Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar ve hisse senetlerinde kazanca dayalı vergilendirme öngörmediklerini açıkladı. Şimşek, vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmama hedefi doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Kripto para düzenlemesi komisyondan geçti ve bu konuda daha fazla detayın ilerleyen aşamalarda paylaşılacağı ifade edildi.
5 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılında Türkiye'nin 49 milyar dolar seviyesindeki cari açığının kapatıldığını ifade etti. Ancak son verilere göre cari açık 55 milyar dolara yükselmiş durumda. Nebati, bütçe görüşmeleri sırasında tarım ve ulaştırma bakanlarına ek bütçe sağladığını ve bu durumu bir başarı olarak nitelendirdi. Ayrıca, deprem sabahı Türkiye'nin 100 milyar dolarlık servet kaybına uğradığını belirtti.
10 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs 2024'te Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesinin 219 milyar 409 milyon lira fazla verdiğini açıkladı. Bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 83,3 artarak 1 trilyon 7 milyar 136 milyon liraya, bütçe giderleri ise yüzde 83 artışla 787 milyar 728 milyon liraya ulaştı. Ocak-Mayıs döneminde ise bütçe gelirleri yüzde 101 artarak 3 trilyon 240 milyar 147 milyon liraya çıkarken, bütçe giderleri yüzde 97,9 artarak 3 trilyon 712 milyar 50 milyon lira oldu. Bu dönemde merkezi yönetim bütçesi 471 milyar 903 milyon lira açık verdi.
20 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, enflasyonu kontrol altına almayı ve tek haneye indirmeyi hedeflediklerini belirtti. Orta Vadeli Program kapsamında verginin tabana yayılması için ciddi adımlar atacaklarını ifade eden Şimşek, geçmişte enflasyonu artıran KDV ve ÖTV gibi vergi artışlarının tekrarlanmayacağını ve gelecek sene sistemden çıkarılacağını duyurdu.
30 Kasım 2023

226 milyar liralık vergi paketinin detayları açıklandı. Pakette yurt dışına çıkış harcının 150 liradan 1.500 liraya çıkarılması gibi bireyleri ilgilendiren önemli düzenlemeler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’daki işlemlere vergi getirilmesi planını ertelediklerini duyurdu. Yeni düzenlemelerle çok uluslu ve yerli şirketlerin yanı sıra bireyler tarafından ödenen vergilerin artırılması hedefleniyor.
14 Haziran 2024

TBMM'ye sunulan vergi borcu yapılandırma paketi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK ve diğer bazı kurumların alacaklarına yapılandırma imkanı getiriliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan borçlar bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek. AKP'nin etki analizine göre, vergi dairelerinin 521 milyar TL ve SGK'nın 196 milyar TL alacağından toplamda 91,3 milyar TL tahsilat bekleniyor. Ek tahsilatlarla birlikte bu miktarın 100 milyar TL'ye yaklaşması öngörülüyor.
31 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılının ikinci yarısında işçi statüsünde çalışanların alacağı kıdem tazminatının üst sınırını 41.828 lira olarak belirledi. Bu, yılın ilk yarısındaki 35.058 liralık tavanın yüzde 19.31 oranında artırıldığı anlamına geliyor. Asgari ücrette bir artış yapılmaması durumunda, asgari ücretli çalışanların kıdem tazminatında bir değişiklik olmayacak. Yüksek maaşlı çalışanların kıdem tazminatı ise yeni tavan üzerinden hesaplanacak.
18 Temmuz 2024

Türk Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk futbol kulüpleri, naklen yayın hakları için 150 milyon dolar talep ediyorlar. Ancak, bu talebe Katarlı yayıncılar tarafından 'Senin malın bu kadar etmez' şeklinde bir tepki gelmiş. Katarlı yayıncılar, geçen yıl ödedikleri miktarı bu yıl için ödeyemeyeceklerini gayrıresmi olarak TFF'ye bildirmişler. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetimi, bu konuda ne kadar sağlam durursa, kulüplerin kasasına girecek para miktarının o kadar artacağı belirtiliyor.
11 Şubat 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçıranları ihbar edenlerin ikramiyeyle ödüllendirileceği yeni bir uygulamanın başlatıldığını duyurdu. Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni kanallar devreye aldığını belirtti. İhbarlar sonucunda tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek. Vatandaşlar, BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram ihbar hesapları ve WhatsApp İhbar Hattı gibi çeşitli yollarla ihbarda bulunabilecek.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümet istifa sloganları atmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu taraftarları 'ahlaksızlar' olarak adlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtti ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise taraftarları tehdit ederek, mesailerini bölmek isteyenlere karşı çıkacaklarını ifade etti.
28 Şubat 2023

Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul, Uluslararası Spor Tahkim Kurulu'ndan (CAS) 1 milyon 400 bin avro ceza aldıklarını açıkladı. Ceza, eski Beşiktaşlı futbolcular Valerien Ismael ve Rashid Ghezzal'ın menajer komisyon ödemeleri nedeniyle verildi. Şakul, yeni sezon için mücadele ederken geçmişten gelen bu cezanın kendilerini üzdüğünü belirtti.
4 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele amacıyla bir tasarruf paketi hazırladığını ve bu paketin detaylarını pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Bloomberg muhabiri Fırat Kozok'un paylaştığı bilgilere göre, paket kapsamında birden fazla maaş alan kamu görevlilerinin maaşlarında kesinti yapılacak, fiziki ilerlemesi yüzde 75'in altında olan projeler yavaşlatılacak ve yeni taşıt, bina alımı veya kiralamaları durdurulacak. Şimşek, bu önlemlerle enflasyonun mayıstan sonra keskin bir şekilde düşeceğini öngörüyor.
10 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 552 kuyumcuya eş zamanlı denetim başlattığını duyurdu. Vergi Denetim Kurulu, kuyumculuk sektöründe düşük vergi beyanlarını incelemek amacıyla dokuz büyükşehirde 707 adrese denetim gerçekleştirecek. Denetimlerde faturasız altın ve değerli taş alım-satımı, yetki belgesiz döviz alım-satımı gibi konular incelenecek. Riskli olduğu tespit edilen mükellefler daha sonra vergi incelemesine tabi tutulacak.
31 Temmuz 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim