Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda 16 ilde eş zamanlı olarak 'Kahramanlar-40' adı verilen IŞİD operasyonu gerçekleştirildi. 9 Ocak'ta başlayan operasyon sonucunda toplam 70 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda ayrıca çok miktarda para, Hawala dekontları, kayıt defterleri ve dijital materyaller ele geçirildi.
11 Ocak 2024

Sosyal medya üzerinden kedilere eziyet ettikleri görüntüleri paylaşan 'C31K' isimli gruptan beş şüpheli, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından düzenlenen operasyonla tutuklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük'te gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Şüpheliler, çeşitli suçlamalarla, aralarında hayvanlara kötü muamele ve suç işlemeye teşvik etme de bulunmak üzere tutuklandı.
13 Ocak 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin ortak operasyonu sonucunda, Türkiye'deki sinagog ve kiliselere ve Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD'in Türkiye yapılanmasının üç sorumlusu dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
29 Aralık 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Europol tarafından koordine edilen bir operasyonda, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitzlato'nun yasa dışı fonları rubleye çevirerek kara para akladığı iddia edildi. Operasyon ABD ve Fransa polisi öncülüğünde, diğer Avrupa ülkelerinin güvenlik birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Bitzlato'nun en üst yöneticisi ABD'de, diğer üst düzey yöneticiler İspanya ve Kıbrıs'ta gözaltına alındı. Ayrıca 18 milyon avro değerinde mal varlığına el konuldu ve 50 milyon avro değerinde 100'den fazla kripto para hesabı donduruldu.
24 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin gözaltına alınan 34 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin yakalanması için 30 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yakalanan 23 kişi, olayla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.
1 Şubat 2024

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024
İşaretlediklerim