Rusya'ya ait Resurs-P1 uydusunun Alçak Dünya Yörüngesi'nde parçalanması, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar için güvenlik endişesi yarattı. NASA, uydunun parçalarının ISS'deki astronotları bir saat boyunca güvenli alanlara sığınmaya zorladığını ve uzay çöpü kütlesini artırdığını belirtti. ABD Uzay Komutanlığı, uydunun 100'den fazla parçaya ayrıldığını ve şimdilik diğer uydular için acil bir tehdit oluşturmadığını açıkladı. Uydunun neden parçalandığı henüz belirlenemedi.
28 Haziran 2024

Rusya, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na 'Progress MS-27' insansız kargo aracı gönderdi. Araç, istasyondaki astronotlara yaklaşık 2,5 ton yük taşıyor. Fırlatma anı, Roscosmos'un resmi sitesinden yayınlandı ve çok sayıda yabancı turist tarafından izlendi. Progress MS-27'nin 1 Haziran'da istasyona ulaşması bekleniyor.
30 Mayıs 2024

Rusya ve Çin, terör saldırılarının hedefi haline geldi. 20 Mart'ta Çin'in işlettiği Gwadar Limanı'na ve 26 Mart'ta Dasu Hidroelektrik Santralı projesinde çalışan personeli taşıyan bir servise terör saldırıları düzenlendi. Bu saldırılarda toplamda on bir kişi hayatını kaybetti. Gwadar Limanı ve Dasu Hidroelektrik Santralı, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun önemli parçaları olarak biliniyor ve bu saldırılar, bölgedeki stratejik enerji yollarını ve projeleri hedef alıyor.
28 Mart 2024

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne seyir füzeleri fırlattığını duyurdu. Füzelerin sayısı ve menziline dair detaylar paylaşılmazken, füzelerin doğudaki Wonsan bölgesinden fırlatıldığı belirtildi. Bu olay, Kuzey Kore'nin 2024 yılında gerçekleştirdiği beşinci füze denemesi olarak kaydedildi. Ayrıca, Kuzey Kore'nin yaklaşık 200 top mermisi ateşlediği de bildirildi.
14 Şubat 2024

Güney Amerika'daki Amazon Nehri'nde piranalarla yakın akraba olan yeni bir pacu türü balık keşfedildi ve bu türe 'Myloplus Sauron' adı verildi. Balığın üzerinde dikey siyah bir çizgiyle turuncu renklerin hakim olduğu ve bu renklerin J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisindeki Sauron karakterinin gözüne benzerlik gösterdiği belirtildi. Brezilyalı araştırmacı Victoria Pereira, balığın görünümünün Sauron'un gözüne benzemesi nedeniyle bu ismi verdiklerini açıkladı.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim