14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Amasra maden ocağında meydana gelen patlamada 43 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın davasında beşinci oturum tamamlandı. Bilirkişi heyeti TTK'yı yüzde 100 kusurlu bulmuş, müşteki avukatları üç boyutlu simülasyonla ocaktaki eksiklikleri anlatmış ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etmişlerdir. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
17 Kasım 2023

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

Yargıtay Başsavcılığı, Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezası ve diğer beş sanığa verilen 18'er yıl hapis cezalarının onanmasını talep etti. Mücella Yapıcı'nın mahkumiyetinin bozulması istendi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın yargılamasının durdurulması gerektiği yönündeki düşünceye katılmadı. Tebliğnamede, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi 'darbe girişimi' olarak tanımlandı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında düzenlenen forumlar ve etkinlikler ele alındı. Ayrıca, Kavala ile ilgili tanıklıklar ve delillerin yeniden değerlendirilmesi vurgulandı.
8 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahla öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi'nde başladı. Duruşmada 22 sanık yargılanıyor ve duruşmaların beş gün sürmesi planlanıyor. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi önemli siyasi isimler de takip ediyor. Mahkeme başkanı, duruşma sırasında tarafları tahriklere kapılmamaları konusunda uyardı.
1 Temmuz 2024

Bolu'nun Göynük ilçesinde Bekirfakılar köyü mevkisinde çıkan orman yangınına ilişkin gözaltına alınan dört kişiden ikisi tutuklandı. Yangının anız kaynaklı olduğu belirtilirken, jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden A.K. ve E.K. 'taksirle orman yangınına neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Gezi Parkı davasında hüküm giyen ve milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın tahliye talebi, Yargıtay tarafından reddedildi. Bu kararın ardından meslektaşları ve arkadaşları İstanbul Barosu önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemciler, Yargıtay'ın kararının hukuk güvenliğini zedelediğini ve siyasi amaçlar taşıdığını iddia etti. Ayrıca, Yargıtay'ın benzer bir durumda olan TİP milletvekili Ahmet Şık'ın davasında farklı bir karar vermesine dikkat çekerek, bu durumun hukuk güvenliği ve yargının saygınlığı açısından önemli bir sınav olduğunu belirttiler.
18 Temmuz 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeklere eziyet edildiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, sağlık teknisyeni Murat Bacak ve Sefa Çakmak 'bir ev hayvanını veya evcil hayvanını kasten öldürme' suçundan tutuklanmış ve sonrasında tahliye edilmişlerdi. 20 Ocak'taki duruşmada her iki sanık bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Konya başsavcılığı, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek mahkemeye itirazda bulundu.
23 Ocak 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve 43 işçinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açılan davada, sekiz tutuklu sanıktan birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer yedi sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' olarak nitelendirdiği facianın, araştırma komisyonunun raporuna göre yetersizlik ve denetimsizlikten kaynaklandığı belirtildi. Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 3 Mayıs'a ertelendi.
28 Nisan 2023

İstanbul İtfaiyesi personeli Özcan Gök, Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına müdahale sırasında çatıdan düşerek ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Gök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Gök için taziye mesajı yayımladı ve başsağlığı diledi.
11 Haziran 2023

Zafer Partisi yöneticisi Adem Taşkaya, 13 Kasım 2022'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında avukat Jiyan Tosun'u sosyal medyada 'fail' olarak hedef göstermişti. Küçükçekmece 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Taşkaya, Tosun'un fotoğrafını yanlışlıkla paylaştığını savundu. Mahkeme, Taşkaya'ya toplamda beş yıl dört ay hapis cezası verdi, ancak 'hal ve davranışları' gerekçesiyle cezayı üç yıl 17 ay 10 güne indirdi. Tosun'un avukatı Eren Keskin, bilgilerin polis veya jandarmadan alındığını iddia ederek, Telegram hesaplarının araştırılmasını talep etti.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim