Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak ve rüzgarlı hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Türkiye genelinde orman yangını riskinin yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlara, özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında kapalı alanlarda kalmaları tavsiye edildi. İstanbul'da ormanlık alanlara giriş yasaklanırken, Ankara'da da ormanlara giriş 30 Eylül'e kadar yasaklandı. Hafta boyunca sıcaklıkların nemle birlikte 28 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.
26 Haziran 2024

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Tam biniş ücreti 15 liradan 21 liraya, öğrenci biniş ücreti ise yedi buçuk liradan 10,5 liraya yükseldi. Minibüs ve otobüs ücretlerinde de artışlar oldu. Yeni fiyat tarifesi 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
24 Temmuz 2024

Ankara başsavcı vekili Halil Maçkaya, Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta buluşmasını engelleme talimatı veren dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki şikayeti işleme koymadı. Maçkaya, Soylu'nun bakanlık görevi kapsamında hareket ettiğini ve soruşturulabilmesi için TBMM'nin kararı gerektiğini belirtti. Aydoğan'ın şikayeti, Soylu'nun görevi kapsamında olduğu gerekçesiyle işleme alınmadı ve itiraz yolu öngörülmedi. Cumartesi Anneleri'nin eylemleri, polis müdahalesi ve AYM'nin kötü muamele yasağını ihlal kararlarına rağmen engellenmeye devam ediyor.
9 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, 10 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi. Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve eko turizm alanlarında piknik yapmak ve spor gibi faaliyetler serbest olacak. Ancak, ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmak yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
6 Haziran 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı üzerine, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri sebebiyle İstanbul'da M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, bugün saat 10:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı bırakıldı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada, bu istasyonlarda trenlerin durmayacağı ifade edildi.
18 Haziran 2023

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

Turkcell, İstanbul'daki çalışanlarına teknik altyapı çalışmaları nedeniyle plazalara ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi. Bu durum sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Şirket, seçim günü sağlıklı iletişim sağlamak ve güvenlik tedbirleri almak için böyle bir karar alındığını ve bu durumun her seçim döneminde rutin olarak yapıldığını açıkladı. Ayrıca, çalışanların seçim gecesi herhangi bir aksaklığa neden olmamaları hedeflendiği ve müşterileri etkileyen bir durum olmadığı belirtildi.
12 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı ekipler, Antalya, Muğla ve İzmir'in tatil beldelerinde günübirlik kiralanan konutlara yönelik denetimleri artırdı. Gelir İdaresi Başkanlığı, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte bu alana yönelik denetim takvimini oluşturdu. Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtti. Denetimler kapsamında gece kulüpleri, restoranlar, beach clublar ve günübirlik kiralanan konutlar da incelenecek.
17 Haziran 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı'na yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı. Taksim Meydanı, yıllardır 1 Mayıs kutlamaları için yasaklı alanlar arasında yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'nin daha önceki ihlal kararlarına rağmen, meydan bu sene de kutlamalar için yasaklanmıştı.
29 Nisan 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayan vatandaşlara üç ay boyunca günde dört kez ücretsiz toplu ulaşım hakkı tanıyacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu uygulamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Bu destek, iş arayanların ulaşım masraflarını azaltarak iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
17 Temmuz 2024

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Beşiktaş 2024 Turkcell Süper Kupa maçı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kapanacak yolların listesini açıkladı. Taraftarların stadyuma ulaşımı için belirli güzergahlar önerildi ve taksilerin de bu güzergahları kullanması bekleniyor. Bu düzenlemeler, maç günü trafik akışını yönetmek ve güvenliği sağlamak amacıyla yapıldı.
2 Ağustos 2024

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş planlanıyor. Ancak Taksim Meydanı'na giden Unkapanı kemerleri, çevik kuvvet ekipleri tarafından panzerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir önem taşıyor, fakat Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen meydan yıllardır kutlamalara kapalı. Sendikalar ve vatandaşlar yürüyüşe kararlılık gösteriyor.
1 Mayıs 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren konut ve otomobil satışlarında doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre, konut satacak kişiler e-devlet üzerinden gayrimenkullerini seçerek emlakçıyı yetkilendirecek ve yetkilendirilmiş emlakçılar bu satışlara aracılık edecek. Benzer bir sistem otomotiv sektörü için de uygulanacak. Bu düzenleme, sahte ilanları önleyerek daha doğru bir piyasa işleyişi sağlamayı amaçlıyor.
5 Ağustos 2024

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, turistlere taksimetre açmadan pazarlık usulü fiyat veren bir taksi şoförüne 9 bin 574 lira para cezası verildi. 34 TAZ 50 plakalı taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alındı ve araç trafikten men edildi. Bu olay, İstanbul'da taksicilere yönelik denetimlerin ve cezaların arttığını gösteriyor.
24 Temmuz 2024

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34'üncü Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in üstlendiği yarışmanın diğer jüri üyeleri yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci'den oluştu. Festivalde toplam 225 bin liralık ödül verilecek. Bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' verilecek.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim