımları içeren 2023 yılının en iyi dizilerini belirledi. Listede yer alan diziler arasında kıyamet sonrası dramalar, politik gerilimler, komediler ve bilim kurgu türleri bulunuyor. Seçilen dizilerin birçoğu global çapta popüler streaming platformlarında izlenebiliyor ve bazıları özellikle Emmy gibi ödüllerle tanınmış durumda.
10 Aralık 2023

Gladyatör 2 filminin setinden gelen ilk görüntüler büyük heyecan yarattı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda yine Ridley Scott oturuyor. Film, 22 Kasım'da vizyona girecek ve Maximus'un hikayesinin devamını, özellikle Lucius Verus karakterine odaklanarak anlatacak.
3 Temmuz 2024

Netflix Türkiye, 31 Ocak tarihinde Alacakaranlık film serisini platformdan kaldıracağını duyurdu. Seri, Stephenie Meyer'ın romanlarından uyarlanmış ve 2008-2012 yılları arasında beş film olarak vizyona girmiştir. Filmler gençlik, aşk ve fantezi temalarını işlemekte ve başrollerinde Robert Pattinson ile Kristin Stewart bulunmaktadır.
16 Ocak 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Gareth Edwards, 'Godzilla' ve 'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' filmlerinden sonra yedi yıl aradan sonra 'The Creator' isimli yeni bir bilim-kurgu filmi ile dönüyor. Film, John David Washington ve Gemma Chan'ın başrollerini paylaştığı ve yapay zeka güçleri ile insan türü arasındaki bir savaşı ele alıyor. Filmde, Joshua isimli eski bir özel kuvvetler ajanının, insanlığı sona erdirme gücüne sahip bir yapay zeka silahını yok etmek için görevlendirildiği anlatılıyor. Fragmanı yayınlanan film, 29 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
19 Mayıs 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023
İşaretlediklerim