Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temizlik ve hijyen ürünlerinin KDV oranları %8'den %20'ye yükseltildi. Ankara Tabip Odası (ATO), bu zammın sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve erişimi azaltabileceğini belirterek, kararın geri alınmasını talep etti. ATO, hijyenin hastalıkların önlenmesindeki rolüne dikkat çekti ve vergi politikalarında yoksul sınıfların gözetilmesini istedi.
11 Temmuz 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de satılan araçlarının neredeyse tamamını, gösterge panelindeki fren, park ve kilitlenmeyen fren uyarı lambalarının federal güvenlik standartlarına göre çok küçük yazı tipi boyutuna sahip olduğu gerekçesiyle geri çağırdı. Bu durumun çarpışma riskini artırabileceği endişesi taşınıyor. Tesla, sorunun çözümü için yazılım güncellemesi yayınlamaya başladı ve araç sahiplerini bilgilendirme sürecini 30 Mart'tan itibaren mektupla gerçekleştirecek. Geri çağrılan modeller arasında 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3, 2019-2024 Model Y ve 2024 Cybertruck bulunuyor.
2 Şubat 2024

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023

ABD'li perakende şirketi Target, 'Onur Haftası' öncesinde satışa sunduğu LGBT+ temalı ürünleri, çalışanlarının güvenliğini tehdit eden seviyeye ulaşan tepkiler nedeniyle mağazalardan çektiğini açıkladı. Ürünler arasında gökkuşağı motifli tişörtler, kupalar ve benzeri aksesuarlar bulunuyordu. Bazı eyaletlerde ürünler mağazanın arka tarafına taşınırken, online mağazalardan da kaldırıldı. Ayrıca, Malezya'da eşcinselliğin yasak olması nedeniyle Swatch markasının gökkuşağı motifli saatlerine el konulduğu bilgisi verildi.
24 Mayıs 2023

Can Ataklı, TOGG otomobillerinin satış ilanlarını ve kullanıcı şikayetlerini inceledi. Sahibinden.com sitesinde 100'e yakın TOGG satış ilanı buldu ve fiyatların 1 milyon 350 bin ile 1 milyon 650 bin lira arasında değiştiğini gözlemledi. TOGG otomobilleriyle ilgili olarak 'Şikayetim var' sitesinde 330 şikayet bulunduğunu ve bu şikayetlerin çoğunun şarj sorunları ile otomobilin kasılması ve çalışmamaya başlamasıyla ilgili olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Xiaomi, otomobil pazarına giriş yaparak, Türkiye'de elektrikli araç pazarında lider konumda olan Togg'un satış rakamlarını üçe katladı. Türkiye'nin elektrikli araç satış hacmi, Çin gibi büyük pazarlarla kıyaslandığında düşük kalmakta. Togg'un başarılı olabilmesi için ihracata başlaması ve model çeşitliliğini artırması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, şirketin gelir elde edebilmesi ve rekabetçi kalabilmesi için satışlarının artırılması önemli görülüyor.
4 Mayıs 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, lüks araçların satın alınmadığını, kiralandığını belirtti. Yıllık kiralama maliyetinin, üç yılda aracın satın alma fiyatına eş değer olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ali Erbaş'ın bu hareketi, Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf politikalarını ve yerli otomobil markası TOGG'un kullanım alanlarını eleştiren bir tartışmayı gündeme getirdi. TOGG'un sadece Ankara'da resmi kullanım için uygun olduğu, şehirler arası seyahatlerde kullanılamadığı belirtildi.
3 Mayıs 2024

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında bir zam yapılacağını duyurdu. Bu zam, cuma günü itibarıyla geçerli olacak. Bu artış, alkollü içecekler kategorisindeki fiyat dinamiklerini etkileyebilir ve tüketici harcamalarında değişikliklere yol açabilir.
23 Nisan 2024

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, Tesla hatalı gaz pedalı raporları sonrasında 2023'ün sonundan bu yana piyasaya sürdüğü 3,878 Cybertruck'ı geri çağırma kararı aldı. Gaz pedalının gevşeyip iç döşemeye takılması sonucu istem dışı hızlanma ve çarpışma riskinin artması sorununa işaret ediliyor. Tesla'nın bu geri çağırma işlemi, aracın teslimatlarına iki yıllık bir gecikmenin ardından başlaması ve sonrasında yaşanan satış düşüşleriyle birleşince şirketin hisselerinde yüzde 3'lük bir düşüşe neden oldu. Tesla, arızalı parçaları ücretsiz olarak değiştireceğini veya onaracağını ve araç sahiplerinin haziranda bilgilendirileceğini duyurdu.
20 Nisan 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI markalı sigaralara 7 Mayıs'tan itibaren 3 lira zam yapılacağını açıkladı. Bu zam, sigara fiyatlarındaki artış trendinin devam ettiğini gösteriyor. Sigara fiyatlarına yapılan zamlar, tüketiciler üzerinde ekonomik bir yük oluşturmaya devam ediyor.
6 Mayıs 2024

Volkswagen ve Audi, üretimdeki bir sorun nedeniyle yangın riski taşıyan Golf, Jetta ve A3 modellerini içeren toplam 261 bin 257 aracı geri çağırdı. Sorun, bazı modellerde yakıt sızıntısına yol açabilecek bir pompa hatasından kaynaklanıyor. Şirket, sorunu gidermek için araçlara yeni bir pompa takılacağını ve bu sayede araçların yıllarca sorunsuz kullanılabileceğini belirtti.
23 Şubat 2024

Avrupa'ya kamyonla nakliye yapan Türk taşımacılar, Schengen vizesi alamama sorunu ve ekonomik zorluklar nedeniyle filolarının yaklaşık yüzde 40'ını aktif olarak kullanamıyor. Nakliye sektörü, yüksek akaryakıt fiyatları ve artan maliyetlerle mücadele ederken, birçok firma araçlarını satışa çıkarmak zorunda kalıyor. Türkiye'de yaklaşık 8 bin lojistik firması bulunmakta ve bu firmaların 550 bin kamyonundan 60 bini yurt dışı operasyonlarında kullanılıyor. Pandemi sonrası e-ticaretin artması ve yatırım amaçlı kamyon alımlarının yükselmesi, arzın artmasına neden olmuş.
26 Nisan 2024

Volkswagen ve Audi, yangın riski taşıyan bir sorun nedeniyle 261 bin 257 aracını geri çağırdı. Sorun, üretimde meydana gelen bir hata sonucu bazı modellerde yakıt sızıntısına yol açıyor. Geri çağrılan modeller arasında 2015-2020 Audi A3 Sedan, 2015-2019 Audi A3 Cabrio, 2019-2020 Volkswagen Jetta GLI, 2015-2020 Volkswagen Golf, 2015-2020 Volkswagen Golf GTI ve 2015-2019 Sportwagen bulunuyor. Şirket, sorunu gidermek için araçlara yeni bir pompa takacak.
23 Şubat 2024

Avustralya'da, Uber, piyasaya girişinin ardından taksi ve özel araç şoförlerinin yaşadığı ekonomik kayıplar için 178 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Sekiz bini aşkın şoförü temsil eden avukatlar, 2019'da Uber'e karşı dava açmıştı. Avukatlar, Uber'in bu kayıpları uzun süre telafi etmekten kaçındığını, ancak nihayetinde bir uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Uzlaşma bedelinin ödenmesi için yüksek mahkemenin onayı gerekmekte.
18 Mart 2024
İşaretlediklerim