Deniz Zeyrek, ülkeye gelen 100 bin doların 'yalancı sermaye' olduğunu ve bu durumun Türkiye'ye zarar verdiğini savunuyor. Özellikle Mehmet Şimşek'in bu parayı yabancı sermaye olarak övmesine rağmen, gerçekte bu paranın ülkeye bir fayda sağlamadığını belirtiyor. Zeyrek, bu paranın bankalar üzerinden milli serveti tükettiğini ve vergi verenlerin cebinden çıktığını ifade ediyor.
22 Haziran 2024

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın özel şirketlerin enflasyondan faydalanarak fahiş karlar elde ettiğini öne süren açıklamalarına yanıt verdi. Hisarcıklıoğlu, özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bazı şirketler hakkında yayılan olumsuz söylentilerin firmalara zarar verdiğini ve bu durumların önüne geçmek için savcıların soruşturma yapması gerektiğini vurguladı.
11 Temmuz 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Esfender Korkmaz, Türkiye'nin Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası'ndan 'yatırım projelerinin finansmanı' için kredi almasını eleştirdi. Kredilerin, Türkiye'nin döviz ihtiyacına kısmen çare olacağını ancak ithalat zorunluluğu nedeniyle tamamının bu amaç için kullanılamayacağını belirtti. Korkmaz, IMF'den alınacak doğrudan ve daha düşük faizli bir borçlanmanın, Dünya Bankası'na göre daha avantajlı olacağını savundu. Ayrıca, Dünya Bankası'nın projeler üzerindeki sıkı kontrolünün Türkiye'nin keyfi yatırım maliyeti hesaplamalarını engelleyeceğini ifade etti.
16 Nisan 2024

Seçim zamanı ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşan görsel iletişimci Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla yargılanmıştı. Akkoyun, Twitter hesabından beraat ettiğini duyurdu. Akkoyun, 'Pahalı mı geldi Erdoğan sayesinde' demenin suç olmadığını belirtti.
24 Temmuz 2023

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı dava genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edildi. Bu fenomenler arasında bulunan Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve soruşturma kapsamında çiftin sahibi olduğu üç şirkete kayyım atandı.
4 Aralık 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında borsada yaşanan sert satışlar nedeniyle işlemler üç gün süreyle durduruldu ve 8 Şubat'taki tüm işlemler iptal edildi. Piyasa, bu durumun yanı sıra 'Herif' olarak bilinen ve geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satışı yaparak dikkat çeken gizemli yatırımcının kimliğini tartışıyor. Düzenleyici kurumlar, 'Herif'in geçmişteki ve son satış işlemlerini incelemekte.
14 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası toplantılarında kullandığı 'yerel halk' ifadesiyle ilgili olarak vatandaşların değil, yatırımcıların kastedildiğini belirtti. Bu ifade kamuoyu ve siyasiler tarafından tepki çekmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şimşek'i eleştirmişti. Şimşek, ifadenin finans terminolojisinde sıkça kullanıldığını ve kötü niyetli çevreler tarafından istismar edildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin doğru yolda olduğunu ve zaman gerektirdiğini söyledi.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat için Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi. Polat, itiraz edilmezse tutuksuz yargılanacak. Dilan ve Engin Polat çifti dahil 24 şüpheli, sahte fatura düzenleyerek 200 milyon lira para akladıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanmış ve birçok kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.
19 Ağustos 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

İstanbul'da eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen skandalda, tutuklanmasına yol açan işadamının 5 milyon dolarlık şikayeti ve toplamda 80 milyon dolarlık zararın olduğu belirtiliyor. Erzan'ın, müşterilerine 'özel bir fon' vaadiyle yatırım topladığı, ancak bu fonun gerçekte var olmadığı ve yeni yatırımcıların parasıyla önceki yatırımcılara 'kazanç' gösterdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Erzan'ın kredi kullandırma ve belgede sahtecilik gibi suçlarla da itham edildiği, Denizbank'ın ise mağdurlarla 'sağırlar diyaloğu' içinde olduğu ve şubelerin teftişten geçirildiği aktarılıyor.
21 Nisan 2023

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir reklam filmi hazırladığını ve bu filmin bazı televizyon kanalları tarafından yayınlanmayı reddedildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'hırsızlığa kalkan oluşturacak bir yasak' olarak nitelendirdi ve sansür uygulayan kanallar arasında Demirören grubuna ait kanalların olduğunu belirtti. CHP lideri, 'beşli çete' olarak adlandırdığı ve iktidara yakın olduğunu iddia ettiği şirketlerden 418 milyar doları halk için kullanacağını ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
7 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para borsası dolandırıcılığı operasyonunda sekiz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, kripto para borsası adı altında hizmet veren şirketler aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcılıkla elde edilen 166 milyon 864 bin lira değerindeki dört konut, arsa ve araca el konuldu. Operasyon, kripto para piyasasında güvenlik ve düzenleme konularını yeniden gündeme getirdi.
8 Ağustos 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve yedi kişinin yargılandığı dolandırıcılık davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle onlarca müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim