İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, yabancı uyruklu kişilere ait dört iş yerine giderek vergi levhası sorup para isteyen üç şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Afganistan uyruklu kişilerin işlettiği iş yerlerine yönelik bu girişim hakkında inceleme başlattı. Şüphelilerin M.D., B.D. ve H.K. olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. M.D’nin 20, diğerlerininse birer suç kaydı olduğu tespit edildi ve şüpheliler sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
11 Temmuz 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

İtalya'nın Calabria bölgesi açıklarında bir göçmen teknesi fırtına nedeniyle kayaya çarparak battı ve en az 62 kişi yaşamını yitirdi. Teknenin Türkiye'nin Ege kıyılarından hareket ettiği ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık 80 kişi kurtarıldı veya kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı. İtalyan makamları, olayla ilgili insan kaçakçılığı şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.
27 Şubat 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para borsası dolandırıcılığı operasyonunda sekiz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, kripto para borsası adı altında hizmet veren şirketler aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcılıkla elde edilen 166 milyon 864 bin lira değerindeki dört konut, arsa ve araca el konuldu. Operasyon, kripto para piyasasında güvenlik ve düzenleme konularını yeniden gündeme getirdi.
8 Ağustos 2024

İstanbul Pendik'te, aracının kaybolan anahtarını bulmak için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısına çıkan İbrahim T, polis ekiplerince ikna edilerek indirildi. İbrahim T, çatıdan inmeyi reddederek anahtarının bulunmasını istedi ve itfaiye ekiplerine taş attı. Polis ekipleri, İbrahim T'nin annesini olay yerine çağırdı ve anahtarının bulunacağına dair yapılan müzakereler sonucunda İbrahim T çatıdan indirildi.
19 Ağustos 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde, dört yıl önce Aynur K. tarafından kiralanmış olan bir evin sahibi Emin Ç., bu yıl kira bedelini 800 liradan 5 bin liraya çıkarmak istedi. Kiracı Aynur K., ev sahibiyle fiyat konusunda anlaşamayınca polise başvurdu. Polis, yapılan şikayet üzerine ev sahibi Emin Ç.'yi gözaltına aldı.
18 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul merkezli yedi ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 34'ü tutuklandı. Operasyon, zanlıların örgüt ağı ve finans trafiğini deşifre etmek amacıyla gerçekleştirildi. Şüphelilerin ATM'den QR kod ve Cepbank yöntemleriyle elde ettikleri haksız kazancı kripto para borsası aracılığıyla yurt dışına çıkarıp aklamaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonda, para, silah ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Mart 2024

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Belçika vatandaşı H.Ç, Yozgat-Çorum kara yolunda yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, H.Ç.'nin uyuşturucu ve yasa dışı suç örgütü faaliyetleri nedeniyle arandığı belirtildi. Gözaltına alınan H.Ç, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
9 Temmuz 2024

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

Edebiyat dergisi Notos, Mayıs-Haziran sayısında 'En önemli 40 polisiye roman' listesini yayınladı. Liste, 319 yazar, araştırmacı, çevirmen ve editörün görüşleri alınarak hazırlandı ve 143 roman arasından seçildi. Listede Türk yazarlardan Orhan Pamuk 'Benim Adım Kırmızı' ile 20. sırada, Ahmet Ümit 'Sis ve Gece' ile 35. sırada yer aldı. Listenin başında ise Umberto Eco'nun 'Gülün Adı' romanı bulunuyor.
1 Mayıs 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim