Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Bu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacak. İstanbul ve Ankara'daki berberler pazar günleri kapalı olacak. Bu karar, esnafın büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda alındı ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
6 Temmuz 2024

AKP'li Samsun Çarşamba ve Çankırı Şabanözü Belediyeleri, rapçi Eypio'nun konserlerini iptal etti. Eypio, AKP'li troller tarafından hedef gösterildi ve Gezi eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı paylaşımlar bahane edilerek konserinin iptal edilmesi istendi. Çarşamba Belediyesi Başkanı Halit Doğan ve Çankırı Şabanözü Belediyesi Başkanı Faik Özcan, konserlerin iptal edildiğini duyurdu.
26 Haziran 2023

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

21'inci Onur Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Nişantaşı'nda buluşarak basın açıklaması yaptı ve sokaklara yayıldı. Yürüyüş komitesinin dağılma çağrısının ardından polis, dağılan LGBTİ+ hak savunucularını ve yürüyüşü takip eden basın emekçilerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi sayısı 60'a ulaştı. Yürüyüş öncesi ve sırasında İstanbul Valiliği'nin yasağı nedeniyle bazı metro istasyonları işletmeye kapatıldı.
25 Haziran 2023

Ankara'da yarın düzenlenecek 'Otomobilsiz Kent Günü' etkinliği nedeniyle bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, saat 13:00 ile 16:00 arasında İran Caddesi ve Tunalı Hilmi Caddesi'nin belirli bölümleri trafiğe kapalı olacak. Bu yolların kapatılması, etkinliğin güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak.
21 Eylül 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bitlis, Hakkari, Muş, Şırnak ve Van illeri için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu kentlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor ve sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
21 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, İran'da ahlak polislerince gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde Beyazıt'ta anılmasına izin vermedi. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Beyazıt meydanında Emini'nin öldürülmesinin yıl dönümünde anılması için İstanbul Valiliği'ne başvurmuştu. Ancak valilik, 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan anmaya izin vermeyeceğini bildirdi.
14 Eylül 2023

Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan ve Enez bölgelerinde yaptığı incelemeler sonucunda, kentteki muhtarlara tarım arazilerini koruma amacıyla 'tiny house' ve kaçak yapılara izin verilmeyeceğini belirten bir genelge gönderdiklerini duyurdu. Sezer, bu tür yapıların bölgede giderek yaygınlaştığını ve hukuki olmadığını vurgulayarak, bu hafta 40 adet yapıyı kaldırdıklarını belirtti. Vali, bölgenin turizm potansiyeline de değinerek, sağlıksız yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması gerektiğini ifade etti.
13 Mayıs 2024

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl düzenlenen ve bu yıl da yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü için binlerce kadın ve LGBTİ+ birey Taksim'de toplandı. Beyoğlu kaymakamlığı, yürüyüşün toplumsal barış ve huzuru bozabileceği gerekçesiyle yasakladı. Yürüyüşçüler 'Jin Jiyan Azadi' sloganları attı ve deprem sonrası 'Hükümet istifa' çağrıları yükseldi. Polis, yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.
8 Mart 2023

İstanbul Valiliği, kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içme yasağını getirdi. Valilik, kararın yeni olmadığını ve mevcut yasaları hatırlattıklarını belirtti. Ancak, bu karar birçok hukukçu tarafından Anayasa'ya aykırı bulundu ve sosyal medyada tepkiler çekti. Türkiye İşçi Partisi ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, karara tepki gösteren muhalefet temsilcileri oldu.
30 Ağustos 2023

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, çeşitli suçlamalarla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu suçlamalar arasında 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu görevlisine direnmek' bulunmaktadır. Geri kalan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istenmiştir. Olaylar, Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbede ile başlamıştı.
4 Mayıs 2024

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Sahillerde görevli belediye cankurtaran ekipleri, kırmızı bayraklarla vatandaşları uyardı. Samsun Valiliği de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ve yarın denize girilmemesi uyarısında bulundu. Meteoroloji, beş ili 'sarı' kodla uyardı.
7 Temmuz 2024

İran ile İsrail arasındaki çatışmalar ve hava sahasının kapanması nedeniyle İstanbul’dan Irak, İran ve Ürdün’e yapılacak uçak seferleri iptal edildi. Yerli ve yabancı hava yolu şirketleri, 1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bu ülkelere yapılacak uçuşları iptal etme kararı aldı. Ayrıca, birçok yabancı hava yolu şirketi, bu ülkelere giden sefer halindeki uçaklarının rotalarını değiştirerek İstanbul, Sabiha Gökçen ve çevre havalimanlarına yönlendirdi.
2 Ekim 2024

Adana'da LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenmek istenen basın açıklaması, valiliğin yasak kararı nedeniyle polis tarafından engellendi ve en az 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da bulunuyor. Olay yerinde bulunanlar ve gözaltına alınanlar, polisin şiddet uyguladığını iddia etti. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2023

Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içindeki Kazdağları Milli Parkı, orman yangını riski nedeniyle 31 Ekim’e kadar girişlere kapatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava raporlarına dayanarak bu kararı aldı. Balıkesir’in en fazla orman yangını riski bulunan 10 ilden biri olduğu belirtilirken, rüzgarların poyraz şeklinde kuzeydoğudan saatte 30 kilometre ve üzerinde esecek olması yangın riskini artırıyor.
21 Ağustos 2024

Umut Vakfı öncülüğünde düzenlenen 'Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü' etkinliği, bireysel silahlanmanın azaltılmasına yönelik hukuki ve toplumsal mücadele çağrısı yaptı. Etkinlikte konuşan Yasemin Giritli İnceoğlu, bireylerin silah taşıma özgürlüğünün diğer bireylerin yaşam hakkını tehdit ettiğinde sınırlandırılması gerektiğini belirtti. Etkinlikte, ateşli silahlarla hayatını kaybedenlerin yakınları yaşadıkları zorlukları anlattı ve silahlanmaya karşı toplumsal bilinç oluşturulması gerektiğini vurguladı.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim