Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilgili maddeleri gereğince yeni kabine üyelerinin ataması gerçekleştirildi ve bu atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kabinede çeşitli bakanlıklara yeni isimler atandı. Atamalar arasında Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan ve Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca gibi önemli görevlere getirilen isimler bulunuyor.
4 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler arasında Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Yunus Demirer, Nevzat Uyanık, Salih Mutlu Şen, Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz bulunuyor.
22 Temmuz 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 31 Aralık 2022 tarihli nüfus verilerine dayanarak 81 ilin milletvekili sayılarını güncelledi. Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirler birden fazla seçim bölgesine ayrıldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen 11 şehirde ise seçmen ve milletvekili sayısında bir değişiklik olmadı.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına yapılan itirazları reddetti. Yarın adayların pusuladaki sıralaması için kura çekimi yapılacak. Erdoğan ve bazı AKP'li yetkililer, anayasa gereği üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığı yönündeki eleştirilere karşı, 2018'deki seçim sistemi değişikliği ile 'kronometrenin sıfırlandığını' savunuyorlar, ancak bu görüş kanunda açık bir hüküm olarak yer almıyor.
30 Mart 2023

Türkiye, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin önemine vurgu yaparak, iç ve dış gelişmelerle birlikte bu tarihin bir yol ayrımı olduğunu belirtti. Son anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu önde görünürken, Erdoğan cumhur ittifakını genişletmek için Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR'ın desteğini aldı. Erdoğan, seçimlerde terör örgütleri ve küresel menfaat odaklarıyla işbirliği yapmakla suçladığı muhalefeti eleştirdi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Rahmi Güney atandı.
4 Ağustos 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçiminde, Arslan sekiz oy alarak yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe atadığı ve başkanlık için istediği bilinen İrfan Fidan ise beş oyda kaldı. Arslan, 2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdürmekte olup, görev süresi 12 yıl olan AYM üyeleri arasında yaklaşık bir buçuk yıl daha başkanlık yapacak.
2 Şubat 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, yurt genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'de tören düzenledi. İstanbul Valiliği tarafından Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene Vali Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'nin bahçesinde düzenlenen törende, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitler ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
29 Ekim 2023

AKP Meclis grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterme kararı aldı. Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için karar imzaladı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa gereği üçüncü dönem adaylığı çoğu hukukçuya göre mümkün olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un görüşüne göre yeni sistemle her şey sıfırlanmış durumda ve Erdoğan'ın adaylığına engel yok. Ancak bu görüş kanunda 'sıfırlanma' ile ilgili bir madde olmadığı için tartışmalı.
16 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,50 ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,89 oy alacağını tahmin etti ve bu tahminler gerçekleşti. Seçim ikinci tura kaldı. Soylu ayrıca, cumhur ittifakının Meclis'te 320-325 arası milletvekili çıkaracağını öngördü ve kesinleşmeyen sonuçlara göre cumhur ittifakı 322 vekil çıkardı. Bu bilgiler, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün köşe yazısında aktarıldı.
16 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) beş yeni üye seçildi. Seçilen üyeler Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün oldu. Karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince verildi.
1 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken 'yüzde 50+1' oy alma şartının kaldırılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bu modelin partileri yanlış yollara sevk ettiğini ve ittifaklar oluşturulmasına neden olduğunu belirtti. En fazla oyu alan adayın seçilmesi gerektiğini savunarak, bu değişikliğin seçimleri daha seri ve sorunsuz hale getireceğini dile getirdi.
18 Kasım 2023

Resmi Gazete'nin duyurusuna göre, TÜİK başkan yardımcılıklarına Furkan Metin, Serdar Öz ve Aydın Keskin Kadıoğlu atandı. TÜİK yönetiminde son yıllarda sık sık değişiklikler yaşanmakta ve bu atamalarla birlikte son üç yılda beş farklı kişi TÜİK başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Şu anki TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dır.
23 Şubat 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mali Cumhuriyeti Nezdindeki Büyükelçisi Murat Mustafa Onart merkeze çekildi ve yerine Efe Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Tolga Kaya getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Başmüfettişlik kadrolarına beş yeni atama yapıldı.
6 Mayıs 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshederek 14 Mayıs'ta yapılacak erken seçim tarihini açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim hazırlıkları kapsamında 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletiyor ve deprem bölgesindeki teknik altyapıyı incelemek için bir heyet gönderdi. Seçimlerde sandık kurulacak okulların durumu ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Ayrıca, seçime girebilecek partilerin listesi kısa sürede açıklanacak ve bu listeye Yeşil Sol Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin dahil olabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim