Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimler için iş birliği teklifini reddettiklerini belirtti ve partisinin bağımsız olarak seçime katılma kararını duyurdu. Akşener, Trabzon'da düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' programında yaptığı konuşmada, partisinin yeterince fedakarlık yaptığını ve şimdi bağımsız bir şekilde seçimlere katılmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, kararın millet tarafından verileceğini ve diğer partilerin projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.
8 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'daki partisinin 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mevcut siyasi sistemi eleştirdi ve İYİ Parti'nin ezilenlerin ve haklının yanında olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de siyasi durumun nasıl olacağını sorgulayarak, partisinin ve ittifaklarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İYİ Parti'nin gelecek seçimde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını iddia etti.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ve İYİ Parti liderlerinin yaptığı görüşmede ortak aday konusunda anlaşma sağlandığını ancak aday isminin henüz belirlenmediğini açıkladı. Zorlu, adayın 2 Mart'taki toplantıda belli olacağını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bu konuda tam yetki verildiğini belirtti. Bu açıklama, Kahramanmaraş depremleri sonrası iki parti arasında yaşanan 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından geldi.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda bir uzlaşmaya vardığını ve adayın kamuoyunun beklediği bir isim olacağını ifade etti. Ancak İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, aday üzerinde bir mutabakat sağlanmadığını söylemişti. Altı liderin ortak açıklamasında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu, diğer dört partinin ise adaylığına yakın durduğu biliniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Twitter'da birlik ve sakinlik mesajları yayınladılar. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sakin olunması gerektiğini belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Erdoğdu ve M. Akif Hamzaçebi, partiler arasındaki dayanışmanın önemini vurguladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in İYİ Parti'ye yönelik davetinin yanlış anlaşıldığını ve İYİ Parti'nin toplantıya katılması durumunda sürecin devam edeceğini ifade etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı ilk açıklamada, seçim kampanyası sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve ikinci tur için planladıkları stratejileri paylaştı. Akşener, İstanbul'da yoğun bir saha çalışması yapacaklarını ve mikro düzeyde çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu kazanmasının önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin engellenmesi gerektiğini ifade etti. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na Sinan Oğan, Muharrem İnce ve diğer konularda tam yetki verdiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmeleri yürüttüğünü söyledi.
20 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarına seslenmesinin ardından tartışmalar devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk yayınında yaptığı açıklamada, Akşener'in yarınki toplantıya katılması durumunda adaylık konusunun yeniden değerlendirileceğini ifade etti. Ayrıca, liderlerin bir uzlaşıya varamamaları halinde kamuoyundan daha fazla zaman isteneceğini belirtti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapmasının ardından tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, genel merkez önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akşener'in bu hamlesini 'seçimi kaybetmeyi önleme hamlesi' olarak değerlendirdi. Tatlıoğlu ayrıca, Akşener'in altılı masa toplantısında ortak aday konusunda imzaladığı bildiride bir sorun olmadığını, sorunun adayda olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023
İşaretlediklerim