Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, ev sahibiyle tartışan bir kiracı, oturduğu evi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Mahalle muhtarı Fatih Tellioğlu, ev sahibi ile kiracı arasında daha önce de tartışma yaşandığını ve kiracının elektriği kesildiği için evi yaktığını belirtti.
20 Eylül 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasının ardından tahliye edildi. Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini belirttikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilen Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Fincancı, basın emekçilerine teşekkür ederek, gerçeklerin paylaşılmasının hem hekimlerin hem de basın emekçilerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
11 Ocak 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can ile ilgili davada, dört polis memuru 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, işkence suçlamalarıyla ilgili olarak ise karar vermek yerine dosyayı İstanbul başsavcılığına gönderdi. Duruşmada sanık polisler mahkemede hazır bulunmadı ve savunmalarını SEGBİS aracılığıyla yaptı. Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ve avukatları, mahkemeden işkence ve intihara sürükleme suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme, sanık bilirkişi Zafer Kökdemir'in beraatına karar verdi.
5 Haziran 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili olarak Narin'in abisi ve amcası gözaltına alındı. Diyarbakır Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
8 Eylül 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, 'kara para aklama' dahil altı suçtan tutuklandı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama, vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Anadolu başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, çiftin mal varlıklarına el konulmuş ve gözaltına alınmışlardı. Savcılık, çiftin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanmalarını talep etti.
5 Kasım 2023

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

Hatay Antakya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 81 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hatay Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, altısı tutuklu yedi sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, binanın inşasında kullanılan malzemelerin ve işçiliğin yetersiz olduğu, yönetmeliklere uyulmadığı belirtildi. Müteahhit ise kendisinin 'kurban seçildiğini' iddia etti.
11 Aralık 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe işkence ederek öldürdükleri görüntülerle gündeme gelen Murat Bacak ve Sefa Çakmak isimli iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıkları davada tahliye edilmişti. Ancak, bu tahliye kararına savcılık tarafından itiraz edildi ve itirazın Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirileceği bildirildi.
5 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarını eleştiren tweetler atan siyaset bilimci Özgün Emre Koç, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı. Koç, yarın savcılığa sevk edilecek ve bu geceyi emniyette geçirecek. Aynı gerekçeyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında da soruşturma başlatılmıştı.
7 Şubat 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşini iki kez kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan İlker Mustafa K., 23 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Savunmasında suçlamaları reddeden İlker Mustafa K., tutuksuz yargılanmak istediğini belirtti. Mahkeme, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve delillere etki etme ihtimalinin bulunmamasını gerekçe göstererek tahliye kararı verdi. Savcı, mahkemenin tahliye kararına itiraz etti.
9 Temmuz 2023

Ankara ve İstanbul'da, hayvanlara yönelik cinsel istismar ve işkence vakaları ile ilgili iki ayrı dava görüldü. Ankara'da köpeklere cinsel istismarda bulunan Yalçın Ünalleylioğlu tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. İstanbul Küçükçekmece'de ise, bir kediye işkence eden İbrahim Keloğlan ve bir köpeğe tecavüz eden Ahmet Aybar'a hapis ve para cezaları verildi, ancak yasal üst sınırın altında verilen cezalar nedeniyle her iki suçlu da serbest kaldı. Mahkeme, İbrahim Keloğlan'a 'iyi hal' indirimi uyguladı.
15 Mart 2024

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, bir restoranda yemek yedikten sonra döner, pilav ve sütlacı beğenmediğini belirterek hesabı ödemeden işletmeyi terk ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İşletme sahibi Ferhat Kodat'ın yanında müşterilere duyurulacak şekilde hesabı ödemeyeceğini ifade etmesi üzerine, Artvin Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Meral hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.
7 Kasım 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, iki yaşındaki Batu Demir, su bulma amacıyla açılan yaklaşık 60 metre derinliğindeki bir artezyen kuyusuna düştü. Oğlunu kurtarmak isteyen baba Aytuğ Demir de kuyuya atladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda baba ve oğlunun cansız bedenleri kuyunun 15. metresinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında site yöneticisi ve kaçak sondaj yaptığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
6 Ocak 2023

HDP'li eski Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman, terör soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılandı ve 10 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce iki yıl bir ay hapis cezası alan Karaman, Van Bölge Adliye Mahkemesi'nin bozma kararı sonrası yeniden yargılandı. Karaman ve avukatı karar duruşmasında hazır bulundu, ancak Karaman suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.
26 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da bulunan kültür varlıklarının korunması amacıyla Hatay Arkeoloji Müzesi'nde bulunan eserler, hasar görmemiş taşıyıcı sistemlerin yanı sıra metal kafesler ve kum torbaları kullanılarak güvenli hale getirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, alınan önlemleri ve koruma altına alınan eserler arasında yer alan Hitit Kralı II. Şuppiluliuma heykelini Twitter üzerinden paylaştı.
2 Mart 2023

Kayseri'nin İncesu ilçesinde lise son sınıfta okuyan dört öğrenci, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları için tutuklandı. Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından öğrenciler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğrenciler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayseri Valiliği, konuya ilişkin adli ve idari sürecin başlatıldığını duyurdu.
27 Ekim 2023
İşaretlediklerim