AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz yayınlanmamış reklamını Twitter üzerinden paylaştı. Arvas, Kılıçdaroğlu'nun bu reklamı etik dışı bir şekilde öğrendiğini ve ucuz bir numaraya başvurduğunu iddia ederek, CHP'ye ders vermek amacıyla reklamı erken yayınladığını belirtti. Kılıçdaroğlu ise kendi hesabından reklamın farklı bir versiyonunu paylaştı.
28 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı 'Teke Tek' programında gençlerin iş bulma sorunlarına ve yurt dışında daha iyi çalışma koşulları bulmalarına değindi. Yavaş, Türkiye'de gençlere insanca bir hayat sunulmadığını ve bu yüzden yurt dışında garsonluk gibi işlerde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve Hatay Havalimanı'nın tamiratı hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde propaganda yapmadığını savundu. Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
17 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de CHP logosuyla 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' yazılı sahte broşür ve sticker bastırıldığını duyurdu. Bu eylemi gerçekleştirenlerin AKP İstanbul ve AKP Sultanbeyli gençlik kollarında görevli iki yönetici olduğunu belirtti. Emniyetle iletişime geçen Kaftancıoğlu, savcılığın henüz bir işlem yapmadığını ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
27 Nisan 2023

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, AKP döneminde servet kazananların çocuklarının lüks yaşam tarzlarını eleştirdi. Külünk, bu kişilerin dünün yoksulları olup bugünün şımarıkları haline geldiğini ve AKP'nin bu durumu görüp çözüm üretemediğini belirtti. Ahmet Taşgetiren'in yazısında, Külünk'ün bu eleştirileri, AKP'nin 22 yıllık iktidarı boyunca oluşan ekonomik eşitsizliklere dikkat çekmek için yaptığı vurgulanıyor.
7 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta yapılan ÖTV zamları sonucunda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplu ulaşım maliyetlerinin arttığını ve bu durumun yerel yönetimleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Büyükerşen, orta ve dar gelirli vatandaşlar ile araç sahiplerinin durumunu göz önünde bulundurarak yerel yönetimlerin toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulması gerektiğini belirtti.
16 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, TRT, RTÜK ve Demirören Medya Grubu'nun önünde yaptığı açıklamalarda, bu kurumların kendisine yayın yapmadığını ve sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdiklerini iddia etti. Oğan, TRT'nin yöneticilerini ve RTÜK'ü tarafsızlık ilkesine uymamakla suçladı ve Ahmet Hakan'ı da eski arkadaşı olmasına rağmen kendisine programlarında yer vermemekle eleştirdi. Oğan, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmede daha adil bir yaklaşım sergileneceği sözünü aldığını belirtti.
25 Nisan 2023

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığını ve programa farklı siyasi görüşlerden katılımcıların davet edildiğini belirtti. Uğur, AKP'li katılımcılara programına katılmamaları yönünde bir mesajın gönderildiğini öne sürdü. AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise, programın duyurulmasının ardından AKP Gençlik Kolları'ndan katılım sağlanmayacağını açıklamıştı.
23 Mayıs 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel idare kurulu toplantısında daha önce cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığı kararını 'resetlediğini' belirtti. Altılı masa toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşı sağlanamamasının ardından, Akşener'in bu açıklaması, adaylık sürecinde yeni bir döneme işaret ediyor. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrı yapacağını ve olumlu yanıt almazsa kendisinin bir şey söylemeyeceğini ifade etti.
4 Mart 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

Eski CHP Konya Milletvekili ve AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini belirttikten sonra eleştirilere Mardin Kızıltepe'de katıldığı bir düğünden halay çektiği görüntülerle cevap verdi. Şener, CHP'nin seçim stratejilerini eleştirerek medya trollerinin halk nezdinde karşılık bulmadığını iddia etti. Ayrıca, Şener'in sandığından çıkan oylar incelendiğinde, ikinci turda geçersiz oy kullanmadığı, büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a oy verdiği öne sürüldü.
18 Haziran 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Ahmet Hakan'ın yazısında, Murat Kurum'un 'polemiğe girmeme' ve 'projelere odaklanma' stratejisinin artık işlevini yitirdiği belirtiliyor. İki adayın başa baş durumda olduğu ve 'Sadece İstanbul' sloganının etkisini kaybettiği ifade ediliyor. Hakan, Kurum'un stratejisini yeniden gözden geçirmesi ve yeni, dikkat çekici bir çıkış yapması gerektiğini öne sürüyor.
24 Şubat 2024

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmek isterken kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Yediyıldız, 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklindeki sözlerinin yerel ifadeler olduğunu ve hakaret içermediğini savundu. Ancak daha sonra sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı ve Twitter hesabını kilitledi.
25 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 'terör örgütü kurucularının' yararlanacağı bir 'pişmanlık yasası' teklifinde bulunduğunu belirtti. Yavaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ve HDP'li Ahmet Türk'ün bu konudaki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıca, İYİ Parti ve CHP'nin cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu ve terörle işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Yavaş, Erdoğan'ın geçmişte Meclis'e üç kez 'pişmanlık yasası' teklif ettiğini ve milletvekillerinin tepkisi üzerine bu maddenin geri çekildiğini söyledi.
10 Mayıs 2023

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sürücü belgesine el konulan vatandaşlar için ehliyet affı getirilmesi gerektiğini ifade etti. Gürer, daha önce Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinin, torba yasa tekliflerine eklenerek 1 milyon kişiyi kapsamasını önerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iktidara gelmeleri durumunda kapsamlı bir af paketi uygulayacaklarını duyurdu.
19 Ocak 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fikirtepe'de bir kentsel dönüşüm törenine katıldı ve konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı döneminde kentin su sorununu çözdüklerini iddia etti. Ayrıca, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştirdi ve Fikirtepe'nin dönüşümünü, 21 yıllık iktidarlarının başarılarının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Erdoğan, İstanbul'u 1994 yılında 'çöp, çukur, çamur' içinde aldıklarını ve temizlediklerini belirtti.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim