İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 848'e ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 54 Filistinlinin daha öldüğünü ve 95 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail'in engellemeleri nedeniyle enkaz altındaki cesetlere ulaşmakta zorluk çekiyor. İsrail parlamentosu, 7 Ekim saldırısını araştırmayı reddetti.
18 Temmuz 2024

Gazze'deki Hamas yönetimi, İsrail'in 'Aksa Tufanı' saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 17 bin 700'e yükseldiğini açıkladı. İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçen hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 213 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
9 Aralık 2023

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 32 bini aştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 82 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 110 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam ölü sayısı 32,070'e, yaralı sayısı ise 74,298'e ulaştı. Ayrıca, Rusya ve Çin, Gazze ile ilgili olarak ABD'nin yetersiz bulduğu hamleyi veto etti.
22 Mart 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Saldırıda en az 100 Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı. Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. İsrail ordusu, okulun Hamas tarafından karargah olarak kullanıldığını iddia etti.
10 Ağustos 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 708'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 123 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 169 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 147'ye çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
7 Şubat 2024

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 226'ya ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, son 24 saat içinde 84 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 106 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 74 bin 518'e çıktı.
24 Mart 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 28 bin 985'e ulaştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölen Filistinli sayısının 127 arttığını ve yaralı sayısının 68 bin 883'e yükseldiğini açıkladı.
18 Şubat 2024

Gazze yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 17 bin 487'ye yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saat içinde 310 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
8 Aralık 2023

İsrail ordusunun, Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda ölü sayısının 104'e, yaralı sayısının ise 760'a yükseldiği bildirildi. Gazze'deki hükümet, saldırının kasıtlı ve planlı olduğunu vurguladı. İsrail güvenlik kaynakları, Filistinlilerin insani yardım tırlarının etrafını sarması ve İsrail güçlerine yaklaşması nedeniyle askerlerin kalabalığa ateş açtığını itiraf etti. İsrail ordusu ise Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı iddiasında bulundu.
29 Şubat 2024

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısının 17 bin 177'ye çıktığını açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu ve son iki günde 930 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, ABD'nin İsrail'i uyardığı ve saldırıların ocak ayında sona erebileceği iddia edildi.
7 Aralık 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik ağır saldırıları ve yardım girişlerini engellemesi sonucu açlık, susuzluk ve ilaç eksikliği yaşanan bölgede ölümler artıyor. Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde bir çocuğun daha yaşamını yitirmesiyle, bu nedenlerle ölenlerin sayısı 30'a ulaştı. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in ablukası nedeniyle yüz binlerce kişinin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 32 bin 226'ya yükseldiği bildirildi.
28 Mart 2024

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında bir sivil kafile hedef alındı ve 70 kişi hayatını kaybetti. Gazze İçişleri Bakanlığı, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin oluşturduğu üç ayrı kafileye saldırı düzenlendiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı 'yeni bir katliam' olarak nitelendirdi.
13 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 14 bin 532'ye yükseldi. Gazze'deki hükümetin verdiği bilgiye göre, saldırılarda hayatını kaybedenlerin 404 kişi artışla bu sayıya ulaştığı ve ölenlerin en az altı bininin çocuk olduğu belirtildi.
22 Kasım 2023

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin güney ucundaki Refah kentine kara saldırısı düzenledi. Refah, Gazze Şeridi'ndeki siviller için son sığınaklardan biri olarak kabul ediliyor ve şehrin nüfusu savaş öncesi 275 bin iken şu anda 1,3 milyona çıkmış durumda. İsrail'in bu harekatı, bölgedeki insani yardımların tamamen durdurulması ve yakıt rezervlerinin tükenme noktasına gelmesiyle birleşince, uluslararası yardım kuruluşları tarafından 'insani felaket' olarak değerlendiriliyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 54 Filistinlinin öldüğünü ve 96 kişinin yaralandığını bildirdi.
8 Mayıs 2024

7 Ekim'den bu yana Gazze'de İsrail saldırıları sonucunda ölü, yaralı ve kayıp sayısının 110 bini geçtiği bildirildi. Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 bin 960 kişi hayatını kaybetti, bu kişiler arasında 13 bin 500 çocuk, 9 bin kadın, 364 sağlık çalışanı, 48 sivil savunma personeli ve 133 gazeteci bulunuyor. Ayrıca, 72 bin 524 kişi yaralandı ve 7 bin kişi enkaz altında kaldı. Saldırılar nedeniyle Gazze'nin altyapısında büyük yıkım meydana geldi ve maddi hasar 30 milyar doları aştı.
9 Mart 2024

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki bir hastanenin bombalanması sonucu Türkiye'de üç günlük yas ilan edileceğini duyurdu. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü belirtmişti. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölü sayısını 471 olarak güncelledi ve yaralı sayısının 314 olduğunu bildirdi.
18 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'de Kuveyt Kavşağı'nda yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlilere tank ve ağır silahlarla ateş açarak 19 kişiyi öldürdü, 23 kişiyi yaraladı. Saldırıda ölenlerden bazılarının cesetleri sokakta kaldı, bazıları hastaneye nakledildi. Gazze'deki hükümet, uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Bu saldırı, Mart ayı içinde İsrail ordusunun Gazze'deki Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği birkaç saldırıdan sadece biri.
23 Mart 2024
İşaretlediklerim