Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi' ve Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nin Orizzonti bölümünde yarışacak. 'Tereddüt Çizgisi', idealist bir ceza avukatının ahlaki tercihlerine odaklanırken, 'Yurt' 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin yaşadıklarını konu alıyor. Her iki film de dünya prömiyerlerini Venedik'te yapacak.
25 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında dört yerli yapım dahil olmak üzere beş yeni film vizyona girdi. Özcan Alper'in yazıp yönettiği 'Karanlık Gece', toplumsal öfke ve linç kültürünü ele alıyor ve gazeteci Nuh Köklü'ye adanmıştır. Ümit Ünal'ın senaryosunu yazdığı 'Oregon', 80'lerin toplumsal yaşamını ve günümüze dair detayları içeriyor. Güney Kore yapımı 'Kuralsızlar', gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunuyor. 'Büyük Macera: Hazine Peşinde', mahallelerine sahip çıkmak için mücadele eden dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. 'Elif ve Arkadaşları: Kapadokya' ise haftanın animasyon filmi olarak çocukları Kapadokya'da bir maceraya davet ediyor.
28 Nisan 2023

2024 yılının ilk haftasında Türkiye'de beş yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film sinema severlerle buluşuyor. Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu 'Atatürk 1881 – 1919', Çanakkale Savaşı ve Atatürk'ün hayatının bir dönemini ele alıyor. 'Kör Noktada' isimli film, Türkiye'nin kuzey doğusunda geçen bir hikayeyi, 'Başkan' ise yerel seçimlerde belediye başkanını değiştirmek isteyen kasaba halkını konu ediniyor. Komedi türündeki 'Filme Gel', üç arkadaşın film çekme hayallerini, 'Atan Kazanır' Amerikan Samoası futbol milli takımının hikayesini, 'Küçük Deniz Kızı' ise bir deniz kızının insan olma arzusunu anlatıyor. 'Demon: Azab-ül Kem' ise satanizme odaklanan bir korku filmi.
5 Ocak 2024

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından yazılan komedi dizisi 'Ayak İşleri' film oluyor. Dizi, zengin bir iş adamının ufak tefek işleri için görevlendirdiği Vedat-Evren ikilisinin maceralarını anlatıyor. Dijital yayın platformu GAİN'de yayınlanan ve başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın yer aldığı dizi üçüncü sezonuyla final yapmıştı. Özyurtlu ve Öge, sosyal medya hesaplarından filmin müjdesini verdiler.
22 Ekim 2023

Malatya'da yaşarken bir sopanın üzerinde gününü geçiren ve 'Mercedes Kadir' olarak tanınan akli dengesi yerinde olmayan Fatih Kaydı'nın hikayesi beyazperdeye taşınacak. Yönetmen Serdar Akar, Kaydı'nın renkli ve uğurlu karakterini bir SMA hastası çocukla olan ilişkisi üzerinden anlatmayı planlıyor. Film, Kaydı'nın hayatının birebir anlatımından ziyade daha renkli yönlerini öne çıkaracak ve çekimlerine ağustos ayında başlanması hedefleniyor. Yapımcı senarist Gökhan Demirci, film için dört aydır hazırlık yapıldığını ve mekan seçimleri üzerinde çalışıldığını ifade etti.
18 Temmuz 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta beş yerli film olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona giriyor. Biyografik film 'Sadık Ahmet', Yunanistan'daki Batı Trakya Türklerinin mücadelesini anlatıyor. 'Efsane' isimli yerli komedi filmi, Çorum'da yoğurtçuluk yapan bir ailenin hikayesini ele alıyor. 'Aşk Mevsimi' iki gencin aşkını, 'Bars' Anadolu Parsı'nı arayan zooloğun hikayesini, 'Argylle: Gizli Casus' ise dünya çapında maceraları olan bir casusun öyküsünü konu ediniyor. Alman yapımı 'Öğretmenler Odası' idealist bir öğretmenin hikayesini, 'Hannas 2' ise paranormal olaylarla dolu bir korku filmi olarak izleyiciyle buluşuyor.
2 Şubat 2024

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Britanyalı oyuncu Henry Cavill, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor. Film, Damien Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanarak, Nazilerle mücadele eden özel bir askeri birliğin hikayesini konu alacak. 13 Şubat'ta başlayacak çekimler, Antalya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek ve filmde birçok ünlü isim yer alacak.
5 Şubat 2023

Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet, kült filmi ‘Amélie’nin baş karakteri Amélie Poulain'in aslında bir KGB ajanı olduğunu açıkladı. Jeunet, filmin 22. yılına özel hazırladığı altı dakikalık kısa filmde bu bilgiyi paylaştı. Kısa filmde, Amélie'nin casusluk teknikleri ve sinsi planları, filmin ikonik sahneleri üzerinden gösteriliyor. Bu açıklama, Amélie karakterine dair algıları değiştirecek bir 'plot twist' olarak değerlendiriliyor.
15 Mart 2023

Netflix Türkiye, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'yi yayına aldı. Film, Erzurum'a bağlı bir köyde zorunlu hizmetinin son yılında İstanbul'a atanmayı umut eden resim öğretmeni Samet'in hikayesini anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, film bu yıl Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi ve Nuri Bilge Ceylan'a en iyi açılışını sağladı.
1 Mart 2024

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

Netflix'in 'The Perfect Couple' adlı yeni mini dizisi, Elin Hilderbrand'ın çok satan romanından uyarlanacak. Dizi, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, cinayet, gizem ve ilişkiler gibi unsurları içerecek ve çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning ve Eve Hewson gibi ünlü isimler dizinin ana kadrosunda yer alacaklar. Dizi, zengin bir ailenin düğününde sahilde bulunan bir ceset etrafında gelişen olayları konu alacak.
1 Nisan 2023

Netflix, Hindu topluluğunun dini duygularını incittiği iddiasıyla 'Annapoorani' adlı filmi platformundan çıkardı. Film, bir Hindu ailesinden gelen ve Hindistan'ın en iyi şefi olmayı hedefleyen bir kızın hikayesini konu alıyor. Bazı Hindu gruplar, filmin et yeme sahnelerinin dini inançlarına aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Netflix, filmin 'lisans sahibinin talebi' üzerine kaldırıldığını duyurdu. Oyuncu Parvathy Thiruvothu, bu kararın 'tehlikeli bir emsal' oluşturabileceğini ifade etti.
12 Ocak 2024

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Larian Studios tarafından geliştirilen Baldur’s Gate 3 oyununda, elf karakteri Astarion ile insan ve ayı formuna geçebilen druid karakteri Halsin arasındaki aşk sahnesi, oyunun bir gösteriminde yayınlandıktan sonra sosyal medyada viral hale geldi. Bu sahne, özellikle TikTok platformunda o kadar popüler oldu ki, Larian Studios'un TikTok'tan banlanmasına yol açtı. Oyun şu anda erken erişimde bulunuyor ve tam sürümünün yakında çıkması bekleniyor.
14 Temmuz 2023

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 56. SİYAD Ödülleri'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi dokuz dalda ödül kazandı. Film, aralarında en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin de bulunduğu dokuz kategoride ödüle layık görüldü. Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar, sırasıyla en iyi erkek ve kadın oyuncu ödüllerini aldı. ‘Karanlık Gece’ filmi en iyi müzik, ‘Hayat’ filmi ise yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.
5 Mart 2024

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71’inci Cannes Film Festivali’nde yapan Ahlat Ağacı filminin kamera arkası görüntülerini Youtube’dan paylaştı. Altı saatlik kamera arkası belgeseli üç bölüm halinde yayınlanacak ve Ceylan belgeselin ilk kısmını resmi Youtube hesabından paylaştı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
3 Haziran 2024

Ata Demirer’in yazıp oynadığı ve Hakan Algül’ün yönettiği Bursa Bülbülü filmi, 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, kendi kasedini çıkarmak isteyen şarkıcı Cengiz’in hikayesini anlatıyor. Başrollerde Ata Demirer, Özge Özacar, Cem Gelinoğlu, Neslihan Arslan ve Seda Türkmen yer alıyor. Demirer, haberi X hesabından duyurdu.
28 Haziran 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalde, Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazandı. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü Tülin Özen'e, en iyi erkek oyuncu ödülü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy'a verildi. Festivalde ulusal ve uluslararası birçok kategoride ödüller dağıtıldı.
29 Nisan 2024

Bu hafta sinema salonlarında altısı yerli olmak üzere toplamda 13 yeni film vizyona giriyor. 'Demir Pençe' adlı film, 1980'lerin profesyonel güreş dünyasında geçen bir hikayeyi anlatırken, 'Eflatun' görme engelli bir kadının aşk hikayesini işliyor. Aksiyon ve gerilim türündeki 'Ölümcül Sır', emekli bir CIA ajanının hikayesine odaklanıyor. Ayrıca, çeşitli türlerdeki diğer filmler arasında komedi, korku, animasyon ve müzikal yapımlar da bulunuyor.
21 Mart 2024
İşaretlediklerim