YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28. dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarının bugün Resmi Gazete'ye gönderileceğini belirtti. Daha önce Yener, kesin sonuçların 29-30 Mayıs tarihlerinde açıklanacağını ifade etmişti.
30 Mayıs 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre sağlayacak. Bu karar, bir engelli öğrencinin Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurması ve KDK'nın ÖSYM'ye tavsiyede bulunması sonucu alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) daha önce engelli öğrencilere ek süre verilmesini kararlaştırmış, ancak uygulama 2024-2025 eğitim öğretim yılına kadar ertelenmişti.
12 Mayıs 2024

Hasan Göğüş, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Türk eğitim sisteminin durumunu eleştirdi. 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının bu yıl sınava girdiğini belirten Göğüş, sınav sonuçlarının umut verici olmadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamalarında geride kaldığını ve akademisyenlerin yabancı dilde yayın yapma konusunda yetersiz olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kalitesini artırmak için başarılı ülkelerin uygulamalarını örnek alması gerektiğini savundu.
27 Temmuz 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim günü uygulanan yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar, medya kuruluşlarının seçim sonuçları ve ilgili haberleri serbestçe yayımlayabilmesinin önünü açtı. Yayın yasağının kaldırılması, seçim sürecinin bir parçası olarak, seçim günü alınan önlemlerin sona erdiğini işaret ediyor.
31 Mart 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS istatistiklerini açıkladı. Adaylar en çok matematik ve fen bilimleri sorularında zorlanırken, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularında ortalama bir doğru yanıt verildi. Sınava katılım oranları ve doğru yanıt ortalamaları detaylı olarak paylaşıldı. Kadın adaylar Türkçe ve sosyal bilimlerde daha başarılı olurken, erkek adaylar temel matematik ve fen bilimlerinde öne çıktı.
16 Temmuz 2024

Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve birçok evde hem sevinç hem de hüzün yaşandı. Abbas Güçlü, sınav sonuçlarındaki başarısızlığı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kabullenmediğini belirtiyor. Güçlü, adayların üniversite ve meslek seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor ve puanların hayatın sonu olmadığını ifade ediyor.
17 Temmuz 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye'deki önemli bir seçim sonrasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21:00'den önce verilmesinin yasak olduğunu ifade etti. Şahin, YSK'nın bu yasağı daha erken bir saate çekme yetkisine sahip olduğunu ancak aksi bir düzenleme olmadığı sürece yasaklara uyulması gerektiğini vurguladı.
14 Mayıs 2023

ÖSYM, 2023 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınav başvurularının 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Ayrıca, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden veya deprem sonrası başka yerlere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacağı duyuruldu.
8 Mart 2023

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Sonuçlara, bakanlığın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.
24 Temmuz 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının e-devlet üzerinden erişime açıldığını bildirdi. Bakan Bak, öğrencilere 19 Kasım saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerektiğini hatırlattı. Sonuçların duyurusu Bakan'ın Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
13 Kasım 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS'nin yapılacağını açıkladı. Daha önce bu bölgelerde sınavların yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yeni incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime devam etme kararı sonrasında, bu dört ilde sınavların tekrar düzenlenmesine karar verildi. Ersoy, bölgedeki öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara girebilmeleri için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.
30 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,96 oy oranına sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca yurt içindeki sandıkların yüzde 99'u, yurt dışındakilerin ise yüzde 84'ü açılmış durumda. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almış durumdadır.
15 Mayıs 2023

Gazeteci Alican Uludağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yurt içi seçim verilerini paylaştı. YSK verilerine göre, saat 02:24 itibariyle açılan sandık oranı yüzde 94,26'dır. Adaylardan Tayyip Erdoğan yüzde 49,48, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,79 ve Sinan Oğan yüzde 5,30 oy almıştır. Bu verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 oy barajını geçememiştir.
15 Mayıs 2023

ÖSYM, 17-18 Haziran'da yapılacak 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) kendi ikamet ettikleri sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylar için ulaşım ve barınma desteği başvuru süresini 15 Haziran'a kadar uzattı. Adayların ihtiyaçları KYK yurtları başta olmak üzere AFAD koordinesinde valilikler ve kaymakamlıklar tarafından karşılanacak. Başvurular, kimlik kartı, YKS sınava giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak.
12 Haziran 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS'ye başvuran en genç adayın 15, en yaşlı adayın 89 yaşında olduğunu belirtti. Sınava toplam 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğunu ve sınavın 228 sınav merkezinde uygulanacağını ifade etti. Adayların okul türlerine göre dağılımı ve diğer istatistiksel bilgileri paylaştı. Geçen yılki sınava 3 milyon 243 bin 334 aday başvurmuştu.
12 Haziran 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite kayıtlarını herhangi bir nedenle yaptıramayan öğrencilere 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanıdı. Kayıt işlemleri 2 Eylül Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar devam edecek. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kaydını yaptıramayan adaylar bu tarihler arasında kayıtlarını gerçekleştirebilecek.
23 Ağustos 2024

ÖSYM, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan üniversiteye geçiş sınavı (YKS) için başvuruların 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS yapılmayacak ve bu illerde ikamet eden adaylar sınav ücreti ödemeyeceklerdir. Ayrıca bu illerdeki adaylar, sınava girmek için istedikleri şehirleri tercih edebilecekler.
8 Mart 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin katılım gösterdiği 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği kurallar gereği, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına dair tahmin ve yorumların basın yayın organlarında yapılması yasaklandı. Saat 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21:00'den itibaren ise tüm yayınlar serbest bırakılacak, ancak YSK bu saati erkene çekebilir.
14 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileri ve öğrencilerin barınma durumları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmamasına karar verdi. Bu karar, YÖK'ün 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alındı. Daha önce, birçok üniversitenin dönem sonu sınavları ikinci tur seçim dönemine denk gelmekteydi ve öğrenciler ile bazı siyasi partiler sınav tarihlerinin değiştirilmesi yönünde taleplerde bulunmuştu.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim