CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçmenden yeterli güven oyu alamadığını ve seçimlerin ikinci tura kaldığını belirtti. İlk tur sonuçlarına göre Erdoğan'ın %49,42, Kemal Kılıçdaroğlu'nun %44,95 ve Sinan Oğan'ın %5,2 oy aldığı görülüyor. Öztrak, katılım oranının yüksek olmasını demokrasi adına olumlu bulduğunu ve ikinci turda Millet İttifakı'nın kazanacağına inandıklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Oğan, destek kararını gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. Kendisiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Oğan, bu taleplerin sığınmacıların gönderilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi konuları içerdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu tutumuna karşı çıktılar.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sırasında HDP Kadıköy ilçe örgütü, Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde AKP ve MHP'li olduğu belirtilen bir erkek grubunun yurttaşlara saldırdığını Twitter üzerinden duyurdu. Saldırıya ilişkin görüntüler okulda bulunan diğer yurttaşlar tarafından da paylaşıldı. Ayrıca Malatya'nın Battalgazi ilçesinde de AKP'li bir grup tarafından Yeşil Sol Parti müşahitlerine saldırıldığı bildirildi.
28 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

AKP'nin kurucularından ve daha sonra CHP Konya milletvekili olarak görev yapan Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini belirtti. İkinci turda ise geçersiz oy kullandığını ve CHP'den istifa ettiğini açıkladı. TV5'te yaptığı açıklamada, bu tercihini 'kafa bulmak için' ve 'sorgulayanları rahatlatmak için' yaptığını söyledi. Ayrıca, Şener'in ikinci turda büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiği tutanaklara göre anlaşılmaktadır.
19 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oylama saat 17:00 itibarıyla sona erdi. Açılan sandıkların yarısına göre, İstanbul'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İstanbullulara ve sandık başındaki görevlilere teşekkürlerini iletti ve 'Yaparsın İstanbul' ifadesini kullandı.
28 Mayıs 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde, AKP'nin milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu kurumlarının imkanlarını kullanarak seçim çalışmaları yaptığı ve camilerde mitingler düzenlediği belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu, bakanların aday olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği yönündeki başvuruları, bakanların kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve diğer bakanlar, seçim çalışmalarında bakanlık imkanlarını ve TOGG araçlarını kullandıkları, bazı araçların plakalarının sigorta kayıtlarında farklı araçlara ait olduğu görüldü.
23 Nisan 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri öncesinde, iktidar temsilcileri tarafından yapılan ve kamuoyunda endişe yaratan açıklamalara karşı uyarıda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer iktidar yetkililerinin seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren ifadeleri sonrasında muhalefetin etkinliklerine saldırılar düzenlenmişti. Kurtulmuş, seçim güvenliğiyle ilgili endişe yaratıcı ifadelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu ve Türkiye'nin anayasal kurallar çerçevesinde yönetileceğini vurguladı.
10 Mayıs 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Irak'ın kuzeyinde PKK ile yaşanan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ortak imzasıyla hazırlanan 'teröre karşı bildiri' konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi, Dem Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. CHP, AKP'nin politikalarına katılmadığı gerekçesiyle bildiriye imza atmadı. Tezkerede, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı ve terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.
16 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine maruz kalıyor. Anketlerde şans tanınmazken, İnce yüzde 30'luk bir oy potansiyeli olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Babala TV'de katıldığı programda, Erdoğan'ın ve Millet İttifakı'nın kazanmasından korktuğunu, 'beşli çete' ve akraba atamaları gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, eski AKP'li bir adayın Memleket Partisi listelerinden seçime girmesi ve vergi kaçırma iddiaları hakkında da konuştu.
17 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekilmesi için CHP tarafından yapılan son gün teklifini reddetti. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın da İnce ile görüştüğü ancak uzlaşıya varılamadığı bildirildi. İnce, 100 bin imzayı toplayarak resmi olarak cumhurbaşkanı adayı oldu ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini belirtti. CHP kaynakları, İnce'nin tutumu nedeniyle Kılıçdaroğlu lehine çekilmesine dair bir beklenti kalmadığını ifade etti.
6 Nisan 2023

CHP'nin kongre süreci devam ederken, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde ayrı liste çıkaran genç parti üyeleri saldırıya maruz kaldı. Gençler, saldırıyı 'Boksör Ekrem' olarak bilinen bir kişi ve Yenimahalle Belediyesi yönetimine bağladı. Mahalle delegelerinin belirlenmesi sürecinde yaşanan bu olay, CHP Yenimahalle Gençlik Kolları tarafından Twitter üzerinden kınandı ve saldırıya uğrayan gençlerin fotoğrafları paylaşıldı. Parti içi değişim ve gençleşme çabalarının engellendiğini belirten gençler, yaşananlara karşı hukuki ve vicdani süreç başlatılmasını talep etti.
9 Temmuz 2023

Cumhur İttifakı, 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerde Suudi Arabistan'da hacda olacak 70 bin kişinin oy kullanabilmesi için geçmişte yurt dışında çalışan işçiler için uygulanan bir YSK formülünü yeniden kullanmayı düşünüyor. Seçim tarihinin depremler nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği konusunda iktidar ve muhalefet arasında farklı görüşler bulunuyor. YSK'nın bu konuda henüz bir karar almadığı, ancak muhalefet temsilcilerinin kategorik bir ret içinde olmadıkları belirtiliyor.
24 Şubat 2023
İşaretlediklerim