7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 20 bin 57'ye yükseldi. Gazze'deki sağlık bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, son 48 saatte 390 Filistinli hayatını kaybetti, 734 kişi yaralandı. Saldırılar başladığından bu yana yaralananların toplam sayısı ise 53 bin 320'ye çıktı.
22 Aralık 2023

Gazze Şeridi'nde İsrail tarafından 7 Ekim'den bu yana sürdürülen saldırılar sonucunda ölen Filistinli sayısı 23 bin 708'e ulaştı. Gazze'deki sağlık bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, saldırılarda yaralı sayısı da 60 bini geçti. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın, Gazze'ye yönelik saldırıların yıl boyunca devam edeceğini belirtmesi durumun ciddiyetini artırmaktadır.
12 Ocak 2024

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki bir hastane saldırısında 471 kişinin hayatını kaybettiğini ve 314 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında toplamda 3 bin 478 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 65 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in Gazze'ye su, gıda ve yakıt ikmalini kestiği ve bölgenin tahliye edilmesini istediği belirtildi.
18 Ekim 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı son 24 saatte 249 kişi artarak toplamda 23 bin 84'e yükseldi. Aynı saldırılarda 510 kişi yaralandı ve yaralı sayısı 58 bin 926'ya çıktı. Gazze'deki sağlık bakanlığının açıklamasına göre, İsrail'in saldırıları 94 gündür devam ediyor ve İsrail genelkurmay başkanı saldırıların tüm yıl süreceğini belirtti.
8 Ocak 2024

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılara karşı İsrail, Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalıyor. Saldırıların altıncı gününde, Hamas saldırılarında ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı ise 1354'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye su, elektrik, yiyecek ve yakıt ikmalini kestiği bildirildi.
12 Ekim 2023

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı son 24 saatte 126 kişi artarak toplamda 23 bin 210'a yükseldi. Gazze'deki sağlık bakanlığının açıklamasına göre, 95 gündür devam eden saldırılarda yaralı sayısı da 59 bin 167'ye ulaştı. İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze'ye yönelik saldırıların yıl boyunca süreceğini ifade etti.
9 Ocak 2024

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun savaşın başlangıcından bu yana Gazze'de 21 bin 822 Filistinliyi öldürdüğünü ve 56 bin 451 kişiyi yaraladığını açıkladı. Ölenler arasında 9 bin 100 çocuk ve 6 bin 500 kadın bulunuyor. Ayrıca 7 bin kişi enkaz altında veya kayıp, 106 gazeteci ve 312 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. İsrail güçleri ayrıca 99 sağlık çalışanı ve 10 gazeteciyi alıkoydu ve Gazze'de 1,8 milyon kişiyi yerinden etti.
31 Aralık 2023

İsrail basını, Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılardan bu yana yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu belirtti. Resmi olmayan raporlar bu durumu ortaya koyarken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Ekim 2023

İsrail'in Ankara büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini ve bir Türk vatandaşının kayıp olduğunu bildirdi. Ancak, Türkiye bu bilgileri henüz teyit etmedi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 1200'ü aştı.
12 Ekim 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki bir hastanenin bombalanması sonucu Türkiye'de üç günlük yas ilan edileceğini duyurdu. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü belirtmişti. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölü sayısını 471 olarak güncelledi ve yaralı sayısının 314 olduğunu bildirdi.
18 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını vurduğu ve bu saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleştiği belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in sağlık çalışanlarını ve ambulansları hedef aldığını ifade etti.
3 Kasım 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 132 kişi artarak toplamda 24 bin 100'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin son 24 saatte 12 katliam gerçekleştirdiğini ve 252 kişiyi yaraladığını açıkladı. Yaralıların bir kısmının hala enkaz altında olduğu ve kurtarma ekiplerinin onlara ulaşamadığı belirtildi. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Gazze'ye yönelik saldırıların yıl boyunca süreceğini ifade ettiği aktarıldı.
15 Ocak 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

Gazze'de 24 Kasım'da başlayan ve insani yardım ile rehine takasını içeren ateşkes, 28 Kasım'da sona erdi. Ateşkesin bitiminden sonra İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu saldırılarda 178 Filistinli hayatını kaybetti ve 589 kişi yaralandı.
1 Aralık 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında bir sivil kafile hedef alındı ve 70 kişi hayatını kaybetti. Gazze İçişleri Bakanlığı, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin oluşturduğu üç ayrı kafileye saldırı düzenlendiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı 'yeni bir katliam' olarak nitelendirdi.
13 Ekim 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

Hamas'ın başlattığı ve İsrail'in karşılık vermesiyle alevlenen savaşta ölenlerin çoğunluğu sivil. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1055'e, yaralı sayısı da 5 bin 184'e çıktı. Hamas'ın Gazze Şeridi'nden başlattığı saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü, yaralıların sayısı ise 2 bin 700'ü aştı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) ordu sözcüsü Jonathan Conricus da ölen İsraillilerin çoğunluğunun sivil olduğunu belirtti.
11 Ekim 2023

Hamas, İsrail'in son 24 saat içinde düzenlediği hava saldırıları sonucunda elinde bulunan dokuz rehinenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu, daha önce 13 rehinenin öldüğü açıklamasının ardından geldi ve böylece İsrail'in hava saldırıları sonucu toplamda 22 rehinenin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023
İşaretlediklerim