CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Amasra'da meydana gelen maden faciasındaki ihmalin belgesini paylaştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) içindeki yazışmalara göre ocak havalandırmasıyla ilgili aspiratörün değiştirilmesi gerektiği belirtilmiş ama dört yıldır çözüm için adım atılmamış. Yavuzyılmaz, patlamadan sonra aspiratörün hızla değiştirildiğini ve bu durumun delil karartma olduğunu iddia etti.
2 Ekim 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve konsey üyelerinin görevlerine son verilmesi talebiyle açılan dava, reddi hakim talebi nedeniyle 8 Şubat'a ertelendi. Fincancı hakkında daha önce 'örgüt propagandası' suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Duruşmada TTB ve Fincancı'nın avukatları, usul eksiklikleri ve delillerin dosyaya sunulmaması gerekçesiyle itirazlarda bulundu, ancak bu itirazlar hakim tarafından reddedildi. Avukatlar, hakimin tarafsızlığından endişe ettiklerini belirterek reddi hakim talebinde bulundular ve bu talep üst mahkemeye gönderildi.
10 Ocak 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın deprem yönetimini eleştiren yayınlar yapan televizyon kanallarına ceza kesti. İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın eleştirileri nedeniyle Flash Haber'e para ve program durdurma cezası verilirken, Fatih Altaylı'nın depremzedelere yardım kampanyası engellendiği iddiaları üzerine Habertürk'e idari para cezası uygulandı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, bu durumu iktidarı eleştirmenin suç haline geldiği şeklinde değerlendirdi.
8 Mart 2023

Zafer Partisi yöneticisi Adem Taşkaya, 13 Kasım 2022'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında avukat Jiyan Tosun'u sosyal medyada 'fail' olarak hedef göstermişti. Küçükçekmece 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Taşkaya, Tosun'un fotoğrafını yanlışlıkla paylaştığını savundu. Mahkeme, Taşkaya'ya toplamda beş yıl dört ay hapis cezası verdi, ancak 'hal ve davranışları' gerekçesiyle cezayı üç yıl 17 ay 10 güne indirdi. Tosun'un avukatı Eren Keskin, bilgilerin polis veya jandarmadan alındığını iddia ederek, Telegram hesaplarının araştırılmasını talep etti.
31 Mayıs 2023

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, Halk TV programcıları Ayşenur Arslan ve Emin Çapa'nın daha önce aldıkları 'mimikle terörü övme' cezasını espriyle eleştirmeleri üzerine kanala ek bir ceza verildiğini açıkladı. RTÜK, Arslan'ın mimiklerini gerekçe göstererek programın üç kez durdurulması ve yüzde 3 para cezası kararı almıştı. Çapa, cezayı maske takarak protesto etmiş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e atıfta bulunarak eleştirilerde bulunmuştu. RTÜK, bu eleştiriler sonrasında Halk TV'ye yüzde 1 idari para cezası daha verdi.
11 Ocak 2023

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan ve düşen asansör sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili olarak, asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Aydın başsavcılığı, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi. İl jandarma komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor.
27 Ekim 2023

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra ikinci kez ifade verdi. Erzan, yüksek getirili bir fon üzerinden onlarca müşteriyi dolandırmakla suçlanıyor. İfadesinde, teknik direktör Fatih Terim'in adının geçtiği fona Terim'in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtti. Fatih Terim ise ismi ve hesapları kullanılarak mağdur edildiğini savunarak hukuki işlemler için avukatlarına talimat verdi.
3 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi davası tutuklularını ziyaret etme talebine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Türkeş, Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularını ziyaret etmek için yaptığı başvuruya cevap alamadığını belirterek, adalet bakanının başvuruyu sümenaltı ettiğini iddia etmişti. Tunç ise bu iddiaları reddederek, Türkeş'in açıklamalarını şık bulmadığını ve kendisine yakıştıramadığını ifade etti. Sonuç olarak, Türkeş'in ziyaret talebi kabul edildi.
30 Temmuz 2024

RTÜK, TELE1 TV'ye Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri nedeniyle yayın durdurma ve idari para cezası vermişti. TELE1 TV, bu karara karşı Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, TELE1 TV'nin başvurusunu kabul ederek cezanın yürütmesini oybirliğiyle durdurdu ve RTÜK'e savunma için 30 günlük süre tanıdı. Eğer mahkeme RTÜK'ün kararını onaylasaydı, kanal 24 Temmuz'a kadar yayın yapamayacaktı.
17 Temmuz 2023

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde hasta yakınlarından rüşvet istendiği iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura, 'irtikap' suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Eşi Didem Bozbura ve çalışan Yasin Şimşek ise 'zincirleme şekilde irtikaba yardım' suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası aldı. İddianameye göre, bir hastanın ameliyatı için para istendiği ve bu durum polis operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Üç sanığın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.
15 Haziran 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan dava sonuçlandı ve üyelerin görevden alınmasına karar verildi. Duruşmada, TTB üyeleri ve avukatları savunma yapmak istedi, ancak hakim savunmaların ardından ara verip kararını açıkladı. Mahkeme, TTB'nin bir ay içinde yeniden seçime gitmesini ve büyük kongre üyeleri arasından 5 kişilik bir heyetin görevlendirilmesine hükmetti. Görevden alınan üyeler arasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve diğer yöneticiler bulunuyor.
30 Kasım 2023

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kitabının tanıtımını yapan Halk TV'ye 'suçluyu övmek' gerekçesiyle para ve program durdurma cezası verdi. Ayrıca Tele1 ve FOX TV'ye de farklı gerekçelerle para cezaları kesildi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurumun seçim öncesi eleştirel yayın yapan yayıncıları hizaya getirmeyi hedeflediğini iddia etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Halk TV'nin provokatif yayınlar yaptığını ve Demirtaş'ın övülemeyeceğini belirtti. Demirtaş ise RTÜK Başkanı'na sert bir yanıt verdi.
22 Mart 2023

İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Twitter arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde önemli bir rol oynarken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kısıtlama getirilmişti. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, BTK'ya bilgi edinme hakkı kapsamında sorular sormuş ancak cevap alamamıştı. Akdeniz'in açtığı dava sonucunda, Ankara 15'inci İdare Mahkemesi BTK'nın işleminin iptaline karar verdi. Mahkeme, BTK'nın davranışını hukuka aykırı buldu.
20 Mart 2024

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim