Apple, Samsung'un akıllı yüzük Galaxy Ring duyurusunun ardından kendi akıllı yüzük çalışmalarını hızlandırdı. Apple'ın yüzüğü, saatlere kıyasla daha az rahatsız edici olması, uyurken kullanım için uygun olması ve daha uzun süre takılabilmesi gibi avantajlar sunmayı hedefliyor. Ayrıca, bu yüzüğün sağlık verilerini takip edebilen NFC özellikli bir cihaz olacağı belirtiliyor.
20 Şubat 2024

Apple, popüler sanal asistanı Siri'yi geliştirme kararı aldı. Yeni Siri, üretken yapay zeka teknolojileri kullanılarak geliştirilecek ve sohbet edebilme yeteneği ile donatılacak. Bu gelişme, Apple'ın ChatGPT gibi rakiplerine doğrudan bir alternatif sunmak yerine mevcut teknolojisini iyileştirmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Yeni Siri'nin ve diğer yapay zeka ürünlerinin tanıtımı 10 Haziran'da yapılması bekleniyor.
11 Mayıs 2024

Twitter, 'mavi tik' ve diğer özelliklere erken erişim sağlayan 'Twitter Blue' abonelik paketi için yıllık peşin ödemelerde yüzde 13 indirim yapacağını duyurdu. ABD'de aylık 8 dolar olan hizmet, yıllık peşin ödemeyle 84 dolara düşecek. iOS kullanıcıları için aylık ücret 11 dolar olup, Apple üzerinden yapılan yıllık üyeliklerde indirim olup olmayacağı belirsiz. Elon Musk, mavi tik satışlarını ve Apple ile yaşanan vergi sorunlarını gündeme getirmiş, ancak sonrasında Apple CEO'su ile görüşerek sorunları çözmüştü.
18 Ocak 2023

Çin'de bulunan ve 'iPhone city' olarak adlandırılan dünyanın en büyük iPhone fabrikası olan Foxconn, Covid-19 salgınına rağmen yüzde 90 kapasite ile çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Pandemi nedeniyle Çin'de üretimde düşüşler yaşanmış ve sıkı kısıtlamalar getirilmişti. Ancak Foxconn, işçileri mutlu etmek ve şirkete bağlamak için çeşitli teşvikler sunarak ve kısıtlamaların çoğunu kaldırarak üretimi sürdürmeyi başarmış.
3 Ocak 2023

Apple Türkiye, dolar/TL kurundaki artış sebebiyle iPhone 14 serisine bu yıl içinde dördüncü kez zam yaptı. En yüksek model olan iPhone 14 Pro Max'ın fiyatı 76 bin 499 TL'ye çıktı. BloombergHT'nin haberine göre, son üç haftada Apple ürünlerine yüzde 30'a varan oranlarda zam yapıldı. iPhone 14'ün başlangıç fiyatı 42 bin 499 TL, iPhone 14 Pro'nun başlangıç fiyatı ise 54 bin 999 TL oldu.
8 Haziran 2023

Apple'ın sanal asistanı Siri, büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen yeni bir sistemle güncelleniyor. Bu güncelleme, Siri'nin e-posta gönderme ve silme, Apple News'te belirli yayınları açma gibi yeni özellikler kazanmasını sağlayacak. Siri'nin bu yeni yetenekleri, başlangıçta yalnızca Apple'ın kendi uygulamalarıyla çalışacak ve iOS 18'in ilk sürümünden sonra piyasaya çıkacak. Apple, ayrıca ChatGPT yapımcısı OpenAI ve Google ile ortaklıklar arayışında.
2 Haziran 2024

Akıllı telefonların aşırı kullanımı sonucu 'Smartphone Pinky' adı verilen yeni bir rahatsızlık ortaya çıktı. Bu durum, akıllı telefonu desteklemek için serçe parmağının aşırı kullanılmasından kaynaklanıyor ve parmakta girintilere neden olabiliyor. Mesleki terapist Andrew Bracken, bu durumun resmi bir tıbbi teşhis olmadığını, ancak uzun vadede karpal tünel sendromu gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Bracken, akıllı telefon kullanımını azaltmak ve katlanabilir telefon kulpları kullanmayı öneriyor.
22 Şubat 2024

Apple, yeni akıllı saati Apple Watch X için büyük tasarım değişiklikleri planlıyor. Yeni modelin 2024'ün sonları veya 2025'in başlarında çıkarılması bekleniyor. Yeni tasarımda manyetik saat bandı, tansiyon sensörü ve mikroLED ekranın eklenmesi planlanıyor. Bu değişiklikler, cihazın boyutunu küçültmek ve dahili bileşenleri güçlendirmek için yapılıyor. Ayrıca cihazın daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı belirtiliyor.
14 Ağustos 2023

Apple, yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'yi tanıttı. Yeni modeller, daha hızlı bir işlemci ve geliştirilmiş özelliklerle birlikte geliyor. Apple Watch Series 9, yüzde 60 daha hızlı bir S9 çipe ve yüzde 30 daha hızlı bir GPU'ya sahip. Watch Ultra 2 modeli ise 49 mm kasa boyutu, titanyum kasa ve 3000 nit parlaklık sunan bir ekranla geliyor. Her iki model de watchOS 10 işletim sistemini kullanıyor. Türkiye'deki fiyatları 15 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor.
13 Eylül 2023

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 18 ay önce ulaştığı 3 trilyon dolarlık piyasa değerini yeniden yakaladı. Şirket, 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon dolar ve 19 Ağustos 2020'de 2 trilyon dolar değerlemeyi aşmıştı. 2022'nin ikinci çeyreğinde beklentileri aşan satışlarla hisse değeri bu yıl %50'den fazla artış gösterdi. Apple'ın piyasa değeri, dünyanın birçok önde gelen ekonomisinden daha büyük, sadece ABD, Çin, Japonya ve Almanya'nın GSYİH'si Apple'ı geride bırakabiliyor.
3 Temmuz 2023

Apple'ın ilk nesil iPhone modeli, LCG Müzayede sitesi üzerinden yapılan bir açık artırmada 63 bin dolara satıldı. Açık artırmaya 27 kişi katıldı ve orijinal fiyatının 100 katı üzerinde bir değere ulaştı. 2007 yılında piyasaya sürülen ve 599 dolar fiyat etiketine sahip olan bu iPhone modeli, kutusu açılmamış bir durumdaydı. Geçen yıl aynı sitede satılan başka bir ilk nesil iPhone ise 39 bin dolara alıcı bulmuştu.
21 Şubat 2023

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), akıllı saatler ve yüzüklerin kandaki glikoz miktarını ölçebildiği iddiasıyla pazarlanmasına karşı bir uyarı yayınladı. FDA, bu tür cihazlara herhangi bir izin, onay veya hak vermediğini belirtti ve tüketicilerin, hastaların ve bakıcıların şeker takibi için bu cihazlardan uzak durmalarını tavsiye etti. Teknoloji şirketleri, deri altına geçmeden glikoz seviyesini tespit edebilecek teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor, ancak henüz bu özelliği kendi başına sunabilen bir giyilebilir teknoloji bulunmuyor.
23 Şubat 2024

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

Apple, İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar avro vergi borcunu faiziyle ödemek zorunda kaldı. AB Komisyonu, Apple'ın İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğunu belirterek bu borcun tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Apple ve İrlanda, bu karara karşı hukuki süreç başlatmıştı, ancak Avrupa Adalet Divanı, Apple'ın borcu ödemesi gerektiğine hükmetti. Bu karar, AB Genel Mahkemesi'nin Apple lehine verdiği kararı iptal etti.
10 Eylül 2024

Apple şirketinin kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977’de üretilen 'Apple 1' adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Bilgisayar, 1980’de yaklaşık 666 dolara satılmıştı ve yerleşik klavyesi ve özel üretim kasası bulunuyor. Açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması beklenen bilgisayar, bu yılın başında Apple uzmanı Corey Cohen tarafından çalışır hale getirildi. Ayrıca, Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan bir çek de satışa çıkarıldı.
2 Ağustos 2023

Apple, şirket içerisinde 'Apple GPT' isimli bir yapay zeka sohbet robotunu kullanıyor. Bu robot, metinlerin özetlenmesi ve verilere göre soruların yanıtlanması konularında çalışanlara yardımcı oluyor. Şirket, bu teknolojiyi müşteri tarafında kullanmayı düşünüyor ancak bu konuda henüz karar verilmiş değil. Apple, yapay zeka kullanımını genişletme planları yapıyor ve önümüzdeki yıl yapay zeka ile ilgili önemli bir duyuru yapmayı planlıyor.
24 Temmuz 2023

Apple CEO'su Tim Cook, yıllık 3 milyon dolar maaşının yanı sıra, hisse senetleri ve ikramiyelerle 2022'de toplam 99,4 milyon dolar kazandı. Ancak Cook, bu yıl maaşında yüzde 40'tan fazla bir azalma talep etti. Bu talebin sebepleri arasında Apple'ın bu yıl elde ettiği yüksek karlar ve hissedarların yöneticilere verilen primlerin azaltılması yönündeki görüşleri bulunuyor.
13 Ocak 2023

Apple, haziran ayında tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 18 ile birlikte 'Intelligence' adlı yapay zeka açılımını duyurmuştu. Bu yıl içinde Apple cihazlarına OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT entegre edilecek. Apple, beklenen yazılım güncellemesinin bir parçası olarak Apple Intelligence’ı eylülde sunmayı planlıyordu, ancak Bloomberg’ün haberine göre bu tarih ekime ertelendi. Apple Intelligence, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 beta sürümleri aracılığıyla yazılım geliştiricilerin kullanımına sunulacak.
29 Temmuz 2024

BMW AG'nin 'i Vision Dee' adlı yeni prototipi, düğmesiz ve anahtarsız olarak ses kontrolü ile çalışacak şekilde tasarlandı ve Apple'ın gizli otomobil projesinden esinlenmiş özellikler içeriyor. BMW İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse, aracın dijital yaşama sorunsuz şekilde entegre olacağını belirtti. Apple'ın otomobil projesinin ertelenmesine rağmen, sektör üzerindeki etkisinin devam ettiği ve BMW'nin bu etkiyi yeni modelinde hissettirdiği ifade ediliyor. BMW, 2019'dan bu yana araçlarını kablosuz olarak güncelleyerek dijital yenilikler sunuyor ve yeni modelde ön camda dev bir ekran yer alıyor.
5 Ocak 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sazlıdere Barajı kenarına kimliği belirsiz kişilerce dökülen alüminyum demir cüruf malzemenin baraj suyuna karışmadığını bildirdi. İSKİ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda inceleme ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Atık malzeme, İSTAÇ ekipleri tarafından bertaraf edilecek. İSKİ, suyun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiğini ve güvenle kullanılabileceğini belirtti.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim