Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk TIR sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözümü için bir imza kampanyası başlattı. Türk TIR şoförlerinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine girişte karşılaştığı vize engelleri, Türkiye ile Avrupa arasındaki kara yolu ticaretini olumsuz etkiliyor. Kampanyanın amacı, bu engellerin kaldırılması ve vize süreçlerinde kolaylık sağlanması. UND, vize engelinin Avrupa'nın kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu belirtiyor.
27 Ağustos 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkevi'nin açılışı için baskı yapmak ve bazı Türk yetkililerden usulsüz bağışlar almakla suçlanıyor. Adams, dolandırıcılık, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil toplam beş suçlamayla karşı karşıya. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, temsilciliklerinin görevlerini uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa ettiğini belirterek, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmadıklarını vurguladı. New York'ta hukuki sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.
27 Eylül 2024

Uğur Emek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumuna Rönesans şirketine ait özel jet ile gitmesini eleştirdi. Bakan, bu durumu TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda açıklarken, şirketin sözleşmesinde bu tür masrafların karşılanmasının yer aldığını belirtti. Emek, bu açıklamanın cezasızlık inancına dayandığını ve bakanın kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını savundu.
2 Haziran 2024

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk tır sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözümü için bir imza kampanyası başlattı. Türk tır şoförleri, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine girişte vize engeliyle karşı karşıya kalırken, bu durum Türkiye ile Avrupa arasındaki kara yolu ticaretini de olumsuz etkiliyor. UND, kampanyayla vize süreçlerinde kolaylık sağlanmasını ve engellerin kaldırılmasını hedefliyor. Dernek, vize engelinin Avrupa'nın kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu belirtiyor.
27 Ağustos 2024

Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp taşıyan balonlardan biri, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin bulunduğu alana düştü. Bu olay, Güney Kore'deki Kuzey Koreli sığınmacıların ve aktivistlerin Kuzey Kore'ye propaganda broşürleri göndermesine bir yanıt olarak gerçekleşti. Güney Kore, bu balonların herhangi bir tehlike içermediğini doğruladı. Kuzey Kore'nin bu eylemlerine karşılık olarak, Güney Kore sınırda hoparlörle propaganda yayını yapmaya başladı.
24 Temmuz 2024
İşaretlediklerim