Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı geçecek. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.
9 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Kıyı Ege ve Güney Marmara bölgelerinde perşembe ve cuma günleri güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiğini duyurdu. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde etkili olması öngörülen rüzgarlar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın Salı akşamı etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, İzmir ve Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında gece saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
3 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenirken, iç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.
18 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Ankara dahil 25 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış beklenen iller arasında Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Niğde, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Antalya, Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Trabzon ve Artvin bulunuyor.
4 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu boyunca Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile bazı illerde yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Pazar günü ise kıyı kesimler dışında yurt genelinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.
25 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Sivas çevresinde ani su baskınları, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışı uyarısı yapıldı. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklenirken, Hakkari ve Van’da yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle heyelan riski olduğu belirtildi. Vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
16 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların özellikle Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
15 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava açık ve bulutlu olacak. Ayrıca, beş il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
29 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Türkiye'nin 27 ilinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller arasında Ankara, Konya, Adana, Mersin ve Gaziantep gibi büyük şehirler de bulunuyor. Vatandaşlar, olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Hava durumu tahminlerine göre, yağışların bazı bölgelerde şiddetli olabileceği öngörülüyor.
30 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim