İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla yargılanan ve ceza alan Hakan Atilla'nın pasaportunun, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldığı gün iptal edildiği anlaşıldı. Atilla, Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü duyurdu. Instagram hesabından yaptığı açıklamada, pasaportunun iptal edilme gerekçesini ve bunun kim tarafından yapıldığını sorguladı.
2 Mayıs 2023

Aydın'ın Çine ilçesindeki Alabanda Antik Kenti'nde kaçak kazı yapılan bir alanda, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen bir lahit bulundu. İzinsiz kazıyı fark eden görevliler durumu jandarmaya bildirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda lahit, temizlik çalışmalarının ardından kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Kaçak kazıyı kim ya da kimlerin yaptığı araştırılıyor.
1 Ekim 2023

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para aldıkları iddiasıyla suçlanmıştı. Genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, vakıf başkanı ve yönetim kurulu üyelerini eleştiren bir yazı yazdıktan sonra görevden alındı. Vakıf yöneticileri, bazı yönetim kurulu üyelerini istifaya çağırdı. Cumhuriyet'in sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve Arif Kızılyalın istifa etti. Alev Coşkun, alınan paranın iade edildiğini ve yaşananları 'yol kazası' olarak nitelendirdiğini belirtti.
22 Haziran 2023

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bir inşaat alanında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit içerisindeki dört çömlek kül kabı, Müze Müdürlüğü'nde arsa sahipleri ve avukatın nezaretinde açıldı. Çömleklerin M.S. 1-2. yüzyıla tarihlendiği ve içlerinden insan kemikleri çıktığı belirlendi. Lahit, 3 Nisan'da bir bina inşaatı sırasında kepçe operatörü tarafından keşfedilmiş ve Müze Müdürlüğü görevlileri ile polis gözetiminde alandan çıkarılmıştı.
11 Nisan 2023

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023

ABD Senatörü Bob Menendez hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinde bulunan külçe altınların daha önce bir iş adamının evinden çalınan altınlar olduğu belirlendi. Bu durum, Menendez ile iş insanı Fred Daibes arasındaki rüşvet ilişkisine dair önemli bir kanıt olarak görülüyor. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.
6 Aralık 2023

Kütahya'nın Aizanoi Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları sırasında, Afrodit ve Dionysos'a ait yeni heykel başları keşfedildi. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentteki kazılar Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından yürütülüyor. Kazı başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, bu sezon 100'ü aşkın heykel parçası bulduklarını ve bunlardan ikisinin Afrodit, üçünün ise Dionysos'a ait olduğunu belirtti. Heykellerin gövdeleri de birçok parça halinde bulunmuş durumda.
10 Aralık 2023

İstanbul'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te üç depoda saklanan 120 milyon lira değerindeki 108 bin 70 cüzdana el koydu. Operasyonda ünlü markalara ait kaçak cüzdanlar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Ağustos 2024

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 15 bin 301 obje ele geçirildi. Polis, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili belirlenen adrese operasyon düzenledi ve Roma, Bizans, Hitit, Antiochia ve Makedonya İmparatorluğu dönemlerine ait olduğu bildirilen objelere el koydu. Operasyon kapsamında bir şüpheli aranıyor.
2 Eylül 2024

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

2007 yılında farklı din, mezhep ve etnik gruplardan insanların bir araya gelmesiyle kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yedi sanatçısını kaybetti. Koronun geri kalan üyeleri Türkiye'nin farklı illerine dağılmış durumda. Şef Yılmaz Özfırat ve teknik koordinatör Bedirhan Gök, koroyu yeniden bir araya getirerek Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tekrar dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Özfırat, depremde enkaz altında kaldıktan sonra kurtarıldığını ve şehri yeniden hayata geçireceklerini belirtiyor.
23 Şubat 2023

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Dünya Altın Konseyi, Türkiye'de külçe ve sikke formundaki altın yatırımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50 ton ile rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Türkiye'deki yüksek enflasyon ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı, altına olan talebi artırdı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2023'ün ilk çeyreğinde üretilen altın miktarı geçen yılın aynı dönemine göre %408 artış gösterdi. Küresel altın talebinin altıda biri Türkiye tarafından karşılandı.
5 Mayıs 2023

ABD, Gazze'deki hastanenin bombalanmasının ardından Türkiye'de başlayan protestolar nedeniyle Adana'daki konsolosluğunu geçici olarak kapattı. ABD Büyükelçiliği, Adana konsolosluğunun 'bir sonraki duyuruya kadar' halka kapalı olacağını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak, Türkiye genelinde İsrail ve Gazze'deki olaylarla ilgili büyük gösterilerin yapılması ve bu gösterilerin şiddete dönüşme ihtimali gösterildi. ABD personeline, Adana'daki konsolosluk bölgesine seyahat etmekten kaçınmaları talimatı verildi.
18 Ekim 2023

Türkiye'de yüksek enflasyon ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle güvenli liman olarak görülen altına olan talep artış gösterdi. Ocak ayında rekor bir seviyeye ulaşan altın ithalatı, Şubat ayında da 57,5 ton ile yüksek bir düzeyde devam etti. Hükümetin depremler sonrası altın ithalatını azaltmaya yönelik adımlar atmasına rağmen, ithalat yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Ayrıca, Şubat ayında 82 ton 654 kg gümüş ithalatı yapıldı.
6 Mart 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde siyanür sızıntısı yaşandığı ve bu konuda Türk Tabipleri Birliği'nin Anagold Madencilik ve yetkili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor. 11 yıl önce yapılan bir televizyon programında da İliç'teki madencilik faaliyetlerinin çevresel etkileri saptanmıştı. Madencilik faaliyetlerine yönelik itirazlar ve Türkiye genelinde devam eden siyanürle altın arama çalışmaları eleştiriliyor. Yazıda, bu faaliyetlerin geniş bir çıkar ağı tarafından desteklendiği ve işçilerin susturulma süreçlerine de değiniliyor.
19 Şubat 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Kabataş Sahili'nde yasal olmayan yollarla denizden çıkarılan midyelerin bir araca yüklendiğini tespit etti. Araçta 95 çuval içerisinde bulunan iki ton midyeye el konulurken, şüpheli Ö.A.'ya 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası verildi. Midyeler, canlılığını sürdürmesi ve doğal yaşama kazandırılabilmesi amacıyla tekrar denize bırakıldı.
22 Ağustos 2024

ABD, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri, İsveç'te Kuran yakılmasının ardından Türkiye'deki vatandaşlarını terör saldırısı riskine karşı uyarıda bulunmuştu. ABD büyükelçiliği, Türk Polis Teşkilatı'nın Beyoğlu'ndaki (Taksim, İstiklal, Galata) terör tehditlerini ortadan kaldırdığını ve bölgenin güvenli olduğunu duyurdu. Büyükelçilik, Türk Polis Teşkilatı'na teşekkürlerini sunarak, vatandaşlarına güncel gelişmeleri takip etmeye çağırdı.
27 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı, Kapalıçarşı’da kuru kayısının gram altın fiyatına yakın bir fiyata satıldığı iddiaları üzerine bir işletmeyi denetledi. Denetim sonucunda, kayısının 2 bin 680 liraya satıldığı ve alış faturalarının ibraz edilemediği tespit edildi. İşletmeye 100 bin ila 1 milyon lira arasında para cezası verileceği açıklandı. Ayrıca, denetim sırasında talep edilen faturaların ibraz edilememesi durumu Vergi Dairesi Başkanlığı’na bildirildi.
27 Ağustos 2024
İşaretlediklerim