Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadın müşteri ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucunda kadınların darp edildiği güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, güvenlik gerekçesiyle mekanın mühürlendiğini duyurdu. Mekanın içinde ruhsatsız bir spa da bulunduğu belirtildi.
3 Ağustos 2024

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde SOL Parti tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti ve aralarında İstanbul İl Başkanı'nın da bulunduğu 74 parti üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, ancak üç kişi savcılığa sevk edilecek. Bu eylem, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfke bağlamında gerçekleşti.
2 Mart 2023

İstanbul Çatalca'da, bir bungalov sitesindeki beş ev, projeyi yapan kişi ile bir ev sahibi arasında çıkan maddi anlaşmazlık sonucu çalındı. Ev sahibi, tartışmanın ardından evleri havuzlarıyla birlikte söküp kamyona yükleyerek götürdü. Site sakinleri durumu jandarmaya bildirdi ve soruşturma devam ediyor. Ev sahiplerinden biri olan Enis Onat, olayla ilgili detayları paylaşarak, hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.
5 Mayıs 2024

Bodrum'da hemen her gün yaşanan elektrik arızaları, tatilcilerin ve yerel halkın hayatını olumsuz etkiliyor. Gündoğan, Yalıkavak, Türkbükü gibi bölgelerde 6 saate varan kesintiler yaşanıyor. Elektrik Dağıtım Şirketi AYDEM'in bu duruma kayıtsız kaldığı iddia ediliyor. Vatandaşlar, bu kesintilerin kasıtlı olup olmadığını sorguluyor ve yetkililerin duruma müdahale etmemesinden şikayetçi.
22 Temmuz 2024

Sinpaş, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük koyunda otel inşaatına devam edince belediye ekipleri alana baskın düzenledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, şirket yetkililerine inşaatı durdurmaları gerektiğini belirtti. Çevre aktivistleri, Sinpaş'ın yasağa rağmen inşaat faaliyetlerini sürdürdüğünü tespit etti ve belediyeye ihbarda bulundu. Belediye başkanı ve zabıta ekipleri, inşaat alanını dolaşarak işçilerin alanı terk etmesini sağladı.
30 Mayıs 2024

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir restoranda yemek yerken eski belediye personeli A.Ö. tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde A.Ö.'nün Aras'a saldırdığı ve arbede yaşandığı görülüyor. Aras'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan A.Ö., adliyede serbest bırakıldı. Aras, saldırının, rüşvet iddiasıyla görevine son verilen A.Ö.'nün kendisine ve misafirlerine sözlü ve fiziksel tacizde bulunması sonucu gerçekleştiğini belirtti.
23 Ocak 2023

Özgür Gürbüz, Marmaris'teki Sinpaş inşaatının tatil yörelerindeki inşaat yasağına rağmen devam ettiğini ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait bir yolun işgal edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Bodrum'da Limak Holding'in çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı alarak 214 odalı bir otel inşaatına başladığını vurguluyor. Gürbüz, Aydın'daki Latmos Dağları'nda ve Manisa'nın Gördes ilçesinde de benzer çevre tahribatlarının yaşandığını ifade ediyor. Yazıda, devletin çevre koruma görevini yerine getirmediği ve halkın bu duruma karşı mücadele ettiği anlatılıyor.
23 Mayıs 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye memurları iş bırakarak eylem yaptı. Kültürpark'ta toplanan memurlar, belediye başkanlık makamına yürüyerek barikatları yıktı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme talebinde bulundu. Sendika temsilcisi Cevdet Keleş, belediye emekçilerinin sabrının taştığını belirterek, CHP İzmir İl Başkanlığına ve gerekirse CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceklerini ifade etti.
13 Haziran 2024

İzmir Konak'ta turşuculuk yapan Oğuzhan Harmancı, dükkanını kapatırken teşhir ürünlerinden bir turşu kavanozunun eksik olduğunu fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, bir müşterinin alışveriş yaptıktan sonra teşhirdeki turşu kavanozunu çaldığını tespit etti. Harmancı, gıda zehirlenmesi riskine karşı hırsızı sosyal medya üzerinden uyararak, adli süreç başlatmayacağını belirtti.
19 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

SOL Parti, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde hükümet karşıtı bir yürüyüş düzenlemek istedi. Partinin Kadıköy ilçe binasının polis tarafından ablukaya alındığı ve yürüyüşe müdahale edildiği Twitter üzerinden duyuruldu. Müdahale sonucunda SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen de dahil olmak üzere 100'e yakın kişi gözaltına alındı. Bu olay, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor.
1 Mart 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir araya gelen yurttaşlar, sahillerin ücretli işletmelere devredilmesini protesto etti. Çeşme Çevre Platformu Başkanı Dr. Ahmet Güler, sahillerin ve denizin anayasanın 46'ncı maddesine göre halka açık olduğunu belirtti. Çevrecilerin avukatı Seher Gacar, Bohem isimli bir beach club'ın sahilleri ele geçirdiğini ve bu işletmeye karşı iki defa dava kazandıklarını, ancak Çeşme Belediyesi'nin mahkemenin kapatma kararını iki yıldır uygulamadığını ifade etti.
12 Ağustos 2023

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da tatilin pahalı olduğuna dair haberlere ve iddialara tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bodrum'da belediyeye ait uygun fiyatlı kafeteryalar ve halk plajları olduğunu belirtti. Ayrıca, Bodrum'da ulaşılabilir fiyatlarla tatil yapılabilen oteller ve mekanlar bulunduğunu ifade etti. Aras, ülkedeki ekonomik durumun kötü yönetildiğini ve bu durumun vatandaşların tatil yapma imkanlarını olumsuz etkilediğini eleştirdi.
14 Haziran 2023

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, emniyet ekiplerinin takibe aldığı şüpheli bir otomobilde yapılan aramada el yapımı patlayıcı, bir tabanca, üç bıçak ve üç maske ele geçirildi. Patlayıcının vatandaşları korkutmak ve iş sahiplerinden tehdit, baskı yoluyla haksız kazanç elde etmek amacıyla hazırlandığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan altı şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
6 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, turistlere taksimetre açmadan pazarlık usulü fiyat veren bir taksi şoförüne 9 bin 574 lira para cezası verildi. 34 TAZ 50 plakalı taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alındı ve araç trafikten men edildi. Bu olay, İstanbul'da taksicilere yönelik denetimlerin ve cezaların arttığını gösteriyor.
24 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen işletmeleri yıkmak istedi. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB ekiplerinin yıkım girişimine silahlı bir kişi müdahale etti ve bu kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili videoyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun Twitter üzerinden paylaştı.
19 Nisan 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil işçileri, düşük zammı protesto etmek için iş bırakmış ve sonrasında işten çıkarılmıştı. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçilere konuşarak patronları övmüş ve sorunu yüksek enflasyona bağlamıştı. CHP'li Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ise işçileri yatıştırmaya çalışmıştı. Türkiye İşçi Partisi, bu tutumları eleştirdi ve işçilerin haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.
14 Ağustos 2023
İşaretlediklerim