Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da yaptığı bir konuşmada kullandığı '14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar' ifadesine siyasi tepkiler geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın ifadelerine karşı çocukları ve televizyon izleyicilerini koruma çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan'ı edebe davet ederek tepki gösterdi.
4 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'i yalan söylemekle suçlayarak kendisiyle uğraşmaması konusunda uyardı. Akşener ise bu eleştirilere Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi ve Erdoğan'a gerginliğini azaltması için akşamları papatya çayı içmesini önerdi.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın geleceği hakkında soru işaretleri yarattı. Bahçeli, MHP'nin çekilebileceğini ve AK Parti-CHP koalisyonunu önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında olduğu bir sırada yapılan bu açıklama, AK Parti yetkililerini harekete geçirdi. Bahçeli'nin geçmişteki erken seçim çağrıları dikkate alındığında, bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi olmadığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' sürecine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ittifakın süreceğine dair bir açıklama geldi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' sürecine yönelik sitem dolu mesajlar verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacaklarını belirtti.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun'da deprem konutları ve yeni devlet hastaneleri için düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların bekleyecek zamanlarının olmadığını belirtti. Ana muhalefetin yönetimindeki belediyelerin afet bölgelerine yeterince ilgi gösterip göstermediğini sorguladı ve ülkeyi afetlere dayanıklı hale getirme konusundaki kararlılığını vurguladı. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda güvenli binaların hükümet programının taviz verilmez bir maddesi olacağını ifade etti.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa'da düzenlediği seçim mitinginde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak nitelendirerek, onu Kandil'deki teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, muhalefet yetkililerinin kırpılmış ve çarptırılmış açıklamalarını içeren bir propaganda videosu oynattıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi böldürmeyeceğini ve seçimlerde güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını ifade etti.
13 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla olan etkileşimlerinde sergilediği, eleştiri konusu olan tavırları içeren bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Videoda Erdoğan'ın tavrı ile Akşener'in tavrı karşılaştırılıyor. Akşener, videoya ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın devletin dilini, adabını ve edebini zedeleyen samimiyetsiz tavrını sandıkta değiştireceklerini belirtti.
20 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, Akşener'i partinin başında kalmaya ve diğer adayların da etrafında kenetlenmeye davet etti. Bahçeli, çoklu aday durumunun parti içi bölünmelere yol açabileceğini belirterek, siyasi istikrarın parti içi istikrarla ilişkili olduğunu vurguladı. Akşener, yerel seçimlerdeki başarısızlık sonrası kurultay kararı almış, ancak aday olup olmayacağını ilk başta açıklamamış, daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu.
10 Nisan 2024
İşaretlediklerim