Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023

Emekli suikastçi John Wick serisinin spin-off dizisi 'The Continental: From the World of John Wick' hakkında ilk bilgiler paylaşıldı. Üç bölümlük dizi, Prime Video'da yayınlanacak ve John Wick evreninin merkezindeki ikonik otel The Continental'ın ve suikastçıların başlangıç hikayelerini anlatacak. Dizi, 1970'lerde suçun kol gezdiği New York'ta geçecek ve genç Winston Scott'ın gözünden hikayeyi anlatacak. Dizide Colin Woodell, Ian McShane'in canlandırdığı 'Winston' karakterinin gençliğini, Ayomide Adegun ise Lance Reddick'in oynadığı 'Charon' rolünü üstlenecek.
24 Temmuz 2023

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

BBC'nin kültür-sanat editörleri, 'The Last of Us', 'Succession', 'Fellow Travelers', 'The Bear' gibi çeşitli yapımları içeren 2023 yılının en iyi dizilerini belirledi. Listede yer alan diziler arasında kıyamet sonrası dramalar, politik gerilimler, komediler ve bilim kurgu türleri bulunuyor. Seçilen dizilerin birçoğu global çapta popüler streaming platformlarında izlenebiliyor ve bazıları özellikle Emmy gibi ödüllerle tanınmış durumda.
10 Aralık 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Netflix Türkiye, 'The Office' dizisini kütüphanesinden çıkardıktan sonra şimdi de 14 Ocak'ta Harry Potter film serisini platformdan kaldıracağını duyurdu. Daha önce de Friends dizisini kaldıran ancak bir süre sonra tekrar ekleyen Netflix, benzer bir durumu Harry Potter serisi için de yaşamıştı; serinin filmleri 1 Haziran 2022'de kaldırılmış ve ertesi gün tekrar eklenmişti.
5 Ocak 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919' filminin ilk kısmı, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 269 bin 113 seyirci tarafından izlenerek yılın en iyi açılış yapan yerli drama filmi oldu. Film, Atatürk'ün çocukluk yıllarından Milli Mücadele'ye kadar olan dönemini ele alıyor. Box Office Türkiye verilerine göre, film gişede büyük bir başarı elde etti.
6 Kasım 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da beş aylık grevin ardından ön anlaşma sağlandı. Bu gelişme sonrası The Office'in yaratıcısı Greg Daniels, diziyi yeniden başlatmayı planlıyor. The Office, 2005-2013 yılları arasında dokuz sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında en çok sevilen durum komedilerinden biri olmuştu. Dizinin yeniden çekilmesi uzun zamandır gündemdeydi.
25 Eylül 2023

HBO, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezonunun ilk görüntülerini ve yeni posterlerini Brezilya'daki Comic-Con Experience etkinliğinde paylaştı. 'Game of Thrones' evreninde geçen ve Targaryen hanedanlığının hikayesini anlatan dizi, ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent karakterlerini merkeze alacak ve Targaryenler arasındaki iç savaşı ele alacak. Fragmanda yoğun savaş sahneleri ve ejderha sahneleri öne çıkıyor. Dizinin 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor ve ilk sezondaki birçok oyuncu yeni sezonda da yer alacak.
3 Aralık 2023

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Ceylan'ın sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu. Film, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarışmış ve başrol oyuncusu Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Ceylan'ın önceki en iyi açılış yapan filmi 47 bin seyirci ile 'Ahlat Ağacı' idi.
2 Ekim 2023

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

ABD merkezli film yapım şirketi Warner Bros., popüler fantastik roman serisi Harry Potter'ı dizi formatında yapacağını resmi olarak açıkladı. Yapılan basın açıklamasında dizinin, filmlerle aynı kalitede üretileceği ve her sezonun kitaplarla uyumlu olacağı belirtildi. Kitap serisinin yazarı J.K. Rowling, dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak. Dizinin tanıtım videosu yayınlanmış olmasına rağmen başlangıç tarihi henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Netflix'in popüler dizisi 'The Crown'un altıncı ve son sezonunun ilk dört bölümü, eleştirmenlerin karışık tepkilerine neden oldu. Bazı eleştirmenler senaryonun Diana'ya olan takıntısını eleştirirken, bazıları ise Elizabeth Debicki'nin performansını övdü. Dizi, tarihsel olaylarla örtüşmeyen kurgusal unsurlar nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. Son sezonun ikinci kısmı 14 Aralık'ta yayınlanacak ve Prens Charles, Camilla, William ve Kate'in düğünlerini içerecek.
17 Kasım 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filminin 21 Temmuz'da vizyona girmesi bekleniyor. Filmin prodüksiyon tasarımcısı Sarah Greenwood, filmin pembe ağırlıklı estetiği nedeniyle dünya genelinde pembe boya stoğunun tükendiğini belirtti. Bu estetik 'Barbiecore' olarak adlandırıldı ve sosyal medyada popülerlik kazandı. Ayrıca, moda arama platformu Lyst'e göre, tüketiciler pembe kıyafet ve eşyaları daha fazla satın almaya başladı.
4 Haziran 2023
İşaretlediklerim