AFAD, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde yangından zarar gören alanları 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan etti. 21 Haziran'da çıkan yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan ölmüştü. Yangının anız yakılması nedeniyle çıktığı öne sürülürken, Elektrik Mühendisleri Odası yangının elektrik hatlarındaki ihmallerden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. AFAD, yangında zarar görenlere toplam 55 milyon lira maddi yardım yapılacağını duyurdu.
8 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde yağmacılık yapıldığına dair iddiaları reddetti ve bu durumu 'force majeure' olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yağmacılığı OHAL ilanının gerekçelerinden biri olarak göstermişti. Soylu, ihbarların yüzde 99'unun sahte çıktığını belirtti ve devletin güvenlik sağlama kapasitesinin zedelenmediğini ifade etti.
18 Şubat 2023

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Aynı gün içinde bir başka deprem daha meydana geldi. Bu doğal afet, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu felaketin ardından söz konusu illerde üç aylık olağanüstü hal uygulaması başlatıldığını duyurdu.
7 Şubat 2023

Muğla'nın Milas ilçesinde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını çıktı. Yangına gündüz saatlerinde altı uçak ve sekiz helikopterle havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve jandarmanın TOMA araçları yangına karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar da destek veriyor.
7 Ağustos 2024

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları müdahale ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim alanlarına ulaşırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
8 Ağustos 2024

Bursa'da etkisini gösteren kuvvetli lodos sebebiyle ağaçlar yola devrildi ve bazı binaların çatıları zarar gördü. Osmangazi ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaç yola düşerken, bir otobüsün arka camına çarpan çatı sacı iki yolcunun hafif yaralanmasına neden oldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve itfaiye ekipleri rüzgarın etkisini sürdürdüğü süre boyunca çalışmalarını devam ettiriyor ve vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarılıyor.
29 Kasım 2023

Ordu'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışlar nedeniyle Bülbül Deresi'nin debisi yükseldi ve bazı noktalardan taştı. Altınordu ilçesindeki Süleymanfelek ve Zübeyde Hanım caddeleri su altında kaldı, esnaf iş yerlerindeki su ve çamuru temizlemeye çalıştı. Bölgedeki kara yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı ve Altınordu Belediyesi ekipleri tıkanan rögar ve su kanallarını açma çalışmalarına başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dere taşkınının yarattığı tahribat gözlemlendi.
9 Temmuz 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin iddiası üzerine A.Ö. isimli 35 yaşındaki şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
12 Temmuz 2023

Bolu'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti ve bu depremin İstanbul'da beklenen büyük Marmara depremini tetikleme ihtimali üzerine endişeler oluştu. Ancak Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin İstanbul'u etkilemeyeceğini ve daha büyük bir depremi işaret etmediğini ifade etti. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt de depremin Marmara ve Sakarya'daki fay hatlarına gerilme transfer etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
16 Mart 2023

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da çıkan yangın, iki gündür devam ediyor. Yangının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başladığı ve itfaiye ekiplerinin yangının akaryakıt istasyonuna ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldığı belirtildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, ekipler akşamları karadan müdahale ediyor.
14 Temmuz 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde heykelini dikeceği yönündeki sözünü hatırlatarak, bu sözü yerine getireceğini belirtti. Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu aldığı Dörtdivan ilçesinde heykelin dikilebileceğini ifade etti. MHP'li meclis üyesi Necdet Çakır, Erdoğan'ın heykelinin yanına bir bozkurt heykeli dikilmesini önerdi ve heykelin maliyetinin İl Başkanı İlhan Bey tarafından karşılanacağını söyledi. Özcan ise heykelin belediye tarafından yapılacağını vurguladı.
3 Haziran 2023

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Bu sarsıntıların çoğunun hissedilir büyüklükte olduğunu ve önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde büyüklüklerde artçı sarsıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak değerlendirildiğini açıkladı.
23 Şubat 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023
İşaretlediklerim