Europol tarafından koordine edilen bir operasyonda, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitzlato'nun yasa dışı fonları rubleye çevirerek kara para akladığı iddia edildi. Operasyon ABD ve Fransa polisi öncülüğünde, diğer Avrupa ülkelerinin güvenlik birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Bitzlato'nun en üst yöneticisi ABD'de, diğer üst düzey yöneticiler İspanya ve Kıbrıs'ta gözaltına alındı. Ayrıca 18 milyon avro değerinde mal varlığına el konuldu ve 50 milyon avro değerinde 100'den fazla kripto para hesabı donduruldu.
24 Ocak 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, kayyım rektör Naci İnci yönetimi tarafından açılan disiplin soruşturması sonucu görevlerinden uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırma süresi 20 Şubat'ta sona erdi ve bir daha uzatılmadı, böylece Zenginobuz ders vermeye başlayabilecek. Zenginobuz, hakkında yürütülen sekiz soruşturmadan altısının üniversite içinde sonuçlandığını ve beş disiplin cezasının iptali için dava açtığını belirtti. Ayrıca, diğer akademisyenlerin de benzer yasaklarla karşı karşıya olduğu ve hukuk mücadelelerinin sürdüğü ifade edildi.
21 Şubat 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, yüksek getiri vaadiyle bir fon üzerinden onlarca banka müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda Denizbank yöneticileri hakkında 'zimmet' suçu bulgusuna rastlanmadı ve banka yönünden takipsizlik kararı verildi. Denizbank, bazı tanınmış isimler hakkında 'tefecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ilk duruşmasında sanıkların ifadesi alınacak ve Denizbank'ın davaya katılma talebi değerlendirilecek.
20 Kasım 2023

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

İnsan hakları kurumlarında çalışan 11 kişinin yargılandığı Büyükada davası, Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay, bir sanığın eksik araştırma sonucu hapis cezası aldığını ve üç sanığın beraat etmesi gerektiğini belirtmişti. İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bozma kararına uyduğunu açıkladı ve Taner Kılıç hakkındaki yurt dışı yasağının devamına ve ByLock kullanımının araştırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Haziran'da yapılacak.
8 Mart 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, 'kara para aklama' dahil altı suçtan tutuklandı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama, vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Anadolu başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, çiftin mal varlıklarına el konulmuş ve gözaltına alınmışlardı. Savcılık, çiftin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanmalarını talep etti.
5 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki İsias Otel'in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrenci ve yetişkinlerin yasını tutan Kıbrıslılar, soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği iddiaları üzerine endişelerini dile getirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki gün net bir yanıt verememişken, son açıklamasında İsias Otel ve diğer soruşturmalarda herhangi bir gizlilik kararı olmadığını belirtti. İsias Otel'in sahip ve yöneticileri gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır.
25 Şubat 2023

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, lityum ve yeşil hidrojen işleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında 'yolsuzluk, yalan söyleme ve görevini kötüye kullanma' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldıktan sonra istifa ettiğini açıkladı. Soruşturma çerçevesinde başkent Lizbon'daki başbakanlık ofisi de dahil olmak üzere 42 yere baskın düzenlendi ve Costa'nın özel kalem müdürü ile yakın bir arkadaşı gözaltına alındı. Costa, görevinin şüphelerle bağdaşmadığını belirterek istifasını sundu.
8 Kasım 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Boran Kaplan'ın tutuklanmasını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Kocaman, Kaplan'ın kendisine villa ve araba aldığını iddia ettiği kişi olduğunu belirtti. Kocaman, Kaplan'la bir yemekte buluştuğunu ve Kaplan'ın kendisine Emniyet'in haksız yere peşinde olduğunu söylediğini aktardı. Kocaman, bu durumu hukuk devleti çerçevesinde değerlendirdiğini ifade etti.
13 Eylül 2023
İşaretlediklerim