İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

Çanakkale'de, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında beklenen fırtına nedeniyle yarın sadece belirli saatlerde tek sefer yapılacağı duyuruldu. Gökçeada'dan Kabatepe'ye 20:00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya 22:00'de; Bozcaada'dan Geyikli'ye 18:00'de, Geyikli'den Bozcaada'ya 19:00'da seferler gerçekleştirilecek. Gün içinde planlanan diğer tüm seferler olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
11 Şubat 2024

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

İstanbul Boğazı, SEA TURTLE isimli genel kargo gemisinin dümen arızası yaşaması sebebiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, trafiğin geçici bir süreliğine askıya alındığını duyurdu. Bu durum, Kandilli önlerinde meydana geldi.
29 Mart 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu boyunca bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini uzattı. Aspendos, Side, Patara, Hierapolis, Efes gibi ören yerleri gece 00.00'a kadar, İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarihi Müzesi, Van Akdamar Anıt Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. Bu değişiklik, turizm sezonunda ziyaretçilere daha esnek saatler sunmayı amaçlıyor.
9 Nisan 2024

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, Fransa'nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris şehirlerine yapılması planlanan bazı uçuşları, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle iptal etti. THY, müşterilerine durumları internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu iptaller, yarın gerçekleşecek seferleri kapsıyor.
24 Nisan 2024

Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne limanına feribot seferleri haziran ayında başlayacak. Seferler 1,5 saat sürecek ve 450 kişilik bir yolcu feribotu kullanılacak. Mersin Valisi Hamza Pehlivan, iskelede gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve gümrüklü bir alan oluşturulduğunu belirtti. İskele işletmesi bir anonim şirkete verildi ve seferlerin başlamasıyla Türkiye ile KKTC arasındaki ulaşım kolaylaşacak.
31 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın Leipzig ve Hannover kentlerindeki havalimanlarında güvenlik personelinin grevi nedeniyle yarın gerçekleşmesi planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında 'TK 1339 İstanbul-Leipzig', 'TK 1340 Leipzig-İstanbul' ve 'TK 1554 Hannover-İstanbul' bulunmaktadır. THY, iptallerle ilgili bilgilendirmeyi basın müşavirliği aracılığıyla duyurdu.
14 Mart 2024

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'nin 2026 yılına kadar uçan taksi hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu hizmet, pilot ve dört yolcu taşıyabilen, sıfır emisyonlu araçlar kullanacak. Uçan taksiler, Dubai Uluslararası Havaalanı, Downtown, Dubai Marina ve Palm Jumeirah olmak üzere dört istasyonda hizmet verecek. Bu yeni ulaşım şekli, bazı yolculuk sürelerini 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek.
12 Şubat 2024
İşaretlediklerim