UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek ve yarı final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Çeyrek final maçları 11-12 Nisan'da, rövanşları ise 18-19 Nisan'da oynanacak. Yarı finaller 9-10 ve 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Eşleşmeler arasında Real Madrid - Chelsea ve Manchester City - Bayern Münih gibi dikkat çekici maçlar bulunuyor.
17 Mart 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında İspanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Luis Rubiales, kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmiştir. İspanyol savcılar, Rubiales'e 'öpüşme' suçundan bir yıl ve 'zorlama' suçundan 18 ay olmak üzere toplamda 2,5 yıl hapis cezası talep etmektedir. Ayrıca, Rubiales'in Hermoso'ya en az 50 bin avro tazminat ödemesi talep edilmektedir.
28 Mart 2024

Real Madrid'de forma giyme konusunda zorluk çeken Arda Güler'in, takım dinamiğine uymadığı ve sakatlıklarla boğuştuğu için kiralık olarak gönderilebileceği iddia edildi. NTV Spor'un İspanya'nın Sport Gazetesi'nden aktardığı habere göre, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi birçok takım Arda'yı takip ediyor. Ancak Real Madrid, Arda için oynama garantisi sunan bir takıma göndermek istiyor. Milan'ın da Arda'ya ilgi gösterdiği ve Real Madrid'in bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Fenerbahçe'den 20 milyon avro bonservis ve 10 milyon avro bonus karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklediği sürelerde forma şansı bulamadı. İspanya Kral Kupası'nda bir maça ilk 11'de başlamasına rağmen, sonraki maçlarda yeterince süre alamadı. İspanyol devi, Güler'in fiziksel olarak güçlenmesi amacıyla onu yaz transfer döneminde kiralık olarak başka bir takıma gönderme kararı aldı. İtalyan ekibi Milan, genç futbolcu için çok istekli.
2 Mart 2024

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı, sonrasında istifa etti. Ayrıca 'cinsel taciz ve zorlama' suçlamaları dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Rubiales, Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.
16 Eylül 2023

Premier Lig'de gerçekleşen derbi maçında Manchester City, kendi sahasında Manchester United'ı 3-1 mağlup etti. Manchester United, maçın ilk yarısını Marcus Rashford'un golüyle 1-0 önde tamamlamasına rağmen, ikinci yarıda Manchester City'nin gollerine engel olamadı ve maçı kaybetti. Bu yenilgi, Manchester United'ın ligde 143 maç sonra ilk yarısını önde tamamladığı bir maçı kaybetmesi olarak kayıtlara geçti. Manchester City bu galibiyetle şampiyonluk yarışında puanını 62'ye çıkarırken, Manchester United 44 puanda kaldı.
4 Mart 2024

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, sezon öncesi hazırlık kampında sakatlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra takımla birlikte ilk kez sahada antrenmanlara başladı. Arda, sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti ve doktorlar tarafından temkinli olması ve acele etmemesi yönünde uyarılmıştı. Arda'nın ligin 7'nci haftasındaki Las Palmas maçında forma giymesi zor gözükürken, 30 Eylül'de Girona'yla deplasmanda yapılacak maçta kadroya girmesi bekleniyor.
22 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Feyenoord Stadı'nda gerçekleşen UEFA Uluslar Ligi final maçında İspanya, Hırvatistan ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara kaldı ve İspanya penaltı atışları sonucunda 5-4 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca, İtalya da Hollanda'yı 3-2 yenerek organizasyonu üçüncü sırada tamamladı. UEFA Uluslar Ligi'nin daha önceki şampiyonları Portekiz ve Fransa idi.
19 Haziran 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Real Madrid ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid – Rayo Vallecano maçı öncesi Twitter hesabından bir video yayınladı. Videoda, Güler'in İspanyol kulübüne yolculuğu ve uzun süreli sakatlık döneminden sonra kadroda yer bulması anlatıldı. Güler, Real Madrid'e geldiğinden bu yana ilk hazırlık kampının ardından 26 Eylül'de antrenmanda iki ayrı sakatlık geçirdi ve bugün ilk maçına çıkacak.
5 Kasım 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

İspanya'da, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon olan kadın milli futbol takımı, federasyon başkanının Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesi sonrası boykot kararı almıştı. Bu olay sonrası başkan istifa etmiş ve teknik direktör görevinden alınmıştı. Yeni teknik direktör Montse Tome, boykot kararı alan 39 futbolcudan 20'sini aday kadroya dahil etti. Ancak, Jennifer Hermoso kadroya alınmadı. Futbolcuların boykot kararına devam etmeleri durumunda büyük cezalarla karşılaşabilecekleri belirtildi.
19 Eylül 2023

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) son beş yılda imzaladığı sözleşmeler ve idari işlerle ilgili yolsuzluk ve para aklama iddiaları üzerine Jandarma Merkezi Operasyon Birimi (UCO) federasyon binası, bazı ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Soruşturma, özellikle İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan'da oynanması ve bu organizasyonla ilgili yapılan anlaşmalar üzerine yoğunlaşıyor. Eski RFEF Başkanı Luis Rubiales'in evinde de arama yapıldı. Rubiales, daha önce Kadınlar Futbol Dünya Kupası törenindeki bir olay nedeniyle istifa etmişti.
20 Mart 2024

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde attığı golle İspanya'ya şampiyonluğu getiren Olga Carmona'nın babası, maçtan sonra hayatını kaybetti. Real Madridli sol bek Carmona'nın babası uzun süredir bir hastalıkla mücadele ediyordu. İspanya Futbol Federasyonu ve Real Madrid, Carmona ve ailesine başsağlığı diledi.
21 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

İtalya Futbol Federasyonu Spor Hakimliği, mali yolsuzluklar ve futbolcu transfer değerlerini yanlış gösterme suçlamaları nedeniyle Serie A ekibi Juventus'a 15 puan silme cezası uyguladı. Ayrıca, kulübün eski yöneticilerine de farklı sürelerde hak mahrumiyeti cezaları verildi. Diğer 8 kulüp ve yöneticileri ise beraat etti. Juventus'un puan silme cezası sonucunda ligdeki sıralamasının düşmesi bekleniyor.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim